Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı ve 2022 maaşı..?

gza1984

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
babam polis emeklisi kendisi emekli oldu 2014 vefat etti kiz kardesime bagladilar maasi kiz kardesim annem tarafindan bakilmakta bende yuzde 80 bakima agir engelli raporu var ikiye bolundugunde ne kadar alirim ayni anda 2022 alabilirmiyim Kiz kardesim annem tarafindan geliri var maas tamamen bana baglanirmi

2022 maaşını, yetim maaşı seviyesine yükselir ve her ay alırsın.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gza1984

yetim maaşı ve evde bakım maaşı alan tanıdığım var. evde kaç kişisiniz kardeşinin ve senın raporunda ağır engelli evet yazıyor mu ve rapor yüzdeniz kaç ve evinize giren gelir kaç TL. Kız kardeşinin annen tarafından bakılması yetim maaşını almasına engel olmaz. Yetim maaşının tamamını alamazsın. Babanızın maaşı annenize bekar kız kardeşlerinize erkeklerden engelli olanlara kalır engelsiz erkeklere öğrencilik durumunda 25 yaşına bağlanır.
yetim maaş oranları:

1-Dul eş % 75,

2-Dul eş % 50 (Memur olan veya memur emekli aylığı alan dul eş)

3-Bir Dul eş, bir çocuk % 60, % 30

4-Bir Dul eş, iki çocuk % 50, % 25 er,

5-Bir Dul eş, üç ve daha fazla çocuk Eş aylığın yarısını % 50, çocuklarda kalan yarısını eşit paylaşmaktadırlar.

6-Tek çocuk % 50,

2022 aylığı ve evde bakım aylığı açısından bilgi vereyim ben de. yetim aylıgı alanlar 2022 aylığı alamaz. ancak aldıkları yetim aylığı miktarı, rapor oranına göre alınabilecek 1 aylık 2022 aylık miktarından düşükse; alınan yetim aylığı, 2022 aylığı seviyesine yükseltilir.
aksi durumda yükseltme yapılmaz.
evde bakım aylığı almak yetim aylıgının bağlanmasına engel değildir. yukarıda arkadaşımız bunu söylemiş zaten.

Yuzde seksen agir engelli raporum var

yuzde seksen agir engelli raporum var evde gelir yok sizofreni benden baska bir kisi var hic bir geliri yok ev kirq annem kendi annesinden maas aliyor zaten gorusmuyoruz bu insanlarla vaside yabanci aile disi

Evde sen ve bir kişi daha var 2 kişisiyseniz ve hiçbir geliriniz yok ise ve senin ağır engelli raporunda evet yazıyorsa babanızdan yetim maaşı alırsınız .yetim maaşı için başvurun alacağınız miktarı önceki mesajımdan hesaplayabilirsiniz. Babanızın 2000 tl aldığını kabul edersek 1000 tl annene 500 tl sana 500 tl kız kardeşinize ödenir eğer 2 değilde yetim maaşı bağlanama durumunda olan çocuk 3 kişi ise çocuklar kişi başı 333 tl alır. Yetim maaşı için başvuru yaptığınızda başvuru tarihinden bağlanana kadar gecen süredeki maaşları toplu olarak alırsınız. Yetim maaşı, evde bakım maaş sınırının altında olacağı için yetim maaşı bağlandıktan sonra evde bakım maaşı içinde başvur(evde bakım maaşında başvurudan bağlanana kadar gecen süre içinde biriken maaşlar ödenmez sadece bağlandığı aydan itibaren ödeme yapılır)
not: Yetim maaşında maaş bağlanma durumunda olan çocuk sayısına değil başvuru yapılmasına bakılır benzer durumdaydım başvuru yapmamıştım anne ve kardeşım alıyordu daha sonra başvuru yapınca anne ve kardeşimle beraber bende yetim maaşı almaya başladım bana öyle bağlandı
not: aynı anda hem yetim hem evde bakım maaşına başvuru yapılıyor mu bilmiyorum eğer yapılıyorsa aynı anda ikisine de başvur.

-mka

Yetim mAasi almak için gercekten gelire bakiliyormu?

Tam maas alamaz %50 anne
%25 kardes
%25 o kardes

Üst Alt