Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıllardır anksiyeteden muzdaribim. Kaygılanacak bir şey kalmamasına rağmen kaygım geçmedi!?

berke26

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
153
Yıllardır anksiyeteden muzdaribim. Şu ana ve geçmişe baktığımda geçmişte dert ettiğim birçok sorunumun üstesinden geldim.
Mesela; eskiden aşırı içe kapanık biriydim, arkadaşımın da yardımıyla baya insanlarla sosyalleşecek kadar açılmayı başardım. Özgüven sorunum vardı. Bir şeyler için yaşıtlarımın çoğundan daha fazla emek verdiğimi görünce, son birkaç aydır vücut geliştirmeye başlayınca ve bir de üstüne yıllardır kendimi yeteneksiz olarak sınıflandırdığım halimle kamuya atanınca özgüven sorununu da aştım. Para sorunum vardı, çeşitli işlerde çalışarak ve kendime yeni bir yatırım portföyü oluşturunca o sorunu da aştım diyebilirim.

Atipik otizm rahatsızlığımdan şikayetçiydim. Ama her gün insanların daha da yozlaştığını gördükçe ve yalnızlığın güzel yanlarını daha da deneyimlemeye başladıkça bu durum da artık şikayet edeceğim bir hal olmaktan çıktı. Yani şu anda bana sorsak şikayetçi olduğum neredeyse hiçbir şey kalmadı. Ama nedense hâlâ içimde bir kaygı, bir gerginlik var. Hiç tadım yok nedense.

Bu durum atipik otizmden mi kaynaklı, yoksa aklıma gelmeyen başka bir koşuldan mı kaynaklı? Benzer durumu siz de yaşıyor musunuz? Kaygılanacak bir şey kalmamasına rağmen kaygılanıyor musunuz?

Daha önce bana da anksiyete tanısı konulmuştu. Bir gece evde tek başıma kaldığım da şiddetli kalp çarpıntısı, nefes darlığı şikayetleriyle apar topar ambulansı arayıp kalp krizi geçiriyorum yetişin olayıyla acile gitmiştim. Tabi durumun psikolojik olduğunu, herhangi bir kalp rahatsizligimin olmadığını öğrenmiştim.

Bende o dönem topluma görememe, girsem de içine kapanık hal hareketlerde bulunma, ozguvensizlik sorunları vardı. Sırf bu yüzden 23 yaşına kadar kız arkadaşım olmadı. Kız arkadaş dediğim normal arkadaş bile olmadı sevgilim zaten olmuyordu.

Daha sonra Türkcell mağazasında ise başladım. O dönem insanlarla ister istemez muhatap olmak zorunda kaldım. Bazen işle ilgili konuştum, bazen sohbet ettim derken zamanla bütün sorunlarımdan kurtuldum. Hatta çevremde ki yeni tanıştığım insanlar ne kadar özgüveni yüksek birisin, kendine çok guveniyosun demeye başladılar.

Şuan kaygım var mı peki diyecek olursan evet var. Geleceğe dair biraz kaygı duyuyorum. Çünkü 29 yaşına geldim, evlenemedim. Nasıl evleneceğim, evlenecek birikimi nasıl yapacağım. Yada evlensem o evi bugün ki sartlarda nasıl geçindireceğim diye düşünüyorum. Bunlar da malesef Türkiye'de bir çok insanın yaşadığı problemler.

Yaşadığın durum apitik otizm kaynaklı mı bilemiyorum ama geçmiş de birçok problemi aştığını görünce bunun da zamanla üstesinden geleceğini düşünüyorum. Zaman zaman kaygı halı, mutsuzluk vb durumlar bütün insanlar da oluyordur diye düşünüyorum. Ama tabi sende ki durum çok siddetliyse, zamanla düzelecek gibi hissetmiyorsan yardım alabilirsin.

Herşeyin en hayırlısını, en güzelini bulmanı temenni ediyorum.

Seninle ilgili olanlar bitmiş ama şimdi de ilgili olmayanlar hakkında kaygılanmaya başlamışsın. Doğru mu?
detay verme. verince puan topluyorlar diyorlar :)

@berke26, seninle ilgili olmayan şeylere kafayı takma.Hayat kısa. matruşka gibi açarsın açarsın tatmin olmazsın çünkü içinde aradığını bulamazsın.Ne aradığını bilmiyorsun.

@berke26,
Doktorunu değiştirmeyi denemelisin bence,benzer kaygı problemlerini yaşadım uyku uyuyamıyordum paranoyak olmuştum iyice,ama geçti

İnsanlarla anlaşamayan, kaygılı biriyim. Uyku problemim var...

Bir yıla yakındır da vücudumda kaşıntı oluşuyor, hap alıyorum geçiyor. Alerji habı ile geçiyor. Ama kesinlikle alerjik bir sorun değil. Mevsimden ve gıdadan olmadığına eminim. Dahiliyeye gittim bir sürü tahlil yaptırdım herşey temiz çıktı ama kaşıntı var ve hap ile geçiyor.

Bence zihinsel bir sorunum var ama adını bilmiyorum.

Not: işitme engelliyim.

Alerji hapı ile geçiyorsa alerjik bir durum olmadığına nasıl kanaat getirdin?

Her şeyi psikolojiye yormayın bence.. detaylı bir alerji testi yapıldı mı?

Bir de şunu sorayım.. hemoglobin normal mi?

@Tenê,

@OğuzHan112 çünkü mevsimler değişti ama kaşıntı değişmedi. Aralıklı diyet yapan biriyim, 72 saat yemek yemediğimde dahi kaşıntı oluyor. Mevsim ve gıda değilse başka hangi tür alerji olabilir ki?

Cildiyeye görünmüştüm, tahlil yapmadan merhemler vs yazdı, hiçbir işe yaramadı. Dahiliyeye gittim kan tahlili, ultrason, film vs yapıldı. Herşey gayet iyi görünüyor demişti doktor.

Büyük bir stres yaşadım, o stresten aylar sonra başladı bu kaşıntı sorunu. O nedenle zihinsel olmaya bağlıyorum.

O nedenle zihinsel olmaya bağlıyorum.
Sizin düşünceniz bu yönde olabilir,belkide doğrudur.. diyeceğim ama; illa yemek içmekle de insan alerji olmaz, psikolojik bir durum gibi görünmüyor.. psikolojik olsa eşlik eden bazı semptomlarda olur,varmı onu da bilmiyorum?

Alerji durumu çok geniş bir yelpaze..bilmem duydunuz mu hiç?

Halk arasında söylenen bir deyim vardır,Şu adama,veya şu bayana alerji oluyorum,sana alerjim var gibi gibi..boşa söylenen bir söz değil bu,ve doğrudur..insan insana bile alerjik reaksiyon gösterebiliyor..ne ilginç dimi?

Gevezelik yaptım kusura bakmayın..bu konuyu detaylı bir şekilde araştırıp buna sebep olan etken nedir netleştirilmeli/iyi geceler.

kaygı bozukluğu bende bipolar olduktan sonra başladı, anksiyeteler yaşıyorum, olmayacak yerde içime sıkıntılar geliyor takibinde iç bulantısı yaşıyorum, doktora anlatıyorum bipolar ilaçları harici (depakin+rexapin) vermiyor başka ilaç verirsem mani atağı yapar diyor ama ben bu durumu çekmekten çok sıkıldım.

@OğuzHan112 Yok estfullah, cevap vermenize sevindim. Doğrusu araştırmadım, sadece varsayım üzerine tahmin yürütüyorum. Doktor bir şey demedi, benim hayatım hep aynıydı değişen bir şey yok. Daha önce hiç alerji yoktu.
Büyük stres yaşadım ve aralıklı diyeti de sıklıkla yapmaya başladığım bir dönemden sonra ortaya çıktı. İnanın bilmiyorum neye bağlamam lazım.

Sizce ne yapmam lazım, yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏

Bir iki soru soracağım izninle, herhangi bir kronik hastalığınız var mı, şikayetin sadece kaşınma mı.. kaşıdığın yerler kızarıp sivilce tarzı bir oluşum oluyor mu?

Bu durum ne zamandan beri var mesela, sadece kaşınma ile mi sınırlı, beni aralıklarla yaptığımız diyet zamanlarında mı oluyor?

Buna cevaplsyın bana göre bildiğin varsa bir yönlendirme yapacağım.

@Tenê,

@OğuzHan112 Hocam İşitme engelliyim, kronik halde iltihap var kulağımda. Hatta bu yüzden işitme cihazını fazla kullanamıyorum. Sürekli mantar hastalığına iyi gelen damlayı kullanma durumunda kalıyorum (kulağa damlatıyorum).

İlk başlarda doktora hemen gitmedim, o zamanlar göğsümde nokta şeklinde kırmızılıklar oluşmuştu ve kaşıntı dayanmaz hale gelince doktora gittim. Alerji için iğne yaptılar ve hap verdiler. Belirtiler de gitti, kaşıntı da. Artık ilaç kullandığım için belirti hiç yok. Hap almazsam kaşıntı başlıyor, hap alıyorum geçiyor.

Mesela sınav vardı diye 3 hafta diyet yapmadım, kaşıntı yine vardı. Normalde gündüz yemek yemem, akşamları yerim sadece ve haftada bir kez de en az 40 saat diyet yaparım. Diyet olsa veya olmazsa kaşıntıda değişen bir şey olmuyor.

Anladım.
Tecrübelerin ve bilgilerim dahilinde bunun psikolojik olduğunu düşünmüyorum.

Psikolojik olsa alerji ilacı ile düzelmez.. sizin bir şeye alerjiniz var, bunu anlamak için de hastaneye yatırılıp detaylı bir inceleme, gerekirse ileri tetkikler yapılmalı.

Hemoglobin yüksekliği veya düşüklüğü kaşıntı yapmakta çok yaygın görülüyor, anladığım kadar gerekli tahliller yapılmış ve herhangi bir şey olmadığı söylenmiş?

Söylediğine göre sık sık belli sürelerde hiçbir şey yemiyor ve içmiyorsunuz.. bu güzel bir şey, insana su içtiği sürece belli bir süre hiç bir şey olmaz.. ama bağışıklığınızla ilgili problemler olabilir.. bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Alerji denilen şey bağışıklığın yanlış alarm verip vücuda zarar verici antikorlar üretmesidir.

@Tenê,

Son düzenleme:
Üst Alt