Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı süreci ve miktarı konusunda fikri olan var mı?

ferhat1965

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaslar Herkese Gecmis Olsun.iyi Geceler Arkadaslar yüzde 71 Engellyim,2022 Maasi almaktayim,Fakat 1 Eylül den Sonra Cikmis Olan Kanundan Dolayi 1981 Senesinde Vefat Eden Rahmetli Babamin Ayligini Alabilecegimi Ögrendim,Bahsetmis Oldugum Babamin Ayligini Kimse Almiyor,Ben Eger Alan Bilen Fikri Olan Varsa Bana Ne Kadar Maas Baglanabilecegini Yazmanizi Rica Ediyorum..Kimse Almadigi İcin Ne Kadar Baglanmasi Mumkun Olabilir?Herkese Tsk,ler

% 50'sini alırsınız. http://www.engelliler.biz/forum/dul...yliginin-hak-sahiplerine-paylastirilmasi.html
Yetim maaşı fazla olursa 2022'den feragat edip yetim maaşı için başvuru yapmanız gerekiyor. Ancak 2022 ile birlikte ancak dava yoluyla alabilirsiniz
Aşağıda aktarılan bilgiye göre -Tahsin beyin de yazdığı gibi- konu hukuki zemine taşınırsa, hem yetimaylığı hem de 2022 aylığı alınabilir.

[FONT=Tahoma]
quote_icon.png
Alıntı Yapılan Kişi: hasan tahsin
Ankara 15. bölge idare mahkemesinin bu konuda vermiş olduğu bir karar bulunmaktadır. Bu karara göre bir engellinin almış olduğu yetim aylığı özürlü maaşından az ise o zaman hem yetim aylığını hem de özürlü maaşını birlikte alabilir. Ancak bunun için:
1- engellinin özürlü maaşının kesilmiş olması yada yetim aylığını alırken özürlü maaşı için müracaat etmiş olması ve başvurusunun reddedilmiş olması
2- ve engellinin sonrasında idare mahmekemesinde dava açmış olması gerekmektedir.

İlgili davada davayı açan engelli kazanmış şu anda her iki aylığıda almaktadır. Emsal dava olduğu için aynı durumda olan bütün engelliler dava açtığı zaman kazanacaktır.
[/FONT]
[FONT=Tahoma]
Yetim aylığının tamamını ve 2022 maaşını birarada almak mümkün olacak
[/FONT]

KKELEBEK Cevap icin Tsk Ederim,Yüzde 50 Si Demissinde Bu Yüzde 50 si Ne Kadar Bilgin Varmi,2022 De 1205 Lira 3 Ayda Veriliyor,Aylik 400 Liraya Denk Geliyor,Umarim Kendimi İfade Edebilmisimdir:)Tekrar Tsk.ler..

2022 icin aldigim Yüzde 71 olan raporum

merhaba iyi geceler 2013 nisan ayinda 2022 icin aldigim yüzde 71 oranli raporumla maas aliyorum.bugun itibari ile 1981 senesinde vefat eden babamin emekli maasini almak icin bir arkadasa vekalet verdim,arkadas bugun sigortaya basvuru yapti,sigortada beni hastaneye sevk etti,bundan sonraki sürec nedir,fikri olan arkadaslar yazacak yardimci olacak olursa cok sevinirim,sigorta hastaneye sevk ettigi icin randevu almaya gerek varmi? herkese gecmis olsun acil sifalar iyi geceler..

Evet, randevu almanız lazım.

Hastanede rapor süreci tamamlandığında -eğer raporda bir tereddüt oluşmazsa- sgk 1 ay içerisinde yetim aylığı işlemlerini tamamlar.

Yalnız, unutmayın, eğer yetim aylığı bağlanırsa, o güne dek aldığınız 2022 maaşlarını geri ödemeniz gerekecek.

Üst Alt