Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetimin maaşı 18 yaşından sonra ne olur?

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Sigortalı bir babanın vefaatından sonra, sigortalının eşine ve 3 çocuğuna paylaştırılarak maaş ödeniyor. soru şu:
18 yaşını tamamlamış erkek çocuğun maaşı kesilir. peki bu hakkın annenin üzerine aktarılması söz konusu mudur?

Çocuk okuyorsa veya engelli ise maaşı alabilir.Fakat iki durumu da kapsamıyorsa kalan maaşın ne kadarı anneye ne kadarı kalan 18 yaş altı kardeşlere döner onu bilmiyorum

5510 sayılı kanunda: "Kurumca bağlanan aylıklarla dul ve yetim aylıkları (aylık alan tek kişi de olsa) toplamı,
net asgarî ücretin yüzde 70’inden aşağı olamaz" ibaresine rastladım. buna göre, anne ve 3 çocuğa maaş bağlanır,
ancak büyük çocuk yetişkin olur ve anne2 çocuğa toplamda bağlanan maaş miktarı düşer.
Bu durumda maaş, evdeki 3 kişiye göre yeniden hesaplanıp bağlanmaz mı? Bülent bey görse de cevaplasa...

şahsi olarak cvplayayım 18 yaşımı doldurduğumda 196 tl maaş alıyordum yani bundan 6 sene önce. yaşım dolunca dilekçe verdik sgk ya sonrasında ise cüzzi bir kesintiyle annemin üzerine 4 ayda geçmişti maaşım. ve 4 ayın kinide toptan yatırmışlardı.

Annenize geçiyor.
Bayanlar evlendiğimde 2yıllık paramı aldım 2yıl dolduktan sonra anneme yatacak yine aylık..
Erkekler de 18 yaşından sonra anneye geçiyor ama dilekçe ile belirtmeniz gerekiyor Ankaraya dilekçe göndermelisiniz
Oradan da cevap en az 1 ay sürüyor ama toplu olarak alması gerekeni anneniz alıyor.
Ve başınız sağolsun..

Bir kardeşten kesilen aylık diğer hak sahiplerine aktarılmaz. Kalan hak sahipleri o güne dek ne alıyorsa ondan sonra da almaya devam eder

Üst Alt