Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşım anneme geçecek mi?

fikirvesoru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben yakında 25 yaşımı dolduracağım için yetim aylığı alamayacağım.

Şuan annem hem babamdan (SSK) %50 dul aylığı alıyor, hem de babasında (emekli sandığı) %25 yetim aylık alıyor. Yani annem çift maaş alıyor.

Benim maaşım kesildikten sonra annemin dul aylığı %75 e çıkar mı? Yoksa çift maaş olduğu için aynı mı kalacaktır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ölüm Aylığı

Hayatını Kaybeden Sigortalının Eşine Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?

Eşine aylık bağlanması için, ölüm tarihinde sigortalının eşi ile yasal evlilik bağı bulunması şarttır. Sigortalının dul eşine % 50 si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75 i oranında aylık bağlanacaktır.

Annenizin kendi sigortaliligi yüzünden maaş almadığı için anneniz, eşinden %75 alacak; babasından %25 devam edecek.

aesacus
bir yanlışlık olmasın o zamanda aynı şartlar geçerliydi neden 4/2 si bağlanmış direkt 4/3 bağlanabilirdi benim bildiğim eşin bir geliri yoksa 4/3 varsa 4/2 çocuğa 4/1 OturanBoğa Bülent bey daha iyi bilir. yardımcı olursa seviniriz

Yetim maaşı alacak çocuk varsa dul eşe her zaman %50 verilir; %75 verilemez. Ancak yetim maaşı alan çocuk yoksa dul eşe %75 verilir. Kanun açık.

Üst Alt