Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşının 2022 aylığına yükseltilmesi için başvurduk kabul edilmedi!?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
@Kalem Kalem hanım kardeşim malul olduğundan yetim maaşı alıyor 475 lira yüzde 92 özürlü raporu ve dilekçeyle sgk ya başvurduk 2022 maaşına yükseltilmesi için öyle bir şey yok diyorlar.ne yapmalıyız başvurularımızın ikisinide aile ve sosyal polikilara göndermişler vakıfdan cevap geldi sgk tarafından yapılmaktadır diye yine kabul etmiyorlar..

yanlizkurt06

Yükseltilmesini istediğiniz aylık yetim aylığı mı 2022 aylığı mı?

hozgulyetim aylığı alıyor 475 lira yüzde 92 özürlü 2022 sayılı kanuna göre yetim maaşını bu seviyeye çıkartabilirmiyiz.

yanlizkurt06

Kusura bakmayın ama anlayamadım. 2022 aylığı denilen ödeme engelli aylığıdır. Yetim aylığı ise başka bir şey. Yetim aylığı artacaksa bu 2022 sayılı Kanun'a göre olmaz.

yanlizkurt06

Şimdi anlaşıldı. Sizin iddianız o dur ki, aldığınız yetim aylığı 2022 aylığının altında. Yetim aylığınızın 2022 aylığına eş değer tutulmasını talep ediyorsunuz.

@yanlizkurt06
kardeşinin rapor oranı % 92
bu rapor oranına göre alabileceği 1 aylık 2022 miktarı 598,72 TL (2018 yılının ilk altı ayı için geçerlidir bu miktar, 1 Temmuz itibariyle artacaktır)

kardeşinin aldığı yetim aylı 475 TL
yetim aylığı alabileceği 1 aylık 2022 miktarından düşük olduğu için kardeşinin yetim aylığı alabileceği 2022 aylık seviyesine yükseltilecektir. bunun için kardeşin yetim aylığı aldığı SGK kurumuna başvururp dilekçe vermeli.

SGK'daki memura bakmayın siz. işi bilmiyor. şu linkte benim hazırladığım dilekçeyi kardeşin kendine göre uyarlayıp, dilekçe + raporla birlikte yetim aylığı aldığı SGK müdürlüğüne başvursun:
https://www.engelliler.biz/forum/20...si-alan-2022-maasi-alir-mi-2.html#post1780695

Kalem kalem hanım geçen yıldan bu yana iki kere rapor ve dilekçeyle sgk il müdürlüğüne başvuru yaptık..her ikiside aile ve sosyal politikalar bakanlığına oradan ilçe sdyv vakfına gönderilmiş.sdyv vakfından fark aylıkların sgk tarafından yapıldığı ve mevzuat örneği ekiyle tarafımıza gönderildi.ben bu vakıfdan gelen yazıyla ve rapor ve dilekçeyle ilçe sosyal güvenlik merkezine başvurdum.önce dilekçe ve eklerini aldılar ertesi gün aradılar.gittim.siz bunu sdyv vakfına vereceksiniz dediler.bende ekdeki yazıyı görmüyorusunuz dedim.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem[FONT=sans-serif] bunun üzerine memur müdür yardımcısının yanına gitti geldi ve dilekçeyi ve eklerini aldılar.şuana dys evrak takibinde gelen evrak bekleme şeklinde görünüyor.sizce olurmu yani yükselirmi*teşekkürler[/FONT]

yanlizkurt06
bu iş bilmeyen memurlardan bıktım valla!

üstte yazdığın yazıyı özetleyim yanlış bir şey varsa düzeltirsin.
SGK müdürlüğüne gittin, sGK da seni vakfa yönlendirdi (işi bilmiyor ya). vakıf da SGK'ya başvuru gerektiğini söyledi mevzuat eki ve bir üst yazıya seni doğru yere yani SGK'ya yönlendirdi. SGK'da ki memur önce kabul etmedi sonra da senin vakfın yazısını hatırlatman üzerine dilekçeni aldı.
buraya kadar her şeyi doğru anladıysam dilekçeni sGK aldı ve evrak takipte şu an.
bu durumda işlemler tamam. geriye beklemek kalıyor sana.

SGK dilekçeni dikkate alacak ve 2022 sayılı Kanun'un ilgili hükmü gereğince aldığın yetim aylığını alabileceğin 2022 aylığı seviyesine yükseltecek.
aylık yükseltme işlemini SGK yapacak özetle. 2022 sayılı Kanun gereği de bu iş olumlu sonuçlanmak zorunda aksi bir sorun çıkmaz merak etme.

Kalem Kalem hanım bu gün cevap geldi cevapta temin edeceğiniz sağlık kurulu raporunu göndermeniz gerekmektedir yazıyor oysa biz zaten raporun noter onaylı fotokopisini eklemiştik.ayrıca hastaneye başvurduğumuzda 2009 yılında alınan raporun sistemde göründüğünü rapor veremeyeceklerini söylemişlerdi.ne yapmalıyız?teşekkürler

Galiba SGK Kendi isteğiyle yeni bir heyet raporu istiyor,
SGK il müdürlüğü ne o kağıtla durumu bildirin, gerekli hastaneye yollarlar

-mka Var mı öyle bir şey
Yetim maaşının,2022 %92 engelli maaşı seviyesine yükseltme
Olursa çok iyi olur

Zorro

42) Sgk'dan yetim aylığı alan engelli kişiler 2022 aylıklarından faydalanabilir mi?
42) Sgk'dan aldıkları aylıklar 2022 aylıklarından düşük olanlar sgk' dan aradaki farkı talep edebilmektedir.
43) Sgk'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine iadesini istemek için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
43) Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi sgk kurumuna başvuruda bulunmalıdır.Bu konuyla ilgili olarak vakıfların ve genel müdürlüğümüzün ilgisi bulunmamaktadır.

Nasıl talep ediyor
Daha önce 2022 engelli maaşı alamayanlar için geçerli mi
Sen alıyor musun mesela -mka

Zorro

yukardakı mesajda 43.maddede nere başvurulacagı yazıyor. ben 2022 maaşı almıyorum.

Tamam biliyorum yetim maaş alıyorsun
Engelli maaşı seviyesine yükselttinmi
-mka

Zorro

yükseltme 2022 de oluyor ben bakım maaşı alıyom ve bakım maaşı da yetim maaşının yaklaşık 2 katı.

Bakımı ne karıştırıyorsun @-mka
O ayrı

@-mka böyle bir şey varmı neden yükseltmek istemiyorsun acaba.
SGK dan %25 maaş alıyorsun (kardeşinde aldığı için ondan %25)
Eğer Başvuru yapsan engelli maaşı seviyesine yükselmezmi,650 TL falan aylık var engelli maaşda,
Sen şimdi yetim aylığın 400 TL falan değil mi kardeşin ayrı maaş olarak.

Araştırdım da galiba bunun için Mal Müdürlüğü'ne gönderiyorlarmış
Galiba bu işde gelire bakıyorlar, aynı 2022 de olduğu gibi

http://www.engelliler.biz/forum/dul...igini-ozurlu-maasi-seviyesine-yukseltmek.html

Zorro

soruna cevap dıye sen benı 2022 maaşı alıyo sanıyosun ama ben bakım maaşı alıyom.o yüzden karıştırdım. bakım maaşı yükseltemıyoda ondan sadece 2022 de yükseltme oluyor

42) Sgk'dan yetim aylığı alan engelli kişiler 2022 aylıklarından faydalanabilir mi?
42) Sgk'dan aldıkları aylıklar 2022 aylıklarından düşük olanlar sgk' dan aradaki farkı talep edebilmektedir.
43) Sgk'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine iadesini istemek için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
43) Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi sgk kurumuna başvuruda bulunmalıdır.Bu konuyla ilgili olarak vakıfların ve genel müdürlüğümüzün ilgisi bulunmamaktadır.

Peki ben bir şey merak ediyorum. 2022 engelli maaşı alıyorum. %80 raporum var. Aynı zamanda yetim maaşı alabiliyor muyum ?

Merhaba..kısaca durum şu..kardeşim 2011 de ömür boyu %89 rapor aldı ..babamın üstüne düşen %25. 660 yetim maaşı alıyor...fakat 2022 804 TL.peki ben sizin yaİnizi dün akşam okudum...az önce 179 çok güzel bir diksiyonla(diksiyon ve ses tonuma etraftaki kişilerden dolayı)çok güveniyorum..karşımdaki hanimefendi kanunu bilmediği halde araştırdı..baya çaba sarf etti..sonuçta mevzuat bizde yok amansız ilçedeki SGK ya başvurun dedi..şimdi ben o sizin hazırladığınız dilekçe örneğiyle basvurursam sonuç muhtemelen kardeşim geriye dönük toplu para ve maaşı şuan itibariyle 804 TL olur..degilmi? Sadece dilekçe yeterlimi efendim? uzun yazdım kusura bakmayın..kolay gelsin

Oyhann67
yetim maaşı 2022 sevıyesıne yukseltılse bile geçmiş yıllara ait fark vereceklerını sanmıom çünkü başvuruyu daha yenı yapacaksınız.geçmiş yılları alamazsanzı bile yükseltılmesı bile ii olur

Üst Alt