Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yılbaşından önce emeklilik müracaatımı yapmak istiyorum ama...?

soner81

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yılbaşına kadar emekli olmayı düşünüyorum ancak yılbaşında memurları etkileyen düzenlemeler olacakmı bilgi verirseniz sevinirim birde kamuda geçen süreler işçi, memur birleşiyormuş bilgisi olan varmı sevgiler...

Emeklilik şartlarını tamamlamış iseniz hemen emekli olun derim.Bu saatten sonra memur,işçi etkileyen düzenlemeler olmaz .Ben sizin yerinizde olsam düşünmeden emekli olurum..

bende sorsam bu arada bilgisi olan arkadaşlara;
01/12/11 trhnde emeklilğim doluyor.herkes 2012 27 ocakda dilekçe ver diyor.herhangi bir artısı yada eksisi olurmu 27 ocakda versem..

Yılbaşından sonra ne olacağına dair hiç bir bilgim yok. Bu tür öneride bulunan kişiler bir açıklama yapabilir heralde...

Emekli maaşlarında 1 Ocaktan sonra artış oluyor ve bazı yeni düzenlemelerden söz ediliyor.

Eniştem var emekli olcak 15 ocağı bekliyor. Taban maaşlara zam gelcekmiş o maaş üzerinden emekli maaşının hesaplancagına ınanıyor. Bıraz daha fazla baglanır derdınde sızın yerınızde olsam bıraz daha sıkardım dişimi yılbaşının geçmesini beklerdim belkı faydası olur gene.

Arkadaşım zaten büyük olasılık düşünüyorum ama kesin değil çünkü maaşım 1800 TL Civarı emekli olunca 1000 civarı olacak epey düşüş olacak bu da beni düşündürüyor bu devirde bu parayla aile geçindirmek çok zor.

memurmusun,işçimisin.

memurmusun,işçimisin.memur isen deree ve kademen ne.çalışma süren ne.

18 yıl 6 ay gibi hizmetim var memurum üniversite mezunuyum ocak ayında maaşım yaklaşık 1800 lira olacak.

1.dereceye inmeden emekli olma.daha çok 1.dereceye inince emekli maaşı ve ikramiye farkediyor.eğer 1.dereceye inmemişsen aralık 2011 emekli maaşın net 976 tl.olur.ocakta yüzde 3 zam ile 1005 tl.olacak.emekli ikramiyesi 20.000 -21.000 tl.arası alırsın şu an.

Evet bende böyle hesapladım 20.000 toplu para 1000 TL maaş ama herşekilde erken engelli emeklisi olacağım çünkü yaşa takılıyorum aylık maaş düşük olmasa hemen olacağım birde MEB'de 4 fakülte bile bitirsen ne uzuyon ne kısalıyon ben bu kuruma bir türlü ısınamadım.

1 ocaktan itibaren katsayılar artıyor bu durumda emeklı ıkramıyen vede emeklı masında artış olcaktır ocak masını al öle emeklılık dilekcenı ver derım

senolabi siz bu konularda bayağı bilgilisiniz görüşünüzü almak isterim hazır burada iken ben iki fakülte mezunuyum bilgisayar işletmenlik ve programcılık sertifikam var ve bu kuruma daha ziyade yükselme umuduyla 1 yıl 8 ay önce geçtim memur kadrosunda önceden kamuda ssk'lı kadrolu hizmetim olduğundan aylığa esasta 5. derecedeye takıldım emeklilikte 1/1 yani 4-5 ay sonra 1/1'i olacağım ama kadro tahsisim 5. derece yani hem derecede takılıyorum hemde unvan alamıyorum alacağım unvan var ise lütfen yardımınızı bekliyorum VHKİ olursam 4. dereceye inermiyim? Çünkü bu durumda ek göstergem 800 benimle birlikte memur olarak başlayan arkadaşlar 1. dereceye geldiler 8 yıl 6 ay hizmetim var ve bu durumda ben bu okulları boş yere okumuş oluyorum.
Üstelik MEB' de çalışmaktan hiç memmun değilim şeflik açılır umuduyla geçtim bu kuruma ve zarardan başka yanını görmedim belki şu aralar birşeyler çıkarda emeklilikte faydalanırım diye düşünüyorum yardımınız için teşekkürler.

ben iki fakülte mezunuyum bilgisayar işletmenlik ve programcılık sertifikam var ve bu kuruma daha ziyade yükselme umuduyla 1 yıl 8 ay önce geçtim memur kadrosunda önceden kamuda ssk'lı kadrolu hizmetim olduğundan aylığa esasta 5. derecedeye takıldım emeklilikte 1/1 yani 4-5 ay sonra 1/1'i olacağım ama kadro tahsisim 5. derece yani hem derecede takılıyorum hemde unvan alamıyorum alacağım unvan var ise lütfen yardımınızı bekliyorum VHKİ olursam 4. dereceye inermiyim? Çünkü bu durumda ek göstergem 800 benimle birlikte memur olarak başlayan arkadaşlar 1. dereceye geldiler 8 yıl 6 ay hizmetim var ve bu durumda ben bu okulları boş yere okumuş oluyorum.
Üstelik MEB' de çalışmaktan hiç memmun değilim şeflik açılır umuduyla geçtim bu kuruma ve zarardan başka yanını görmedim belki şu aralar birşeyler çıkarda emeklilikte faydalanırım diye düşünüyorum yardımınız için teşekkürler.

kadro derecesi önemli değil.bordroda yazılı olan emeklilik derecesi önemli.

görevde yükselme bakımından içişleri bakanlığı her 3-4 senede bir sınav açıyor.bu bakanlığa,ulaştırma bakanlığına bağlı bir kuruluştan geçtim.5 yıl oldu geçeli.5 yılda 2 sınav açtı.

Arkadaşım kadro derecesi önemli olmaz mı unvanım memur olduğundan 5. derecede görünüyorum ek göstergemde 800 diğer taraftan 18 yıllık hizmetim var 18 yıl hizmeti olan birisinin ek göstergesi ancak 5. derecede kalırsa 800'de kalır. Benim kadro tahsisim 5 derecem 5 kademem 1. Ancak unvan alırsam 5. dereceden kurtulacağım. VHKİ ETKİLER Mİ BİLMİYORUM SELAMLAR...

5.derecenin ek göstergesi olmaz.800 ekgösterge 4.derecede olan lisans veya önlisans mezunları içindir.eğer 800 ekgöstergeniz varsa dereeniz mutlaka 4.derecedir.

ssk lı hizmetlerin dereceye etkisi yok.657 ye göre çalışılan süreler,dereceye etki eder.ssk lı süreler sadece hizmet sürenizin hesabında gözönüne alınır.

Arkadaşım biliyorum ek gösterge 4/1 olduğunda başlıyor aylığa esas hizmetimde memuriyete 1998 de başladım kadro tahsisim 5 unvanım memur olduğu için 5.'te kaldım derecem 4 kademem 3, emekliliğe esasta kadro tahsisim 5 derecem 2 kademem 3, şubatta terfim var kadro tahsisim 5 olmak üzere 1'in 1'i olacağım SSK'lı girişim 1993 yılı lisans mezunuyum ssk'lı hizmetlerim sayılsa idi arkadaşım zaten 1. dereceye inecektim ama kadro tahsisinden dolayı ek göstergem 800'de kaldı yani bir nevi o kadar çalışmışlığım boşta kaldı en azından ek göstergemi yükseltmek amacıyla uğraşıyorum VHKİ yükseltirmi emekli olduğumdaki kesinlikle şu anda düşünmüyorum hak kaybım olacak bir taraftan 1. derece bir tarafta 800 ek gösterge sanırım durumumu.MEB'e görevde yükselme sınavı sık açılıyor diye geldim çünkü kurumumda sınav hiç açılmıyor idi ancak neredeyse 2 yıl oldu sınav falan hiçbir şey yok geçtiğimede pişman oldum sanırım şansım burayıda kuruttu selamlar teşekkürler.

MEB'de bilmiyorum başka kurumlarda da varmı kadro tahsisi olmadığından unvanın memur ise 5. derecede
kalıyorsun kadro olmadığı için benim aylığa esas derece ilerlememde 2010 yılı ekim ayında kadro tahsisi olmadığından 67. madde gereğince bir alt derecenin verilmesi gereklidir ibareli yazı geldi ve kadro tahsisim 4 olması gerekirken memur olduğum için 5. derecede kaldı o yüzden kadro tahsisi olmadığından ek göstergem 800 emekli olduğumda ise SSK'da geçen hizmetlerim emeklilik açısından değerlendirilecek eğer lisans mezunu memur olmak yerine öğretmen olsa idim ek göstergem fırlayacaktı çünkü SSK'LI hizmetlerim sayılacak idi sanki biz dört yıl okumadık nereden baksan saçmalık.

Memur emeklilik işlemleri

Arkadaşlar bu ay engelli emekliliği için başvuru yapacağım emekli sandığına tabi çalışıyorum 15.06.2012 tarihinden sonra mı dilekçe vermem gerekiyor dilekçemi nereye vereceğim nasıl bir yol takip edeceğim bu konuyla ilgili bilgim yok lisans mezunuyum memur kadrosundayım kadro tahsisim 5. derecede. Aylığa esas kadro derecem 4-2 (dördünikisi) emekliliğe esas kadro derecem 2-2 (ikininikisi) 18 yıl 4 ay hizmetim mevcut. Emeklilik aşamalarında yapmam gerekenler ve yaklaşık ne kadar aylık bağlanacak birde benim sağlık kurulu raporum 2002 yılında çıkarılmıştı tekrar çıkarmaya gerek varmı hastalığım sürekli açıklama kısmında kalıcı diversiyon yazılmış ancak sürekli kısmı işaretlenmemiş birde ne zaman maaş bağlanır bankadan ev kredisi çektiğim için soruyorum bu konularda bilgisi olan arkadaşlara rica ederim lütfen yardımcı olun.

temmuz 2012 deki artışlarla 1.080 tl.maaş alırsın

Üst Alt