Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

YGS için Engelli raporu, Engelli bilgi formu ve dilekçe..?

Balrenklikız

Yasaklı Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ACİLLL!!! 2017 Mart ayında yapılacak olan YGS ye gireceğim ve benden konu başlığında belirttiğim belgeleri ösym ye fakslamam istendi. daha önce bu işlemi yapan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilir misiniz? dilekçe kısmını nasıl doldurursam geçerli sayılır? Bu konuda tecrübeli değilim. En geç yarın fakslamam gerekiyor. Bildiklerinizi yazarsanız veya örnek verirseniz çok sevinirim :)

ÖSYM'nin web sitesinde şablonları olabilir. Oraya bakmanızı öneririm... yoksa da ÖSYM danışma hattı var, orayı ararsaız sizi yönlendireceklerdir. Kolaylıklar.

Kılavuzda var istediğin belgeler ben geçen sene yapmıştım tekerlekli sandalye ile gire bilmek için evrakları posta yolu ile yollamıştım

Evraklari buldum o konuda sıkıntı yok ama dilekce bolumunu henuz doldurmadım. Siz ne yazmistiniz ornek olarak? Yani ne yazsam yeterli olur?

ben yürüme engelliyim tekerlekli sandalye ile merdiven çıkmadan ulaşacağım bir yerde sınava girmek istiyorum demiştim

Engelli raporunuz ile birlikte bir dilekçe yazın. Bu evrak önemli bir evrak olduğu için ben faksla yolladıktan hemen sonra posta adreslerine de göndermiştim. Dilekçenize ortopedik engelli iseniz mesela kolunuzda engel varsa işaretletici istediğiniz, tekerlekli sandalye kullanıyorsanız onu belirtmeniz veya koltuk değneği veya bir cihaz yardımı ile yürüyorsaniz onun gibi bilgileri yazmaniz gerekir. Ben ortopedik engelli olduğum için sadece sandalye ve işaretletici konusunu yazmıştım. Sınava gittiğimde sınav salonu önünde beni iki hoca karşıladı zaten benim için görevlendirilmişler. Yani sınava ayrı sınıfta, bir gözetmen ve bir işaretletici ile girmiştik. Görme engelli iseniz ek süreniz var onun dışında ek süre yok.

Üst Alt