Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıllardır okb + depresif bozukluk deniyordu, şimdi Bipolar Bozukluk deniyor..?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
[FONT=sans-serif]Benim rahatsızlğımın tanısı okb + depresif bozukluk idi yıllardır artık bipolar teşhisi kondu acaba benim rahatsızlığım yeni mi bipolara döndü yoksa yıllardır bana konan depresif bozukluk teşhisi bipoların depresyon dönemimiydi iki kez mani dönemi geçirdim ve bipolar teşhisi kondu en son bilgisi olan var mı bu konuda acaba ben uzun yıllardır bipolar mıydım yoksa yeni mi bipolara çevirdi rahatsızlığım bu konuda kafam çok karışık yıllardır depresyondaydım 2007 den beri antidepresan kullanıyorum.[/FONT]

Benimde tanılarda sürekli değişiklikler var. Genelde depresif bozukluk bipolar birde anksiyete.
Ama sana şunu da söyleyeyim hepsi aynı anda da olabilir yani sen sadece bipolar değil ayrıca diğer bahsettiklerinde olabilirsin. Hem okb hem depresyon hemde bipolar.

Öncelikle geçmiş olsun. Sorunuza bizim buradan net olarak cevap verebilmemiz mümkün değil diye düşünüyorum. Herhangi bir psikiyatristtense bipolar konusunda uzmanlaşmış bir psikiyatrist bulup ona gitmenizi tavsiye ederim.

Bir de esas size yazmak istediğim konu, antidepresan meselesi. Ben de bipolar hastasıyım ve ne zaman antidepresan kullansam mani dönemine girmeme neden oldu. Bunun gibi birkaç ilaç daha var maniyi tetikleyen. Bunlar işin uzmanı doktorlar tarafından biliniyor. Örneğin benim doktorum bir üniversite hastanesinde profesördü ve benim depresyonum için bana antidepresan yerine Lamictal vermişti. Lamictal bir epilepsi ilacı, ama bipolar hastalarının depresyonunu düzenlemekte de kullanılıyor. Size tavsiyem doktorunuzla bu konuyu enine boyuna görüşmeniz. Mesela Zanax da maniyi tetikleyen ilaçlardan biri.

Ben 18 yıldır bipolar hastasıyım, doğru ilaçlar ile bu hastalıkla daha rahat mücadele edebilmek mümkün. Geçmiş olsun.

Benim merak ettiğim konu aslında ben sürekli depresyonda olan bir insandım ve 2007 den beri ilaç kullandım bir yerde okumuştum bipolar teşhisi ancak mani dönemi yaşanırsa konabiliyormuş aslında bipolar olup uzun süre bu iki uçlu duygu durumunun depresyonunda da olabiliyormuş hasta galiba ne dersiniz.

Üst Alt