Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı sebebiyle dul maaşından ne oranda kesinti olur?

emren444

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem dul maaşı alıyor, bende yetim maaşına başvurdum annemden ne kadar kesinti olur? (Annem ne kadar alıyor bilmiyorum ama bana 427 tl ödenecekmiş)
Bir de işten ayrıldıktan sonra ortalama 8 aydır çalışmıyorum bu dönemlere ait toplu maaş alabilir miyim yetim aylığımdan?

%50 anneye %25 sana düşer sanırım.
Babanızın vefat tarihi itibarı ile hak etmiş olursunuz ve aylıklar o tarih itibarı ile birikir

Sadece anneniz dul maaşı alırsa oran % 75 siz yetim aylığı bağlanması talebinde bulunduğunuz zaman anneniz % 50 oranında dul maaşı alacak, siz % 25 oranında yetim maaşı alacaksınız. Üçüncü kişi yetim maaşı talebinde bulunduğu takdirde, anne % 50 yetim çocukları da % 25 oranında yetim maaşı alarak maaşın % 100 ünü almış oluyor.

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

peki ben bu konuya dair bir dilekçe ile talepte bulunsam çalışmadığım dönemlere ait birikmiş olan paramı toplu olarak alabiliyor muyum?

Anneniz başından beri dıl aylığını alıyor idi, ama siz şimdi yetim aylığı için başvurdunuz. Doğru mu? Eğer böyleyse, o zaman başvurunuz ile başlar yetim aylığınız birikmeye. Yani babanızın vefat tarihi ile değil...

Annem dediğiniz gibi başından beri dul maaşı alıyor. Benimde ilk bağlanmıştı, çalışmaya başlayınca kesildi sonra işten ayrıldım uzun süredir işe girmedim. Şimdi tekrar başvurdum yeniden bağlandı. Yani benim işden ayrılma süremle bu aya kadar ortalama 8 ay oldu ve bu 8 ay için bir meblağ alabilir miyim?
(aslında bunu sormak istemiştim)

Bence alamazsın. Bildirimde bulunman gerekirdi ki anneden kesip sana versinler... Ne zaman bildirimde bulunmuşsan o tarih baz alınır diye düşünüyorum

çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldun :)

Üst Alt