Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı iptal edilebilir mi?

selmano

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim yüzde 55 engelli olan bir kardeşim var...kardesim 07.06.2000 doğumlu kardeşime emekli sandığı rahmetli babamdan sadece 157 tl aylık veriyor...Kardesik emekli sandığını iptal etme gibi bir hakkı bar mi???2022 daha iyi aylık yaklaşık 400 e geloyor

Benim bildiğim kadarıyla sgk ya başvuruluyor 2022 maaşı (3 ayda verilen vakıf aylığı )seviyesine çıkarılıyor aylık diye biliyorum yada maaşı iptal ettiriseniz bu sefer yeşil kart kullanırsınız

Hocam annem ve 3 kardeşim bu maaşı alıyor....yani bunun iptal olsa bile diğerleri arasında bolusulut

selmano
alınan yetim maaşları dahil haneye herne ad adı altında olursa olsun tüm gelir hesaplamaya dehil edilir.evde galiba 4 kişi var 1934,52 lirayı geçmiyorsa gelriniz 2022 maaşı bağlanır.birde yetim maaşı için rapor oranı %60 diye biliyorum.kardeşinize %55 raporuyla nasıl yetim maaşı bağlandı.
kardeşinizin yetim maaşını iptal ettirseniz bile anne ve diğer kardeşlerinize pay edilse bile miktar az.hane kişi başı gelir olan 483,63 lirayı geçeceğinizi sanmıyorum.2022 ye başvurun ya da Barda5 arkadaşın dediği işlemi yaptrın.

Mka hocam 4 kardesim var 18 yas alti 2 si engelli birinin raporu 72 birinin 55 hatta annem agir engelli raporu 84...annem aylik 316 tl kardeslerim ise 158 er tl maas aliyorlar...2022 maasina ise emekli sandigindan sigorta gorundugu icin basvuru yapamiyoruz...simdi benim kardeslerimden biri 18 yasina girmesine 2 ay kalmis...cocuk aylik 158 tl alacagima bu maasi iptal eder...2022 alirim diyor...ben dun ilimiz sgk yi aradim...onlar bana ankaraya raporlari gonderin fark kapanir felan dediler ama ben anlamadim.....

Ölüm Aylığı Paylaşımı
1- Yalnızca eş olması halinde % 75,
2- Yalnızca eş var ancak eş Emekli Sandığı’ndan kendi aylığını alıyor olması veya devlet memuru olarak çalışıyor olması durumunda ise % 50,
3- Bir eş 1 yetim olması halinde; eş % 60, yetim % 30,
4- Bir eş 2 yetim olması halinde; eş % 50, her bir yetim için % 25’er,
5- Bir eş 3 yetim olması halinde; eş % 50, her bir yetim için % 25’er, ancak yüzde yüzü geçemeyeceği için tutarın paylaştırılması gerekmektedir.
6- Tek yetim olması halinde % 50
7- İki yetim olması halinde % 40’ar olmak üzere toplamda % 80,
8- Üç yetim olması halinde 1/3 er oranında toplamda % 100
9- Dört yetim olması halinde ¼â€™er oranında toplamda % 100
Bu şekilde paylaşım dul ve yetim sayısı arttıkça belirtilen şekilde paylaştırılmaktadır.
Kaynak: Ölen sigortalının emekli maaşı eş ve çocuklarına hangi oranlarda pay edilir? - Özgür Erdursun
benim dediğim şekilde sanırım Ankara ya evrakları gönderdiğinizde yada ilinizde bulunan sgk ya rapaor ve evraklarınızla giderseniz aldığınız maaş 2022 vakıf maaşına yükseltilebilr sanırım size bunu söylemek istediler.

Barda5 hocam valla biz bir şey anlamadık.. .benim babam 5 ay evvel rahmetli oldu benim rahmetli babam taşeron olarak yaklaşık 5 yıldır belediyede calisiyordu...su anda annem ve 4 kardeşime çok düşük ücret veriliyor hepsine toplam 930 tl veriliyor annem ve 3 u 18 yaş altı erkek kardeşim ve 1 i 18 üstü bekar kızkardeşim anneme 316 diğerleri ne 158 veriliyor...ustelik annem 84 ağır engelli ve 2 erkek kardeşim de yine engelli....

Ben de bir yazı okudum internette eğer ölüm maasi 2022 maaşının altında kalıyorsa bu tamamlanır diye...ama sosyal yardimlasmaya gittim yok öyle bir şey dedim...sgk yı aradım raporları ankara'ya yollayın dediler.....ben yinede anlamadim

selmano
Evinizde sen annen ve 4 kardeşinle birlikte 6 kişi mi oluyorsunuz .Kardeşlerinin raporları ağır engelli evet onaylı mı.birde evinize her ne ad adı altında olursa olsun bu dul ve yetim maaşları ve 2022 (kaç taneyse onu da yazın) maaşları mı başka gelir giriyor mu.anneniz ağır engelli raporu ile evde bakım maaşı alıyor mu.kısaca eve giren tüm gelirleriniz ne ,kardeşlerin raporu ağır engelli mi evinizdeki kişi sayısı engelli engelsiz kaç.

Hocam ben ve 2 kardesim agir engelli degiliz.annem agir engelli..evde toplam 8 kisi variz...7 kardes ve annem

Ben 2022 maasina basvurdum onaylandi annem bakim kesilmisti yine baglanacak hakem hastane karariyla...ama kardeslerimin 2022 maasi olum ayligi aldiklari icin baglanmadi gerekce sigortali...olum ayligi 158 lira aylik...yani 2022 alsalar daha iyi

@selmano kardeş @Barda5 arkadaşın dediğni yapmak en güzeli alınan yetim maaşlarının 2022 seviyesine yükseltılmesı için başvuru yapmanız çalıştıkları işe vakıf olmayan memurlar var .o yüzden sosyal yardımlasmada yok öyle bişi demelerine şaşırmadım.siz sgk nın dedıklerını yapın belgelerı ankaraya yollayın bağlanması zaman alsada 2 ila 4 ay gibi başvuru anından itibaren birikenlerı toplu olarak ödüyorlar.

ben normal yetim maaşı için sürekli alo 170 i aradım yardımcı oldular.sizde 170 i arayın durumunuzu izah edin çok yardımcı oluyorlar
not : belgeleri mutlaka iadeli taahhütlü yollayın.size verilen makbuzdan gönderılerınızı takıp edebilyorsunuz.

Üst Alt