Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

YGS'de engelli baraj puanı kaç?

ender 28

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
s.a. arkadaşlar ygs de engelilere baraj puanı 100 e düşmüş diye duydum doğrumudur her engelliyi kapsarmı aöfe gitmek için 2 senedir sınava giriyorum 139 da kalıyorum

Sınavda engelli barajı, engelli katsayısı, engelli kontenjanı diye bişey olmaz! Ancak yerleştirme sırasında eğer sınava engelli olarak girdiyseniz kurul toplanır, karar verir. Ben bölümüme 8 puan düşük puanımla girdim. Bu sene bu sitede anlattığım bazı arkadaşlar ise 20 ve 18 puan düşük puanlarla girdi. İşimiz kurula kalıyor anlayacağın. Ama aöf de sistem ansıl olur bilmem.

YGS' de başarılı olmak için adayların 180 puan barajını geçmeleri gerekiyor. Adaylar 140 baraj puanı geçtiklerinde iki yıllık önlisans ve açıköğretim fakültelerini tercih edebilecekken,180 puanı geçtiklerinde ikinci aşama LYS'ye katılma hakkı elde edecekler.

Açııköğretim okuyacaksanız 140 puan almanız yeterli.

140'I AŞMAK İÇİN

Tüm testlerden eşit olursa ortalama 16 net, 140'ı elde etmek için yeterli: Şöyle: 4 matematik, 4 fen, 4 Türkçe, 4 sosyal. Matematikten daha çok çözerek de 16'dan az soruyla 140 alınabilir. Örneğin matematikten ve fenden daha çok soru çözen biri 12 soruyu doğru yanıtlayarak da 140'ı aşabilir veya bunlardan az çözüp Türkçe veya sosyalden 20 soru çözerek de yapabilirsiniz. Bunun dışında 140 barajını aşmak için çeşitli olasılıklar şunlar;

TAHMİN NETLER:

Net 11 Matematik Sorusu, 140 barajını aşmak için yeterlidir.

Net 12 Türkçe Sorusu 140 barajını aşmak için yeterlidir.

Net 12 Sosyal Sorusu 140 barajını aşmak için yeterlidir.

Net 10 Fen Sorusu 140 barajını aşmak için yeterlidir.

180'İ AŞMAK İÇİN

Tüm testlerden eşit olmak koşuluyla her testten 8'er net çıkarmak şartıyla 32 netle 180 baraj aşılabilir. Matematik ve fenden daha çok yaparlarsa 32'den daha az net yeterli olabilir. Matematik ve fenden az yaparlarsa 32'den daha çok soru çözmesi gerekir. Bu veriler 2012 YGS tahmini verileridir.

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm),
engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/YGS/2014_OSYS_KILAVUZU_02_01_2014.pdf kılavuzdan ' ÖZEL YETENEK SINAVI İLE SEÇME YÖNTEMİ ' bölümünü inceleyin...

gökhan_;

Kardeş ben bu sene engelli olarak tyt sinavina girdim.baraj 150 ve ben 143 aldim malesef.Tercih yapamayacakmiyim?Hiç bir yeri tercih etme hakkim yok mu?Yada ben tercih yapacağım bunu kurul mu degerlendirip karar verecek?Yardimci olur bilgini paylaşırsan sevinirim.

Kardeş ben bu sene engelli olarak tyt sinavina girdim.baraj 150 ve ben 143 aldim malesef.Tercih yapamayacakmiyim?Hiç bir yeri tercih etme hakkim yok mu?Yada ben tercih yapacağım bunu kurul mu degerlendirip karar verecek?Yardimci olur bilginizi paylaşırsan sevinirim.

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/YKS/KONTKILAVUZ01082018.pdf

Engelli adaylardan (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile yaygın gelişimsel bozukluklar (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar)) TYT puanı 100 ve üzerinde olanlar, durumlarını engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri kaydıyla, özel yeteneksınavlarına kabul edilir.

Bu adayların puanları, sınavın yapıldığı yıl dâhil 2 yıl süreyle geçerlidir.Yukarıda belirtilen engeli olan adayların, durumlarını engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri kaydıyla özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvurmaları halinde TYT puanları değerlendirmeye katılmadan (Kılavuzda yer alan formül kullanılmadan) kendi aralarında yapılacak ayrı bir yetenek sınav sonucuna göre değerlendirilerek, yetenek sınavını kazanan adayların kayıtları yapılır.

Eski sınav puanıyla yetenek sınavına girilirmi

Ozaman 160 almıştım

Yetenek sınavını çok istemiştim taban puan 200dü giremedim osene

Şimdi 100puanla oluyomuş yetenek sınavı

Girebilirmiyim eski puanla

Üst Alt