Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıllık 270 saat fazla mesai ücretini almak için dava açabilir miyim?

uzakyol

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba,

2017 de bir katılım bankasından sağlık sebepleri, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, rahatsızlığımı artıracak bir görevde çalıştırılmam sebepleriyle noter kanalıyla ihtarname çekerek işten ayrılmıştım. Ayrılmadan önce dava açıp haklarımı alabilirsem alacağımı alamazsam da karşı tarafın bana bir dava açamayacağını söyleyen avukat, işten ayrılınca onlarda sana ihbar tazminatı için dava açarlar demeye başladı.

şimdi, sözleşmede yıllık 270 saate kadar olan mesainin ücrete dahil olduğu yazıyor. Buna göre bakarsak dava açarsam fazla mesai ücretini vermemeleri haklı sebep sayılmayabilir. sağlık sebepleri olarak da durum bildirir sağlık raporunu sunmuştum buda kabul edilmeyebilir, çünkü Yargıtay kararlarına bakıyorum netten bu dava muamma yani kazanabilirim de kaybedebilirim de.

Sorum şu;
1- yıllık 270 saat mesainin ücrete dahil olması sözleşmede yazıyorsa bu yasalmıdır?
2- Kazanırsam 11.000 k.tazminat+alamadığım yaklaşık 9000 de işsizlik maaşı var. kaybedersem ihbar tazminatı olarak dava açarlarsa 6000 öderim. Siz olsanız ne yaparsınız?

İş mahkemelerinde engellilerin durumu..?

Arkadaşlar Merhaba,
İş mahkemelerinde engellilerin bir avantajı varmıdır? Birde iş mahkemesi açmak için ilk önce arabulucuya gitme gibi bir zorunluluk varmıdır? teşekkürler

Üst Alt