Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıldırım belediyesi'ne açtığım tapu tescil davası ve sonrası..? [Hukuk]

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
evet benim rahmetli babamdan ailemize kalan 7 kardeşli ortak olan tapu tahsis belgeli ev için tapu tescil davası açmıştım normalde bu davalar ücretli açılıo fakat ben engelli olduğum için fakirlik kağıdıyla ücretsiz açtım bu davayı söz konusu yerde babam 2005 yılının ocak ayında vefat ettikten sonra ben yalnız yaşıorum zilyetlik hakkımda doğuyo ayrıca ama ilgili asliye mahkemesine yıldırım belediyesi avukatı aracılığıyla davanın reddini mahkeme masrafınında davacıya yükletilmesini istemiş savunmasında husumet yönünden itirazlar kısmında davacı adına herhangi bir tahsis görünmemektedir falan denilmiş esas yönden savunma kısmındada kısaca anlatayım tahsise konu yerin kamu hizmetine ayrılmamış ve imar planına göre konut alanında olması gerek yazıor ayrıca tahsise konu arsanın bedelinin ödenmiş olmasındanda bahsediyor dava konusu yerin kısmen konut kısmen park kısmende yol alanında kalmaktadır denmiş ayrıca yargıtayın bu yöndeki bi kaç kararlarını örnek göstermişler şimdi sorum şu elimde 1984 yılında 2981 sayılı kanuna göre tapu tahsis belgesi verilmiş o zamanda rahmetli babama elimde bir bu var birde veraset ilanı orda 7 kardeşin rahmetli babamın mirasçısı olduğu yazıyor dolayısıyla bu evde 7 kardeş ortakız orta tek başıma uzun yıllar oturdum evin emlek vergileri ödenmiş tir bu durumda ben nasıl bir savunma yapmalıyım belediyenin cevabı oldukça kuvvetli gözüküor bide davayı kaybedersem zaten fakirlik kağıdıyla açtığım davada masraflar bana yükletilebilirmi acaba

Üst Alt