Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

YHT hakkında bilmek istediklerim.

sancaktepeli89

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleyküm Arkadaşlar YHT kullanmadım henüz ama merak ettiğim bi kaç soru var YHT ye binebilmem için istanbul kartı geçerli mi oran 70 yazıyor üzerinde eğer geçerli değilse ne yapmak nasıl yapmak gerekiyor engellilere özel ücretsiz mi ücretli ise fiyatı nedir istanbul eskişehir istanbul ankara arası. ve bilet alırken gardan mı almak gerekiyor internetden de alındığı söyleniyor ve en önemlisi özel bir bölüm var mı tekerlekli sandalye kullanan engelliler için yoksa otobüs gibi diğer kullanıcılar engellinin üstüne mi çöküyor bilen cevaplarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yaptığım işlem söyle;
Gişeye gidiyorum: Özürlülere ayrılmış gişe var oraya -sıra varsa sıraya- giriyorum. Başbakanlık özürlü kartı gösteriyorum daha önceden baktığım ve saat ve gün için bilet ayarlıyorum. İşlem bitti.

Siz telefon açın ne gerekli vs. sorabilirsiniz.
İnternete şimdi baktım: özürlü kategorisi bulamadım.

başbakanlık kartı eğer kartında refakatçili seyahat hakkı vardır yazarsa hem sen hem yanında 1 kişi ücretsizdir engelliler netten alamıyor sirkeci pendik kadiköy ayrılık çeşmesi garlarından 1 hafta öncesinden alabilirsiniz gidiş dönüş alırsanız sıkıntı yaşamassınız yemek bölümünde 2 akülü sandalyeli alıyorlar

1 .belediyenin verdiği kartı kabul etmeyebilir ler bakanlık kartını alıp üzerindeki seri noyu yazıyorlar bilete ücret kısmıda sıfır

2 bileti kesinlikle gardan alman gerekli yoksa ücretsiz alamazsın internetten alınmıyor hatta rezervasyon bileyapmıyorlar

3 tekerlekli sandalye için özel bölüm evet var yht toplamda 4 veya 8 tanemi ne tekerlekli sandalye yeri var

kardeşim eğer raporun ağır engelli ibaresi varsa alacağın bakanlık kartındada olacak ve yanındakide ücretsiz binecek

devamlı kullandığım için yemek bölümünde karşılııklı 2 akülü alıyorlar ondan fazla yok yürüyen engelliyse onda sınırlama yok lütfen 4..5 sandalyeli yazmayalım

arkadaşlar peki başbakanlık kartını almak için ne gerekli nasıl alınır ne kadar beklerim alabilmek için ??

1-2 hafta beklersin.
Sosyal hizmetlere gidip foto ve rapor aslı göstermek şartıyla fotokopi vereceksin.

peki yemekli bölüm de yemekler ücretli mi tekerlekli sandalyeliler için ??

:) herşey beleş mi olsun istersin? Şaka bir yana.
Yemekler ücretli tabii.

Uçakta ekonomi sinıfında çay ve yemek beleş.

yok estagfirullah herşey beleş olursa devletimiz nasıl kazanacak :) bilmediğimden soruyorum teşekkür ederim değerli bilgilerinizi paylaştığınız için inşallah konuyu silmezler de benim gibi bilmeyenler burdan da yararlanırlar :)

Ankara konya arasi bir kac defa seyahat ettim.YHT hakkında izlenimlerin sunlardir biletini net üzerinden ücretli almistim indirim olduğunu bilmedigim için garda engelli gisesindeki memur sağ olsun durumu anlatip tekrar işlem yapti odedigim ücret kredi kartima iade edildi. Daha sonra benim talep etmememe rağmen görev cagirdi ve sağ olsunlar trkerlekli sandalyemi dahi kendim kullanmama izin vermeden yerime geçtim sandalye için özel bölümler var ( kesinlikle tavsiye etmiyorum kimsenin saygisi yok getirip bavullarini atiyorlar üzerinize) size ait koltuk var orada oturan bilirsiniz tercih ederseniz yemek konusuna gelince tabiki ücretli ama hostesler çok iyi çok ilgili alakadar taleb etmememe rağmen her yolculugunda cay kahve ikram etmeyi eksik etmediler.

Üst Alt