Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ygs'de engelli ek puanı uygulanmamış..?

Nsnsns

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaşlar bugün ygs sonuçları açıklandı biliyorsunuzdur.. ben geçen sene ve ondan önceki sene girdim geçen sene engel derecesi dikkate alınarak puan eklenmiştir yazıyordu fakat bugün açıklanan sonuçta böyle birşey yazmıyor nedeni nedir?:( bu benim hakkım %50 işitme kaybım var

YGS başvurusunda engelli raporunuzu görevliye verdiğiniz mi, engelli olarak sisteme kaydınız sağlanmamış olabilir o yüzden ek puan alamamış olabilirsiniz.

Bende de böyle bir ibare yok. Sanki yerleştirme puanları açıklanınca olacaktı. LYS sınav sonrası.

ya engellilere ek bir puan yok arkadaslar

Geçen sene vardı ama

Verdim geçen sene 20 ek puan geldi

ek puan hakkında bir bilgiye sahip değilim fakat sınav başvurusu sırasında optik işaretleyici istediğimi söyledim orada bulunan görevli rapor fotokopimi alıp yollayacağını ve işaretleyici verirlir biz hallediyoruz sizlik bi durum yok dediler fotokopiyi aldı ösym ye göndermemiş malesef işaretleyici vermediler haliyle normal aday gibi bir lisenin 4. katında sınava girdim

Nsnsns
bu ek puanı tüm engellilere veriyorlar mı bedensel engellileride kapsıyor mu

Life

bu ek puan sınava giren tüm engellilere veriliyor mu ben bedensel engelliyim ve %76 raporum var eğer görevli hata yapmasa kaç puan verilir di?

cihatkaya Engellilere 20 ek puan veriliyor geçmiş yıllarda uygulandı bu yıl kaldırılması için bir sebep yok bir açıklama da yapılmadı dolayısıyla uygulama devam ediyor ancak başvuru sırasındaki bilgisiz yetkililer tarafından başvuran engelli öğrencilere bu durum söylenmiyor ve engelli raporları da sisteme eklenip ösym'ye gönderilmiyor böyle olunca ygs'ye giren engelliler ek puandan maalesef faydalanamıyor.

Bu yıl Kalktı heralde geçen sene giren arkadaşlar almış ama bu yıl kimse almamış

Bana 10 puan verilmiş sanırım arkadaşlar, sonuç ekranının alt kısmında da yazıyor.

PCKurdu1903

engel oranınız kaç ?
bana gelmemişte yüzdeden dolayımı acaba

fotograf eklerseniz çok sevinirim

Engellisin diye ek puan mı veriliyor Türkiyede? Ne kadar saçma. Yani ben saçma buluyorum. Sonuçta zihinsel engelli değiliz ek puan versinler. Sınavı kolaylıştırmak için çeşitli yardım aletleri verebilirler mesela mercek; kağıt üzeriyse bilgisayarda ses sistemi; fazla vakit vs.
Şahsen 'siz engellisiniz sınavda başarısız olabilirsiniz diye ek puan verelimde sınavda iyi puan alasın' gibi çocuk kandırmacası olmuş olmuyor mu?

Yani hak etmediğin bir puanla karşı karşıyasın.

Yüzde 80 hocam, birde ben engel durumu mu bildirmiştim siz bildirmediniz mi? Sizin yüzde kaçtı?

ÖzgürKız
Yaşadıgın yer türkiye mi hollanda mı bilmiyorum ama bir zorlugu anlaman için senin onu yaşayıp görmen hissetmen lazım hiç istemem tabi ama inşallah anlarsın birgün . Sen dersinde rahat rahat hocanı tahtaya ne yazdıklarını görüyorsun rahat rahat duyuyorsun ben acaba tahtaya ne ı ne diyor diye kendimi yırtıyordum şuana kadar ki egitim hayatımda ki hala devam edecek sen rahat rahat işlerini yaparaken ben görmedim duymadım şeylerden dolayı açıgımı kapatmak için sen 1 çalıştıysan ben 3 çalıştım korkma verecekleri puan 30 40 degil 10 15 puan ama inşallah Zorlukları çekersin birgün

PCKurdu1903
Bende bildirmiştim hoca ne diyim kısmetimizde yokmuş demekki acaba tam olarak kaç puan geldi hocam gelecekyıllara bilgi olsun sonuç bölümünü tc kapatıp atarsanız sevnirim birde siz ygsdenmi tercih yaptınız bu arada yüzde 43

talha1907

Hollandada yaşiyorum. Eğitimimde bende zorluklar çektim ama hiç bir zaman engelliyim diye ek puan almadım. İstememde. Ne o ya engelliyim diye bana acıyıp ek puan mı verecekler. Hak etmediğim halde. Çünkü sınava nasıl girersin? Çalışarak. Eğer alamiyorsam demek ki yeterince çalışmaşım veya yanlış çalışmışım vs. Tekrarlıyorum sınavı engelline göre kolaylıştırabilirler mesela görme engellilere mercek vs. Ama sırf engelliyim diye ezik muamelesi görüpte ek puan istemem.

Ben zorluk çekerek güçlendiğimi düşünüyorum. Hayatta herşeyin kolayı karşıma çıksaydı bu kadar güçlü olmazdım. İnşallah sende birgün kurbanlık rölünden çıkarsın.

Üst Alt