Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim ve Engelli Maaşı almak hakkında..?

Ugur.kcclk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese iyi forumlar..

Annem ve babam ayrı fakat babam yaşıyor.. Annem ise mağdur olan teyzem ile birlikte aynı adreste ama başka şehirde ikamet ediyor. Ayrıca annem teyzemden dolayı bakmakla yükümlü maaşı alıyor... ve bunun dışında diğer ek gelirleri de sadece 2022 maaşı..

Fakat benim merak ettiğim konuya gelecek olursak.. hem annemin hemde teyzemin dedemden dolayı olan BAĞ-KUR maaşını almalarına bir problem olup olmadığıdır. Daha önce bu maaşı annanem alıyordu.. fakat onun 2 yıl önce vefat etmesine dolayı bu maaşı alabilecek 2 kişi kaldı birisi boşanan annem, diğeri ise hiç evlenmemiş olan teyzem. Fakat annem için başvuru yaptığımızda red kararı aldık, gerekçe ise annem ile babamın aynı evde ikamet ettiği ve bu durumdan dolayı cezalı konumuna düştüğü açıklamasıydı. Ama aslında annem ikamet etmiyor sadece bizi görmek için geliyordu.. zaten şu anda da ayrı illerde ikamet ediyorlar herhangi bir bağı yada yakınlığı söz konusu değildir.

Eğer soruma gelecek olursam.. Annem bu maaşı diğer maaşı kesilmeden alıp, sağlık hizmetlerinden yararlanabilir mi?. Yada bu cezai işlemin yanlış olduğuna veya bunu kanıtlamamız sonrasında kendisine kalan bu hakları kullanabilirmi?..

Bir diğer sorum ise aynı şekilde %95 engelli olan teyzem hem 2022 maaşını hemde BAĞ-KUR maaşını alıp bu haklardan faydalanabilirmi?. Öncelikle bu kadar uzun bir açıkla için kusuruma bakmayın.. Fakat bilgim dışında olduğundan ve forumu araştırma rağmen herhangi bir açıklayıcı sonuca ulaşamadım. Bu yüzden siz değerli ve bilgili olan arkadaşlardan yardım umarak bu konuyu açtım. Konuma ilgi gösterecek ve cevapları ile bilgilendirme yapacak herkese şimdiden teşekkürler.

Merhaba, her ne kadar anlatım çok karışık olması ve SGK tarafından kişiye özel bazen değişimler olmasından dolayı soruya net yanıt vermek mümkün değil ancak eğer ki yetim maaşı alınırsa genelde yüksek olacağından 2022 maaşının gelir oranını aşacağından 2022 kesilebilir buna dikkat ederek ALO 170 hattını arayıp sorabilirsiniz. Buna ek olarak SGK'ya gidip sorarlar ise daha iyi olur.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.. Anlatımımın karışık olmasının sebebi, bilgisiz olmamdan kaynaklanıyor. Sürekli arama çabasında olmama rağmen Alo 170 hattına bağlanamıyorum. Ya hat düşmüyor yada operatörlerin dolu olduğu söylenip, beklemeye alındıktan sonra kapanıyor. Teyzem zaten muhtaç %95 engelli olarak 2022 maaşından başka geliri yok. Bir ara babasından kalan parasını da alabileceğini işitmiştim ama; doğruluğu tartışılır

Ölüm tarihleri ve sigorta gün sayısına göre çift maaş alma hakkı evet var.

Buna ek olarak Alo 170'i aradığınızda 2'yi tuşlamanız durumunda mutlaka bir vatandaş temsilcisi sizinle görüşecektir, düşmesi durumunda 2. defa aramanızda bağlanacaktır. Eğer 2. defa da bağlanmaz ise maden kazalarına yani 1'e basın onlar sizi aktarır.

Öncelikle tekrardan teşekkür ederim.. Söylediğiniz şekilde ulaşmaya çalışacağım. Yarın hafta sonu olduğu için pazartesi olacak.. Umarım bu sefer tatminkar ve bilinçli bir cevap alırım. Sigorta demişsiniz ama; dedemden kalan maaş bağ-
kur maaşı sanırım buna da sigorta bakıyor?..

Üst Alt