Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

YGS-LYS'de Engelli Hakları

ysi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,
ben üniversite adayı bir engelliyim. aklımdaki soru işaretlerini gidermek için en güvenilir platform olarak buraya yönlendirildim.
ygs-lysde engelli adaylara ek puan veya ek kontenjan var mı? bazı sitelerde ek puan yok engelli kontenjanı var diyor. Allah'a şükür onların vereceği ekstralara ihtiyacım yok ama haklarımı tam olarak bilmem ve yararlanmam lehime olur. ösym'ye gittim danışma bana ek puan var gibi bir şey dedi ama detaylara değinmedi. daha sonra aklına bir şey gelirse ara diye vardikleri numara da boş çıktı.
ek süre ve gözetmen haklarımı bildiğimden bu konularda bilgi kirliliği olmazsa daha iyi olur. bu iş hakkında bilgili ve daha da önemlisi tecrübe etmiş engeldaşlarımın paylaşımlarını bekliyorum...

valla kardeş ben normal yerleri yazdım puan düşük olduğu için gelmedi engelli puanı diye bir şey yoktu açıklamada ama aöf yazdım engelli ek puanı ile atama yapıldı diye yazıyordu başka bilgim yok

bu belkide aynı olan 10. konu...
2010 da lys sonrası ösym ye engelli kontenjanından faydalanmak için gittiğimde bunun için sınava basvururken dilekçe vermem herektiğini söylediler.
2011 de ygs basvuru sırasında basvurumu yaptım,internetden ösym dilekçe örneği indirip doldurdum, aslı gibidir onaylı raporum(oran %56) ve dilekçem ile ösym ye gittim, 1 ay sonra özel sınıf isteyip istemediğimi sormak için aradılar normal sınıf istiyorum dedim(özel sınıf=gözetmen ile, normal sınıf=diger engellilerle giriyosunuz) daha sonra tekrar arayıp yardımcı isteyip istemediğimi sordular gerek yok dedim.
YGS,LYS1,LYS2 sınavlarına engelli salonunda girdim.
engelliye EK PUAN YOK!, sadece okul birincisi kontenjanı gibi engelli kontenjanı var, ANCAK burada kurula kalıyor işiniz.
ben odtü-gazi-selçuk-ktü mühendislikleri ve 10 tane hukuk yazdım, gazi-odtü mühendisliklere hiç engelli yerleşmemesine ragmen(demem oki hadi benden yüksek puanlı engelli tercih etti onu aldılar) selçukdada ikinci öğretim geldi(birinci öğretimdede engelli yok),8 PUAN DÜŞÜK PUANLA BÖLÜME YERLEŞTİRİLDİM.
iş burada duaya kalıyor çünkü kim kaç puan düşüğe yerleşicek tam bir muamma.
bakarsınız 3-5 puan oynar bakarsınız 20-28 bakarsınız 35-40.
kurul toplanıp sizin durumunuza göre şehir içi/dışı. bölüm gibi konuları tartısıyor.

şu ek puan meselesi benimde kafamı kurcalıyor. Kimi var diyor kimi yok diyor. "ysi" sen ösym ye sorduğunda var gibi birşey dediler derken tam olarak ne dediler hatırlıyor musun? Sen puandan ziyade haklardan söz etmişsin.
Belli başlı olanlar işaretleyici,okuyucu,ek süre,tek başına bir sınıfta girmek,...vb. Yerleştirmelerde de engelli kontenjanları olduğu bilgisini almıştım. Bende bu sene gireceğim.rabbim herkesin hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah kazanırız da iyi yerlerden meslek sahibi oluruz.çünkü bizim için mecbur iyi şartlarda çalışmak... Ysi sanada başarılar dilerim.bu arada hangi bölüm düşünüyorsun?

bana tam olarak bişey demediler problem de bu zaten.
ben bilkent yada odtü elektrik elektronik istiyorum Allah herkesin gönlüne göre versin. ben kararımı verdim arkadaşım kontenjan konusuna hiç girmeyecem dilekçemde.
sen hangi bölümü istiyon redkit?

bende bu sene ygsye girecem özel sınıf=gözetmen=ek süre ile sınava girersem engelli statüsü ek puan felan istememe hakkım varmı. birde engelli statüsünde sınava girersek aldığımız puan ve sıralama söylenmiyor diye duymuştum böyle birşey varmı?

o saçma olur eğer öyle bişi varsa...
ysi ben "işitme/görme/zihin engelliler öğretmenliğinden birini düşünüyorum. üniversite olarakta gazi,marmara yada bursa uludağ üçünden biri bakalım hayırlısı neyse Rabbim onu nasip etsn herkese

Böyle bir uygulama ve yönetmelik yok. Sadece engellilerin gireceği sınav binası ve salonu hakkında "uygun şartlar oluşturulması" yönetmeliği ve uygulaması mevcut... Element uydurmuşlar resmen :D

srhtslymn;

ben sana artık hiçbirsey demiyorum, burada insanların umutlarıyla oynamayı anlatıcak kelimelerim varda yakışmaz bana, o degil senin gibiler çıkar diye en ince ayrıntısına kadar anlattım ama hayret...
Özel bir merakı olan bana mesaj atabilir yerleştirme,sınav konusunda..

bakın gençler görme engellilerle ilgili grafik sorularından muaf oldukları yönünde uygulama var örnek 30 sorunun 10 tanesi grfikse bu 10 sorunun puanını diğer sorulara dağıtıyorlar bir de görme engellilere okuyucu ve işaretleyici veriyorlar bir de yarım saat ek süre veriyorlar diğer engel gruplarıyla ilgili bir bilgim yok sadece sınava gireceği yerin fiziki şartlarını uygun hale getiriyorlar

arkadaşlar şimdi tercih yaparken aldıgımız puandan 5-10 puan fazla yeremi tercih yapalım

yapmanın bir sakıncası yok.Zaten tercih yapılırken öncelikle istenilen yerler yazılır.Puanı fazla olsa da

srhtslymn;

arkadaş yazmış zaten bende girdim hiç ek puan filan gelmedi

YGS de en yüksek puanım 139.66 tercih yerleri açılmış ama, bu puana okul puanım eklenmiyor diye bir çok açıklama okudum,
yani AÖF gidemeyeceğim, büyük ihtimalle,

bir bilgisi olan var mı? 0,34 puan lazım.. ;)

Üst Alt