Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşının 2022 seviyesine yükseltilmesi prosedürü..?

ERK103

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
babam ssk emeklisiydi vefat etti bana ssk 380 tl yetim aylığı bağladı %90 raporum var ben bu maaşımı 2022 maaşı seviyesine çıkartabilirmiyim bu maaş arttırımı hakkında ssk veya bağkur ayrımı varmı bu yasadan sadece bağkurluların yararlandığı hakkında söylentiler var doğrumu

ERK103 ssk bagkur vs ayrımı yok. yetim aylığının rapor oranına göre alabileceğin 1 aylık 2022 aylık miktarından düşük olması önemli sadece.
rapor oranın % 90
bu rapor oranına göre alabileceğin 2022 aylığı 529,82 TL (1 aylık miktar)
yetim aylığın alabileceğin 2022 aylıgından düşük olduğu için sen de raporunla birlikte yetim aylığı aldığın SGK il müdürlüğüne gidip yetim aylığının rapor oranına göre alabileceğin 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı seviyesine yükseltilmesini talep edeceksin. sana dilekçe düzenleteceklerdir. bir sorun çıkarsa veya konuyla ilgili bilgileri yoksa müdüre çık ve gerekirse ankara SGK'yı aramalarını ve bilgi edinmelerini söyle ve sakın boş dönme işlemleri başlat.

Üst Alt