Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıllık izin hakkı kullanabilmek için adaylık sürecinin tamamlanmasını valilik mi..?

ElifD

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba.

Milli Eğitime bağlı bir okulda görev yapmaktayım. 2 Temmuz 2015'te göreve başladım ve yarın yani 2 temmuz 2016'da 1 yılım doluyor ve 20 günlük yıllık izin hakkım oluyor.

Bayramdan sonraki hafta için yıllık izin alıp bayram tatilini uzatma gibi bir düşüncem vardı. bu sabah müdüre söylediğimde önce bir adaylık kalksın valilik onayı gelsin dedi. İşleyiş gerçekten böyle midir Valilik Onayının gelmesi en az 1 ay sürer. Benim mantığıma göre 1 yılı dolduran personel izin hakkı kazanır.

Bu konuda bilgisi olan kişilerin yardımını bekliyorum, teşekkürler.

Senelik iznin adaylıkla alakası yok adaylık 2 sene de sürebilirdi aday memur eğer 1 yılını doldurdu ise senelik izin kullanabilir doldurmadı ise baska istisna durumlar var. Kısacası siz 1 yılınızı doldurmuşsunuz müdür geçiştirmiş sizi genelde bayram sonu izinlerini kendileri için kullanılırda ondan

Gs3434 Bende öyle düşüyorum sonuçta kazanılmış bir hak ve dediğiniz gibi 2 yıl da sürebilirdi adaylık.

1 Yıllık görev sürecini tamamlamış aday memur dahi olsa yıllık izin hakkını elde etmiş demektir o yüzden yıllık izin hakkın mevcuttur ama amirinin de izinin hakkında gün tarih vb verme hakkı vardır ElifD

aliican

Gün ve tarih olarak verse yine tamam olmaz diyor valilik onayi gelmeden cikamazsin diyor. Valilik onayi gelip adayligin kalkmasi gerekiyor diyor.

Yıllık izinin için valilik onayına gerek yoktur.Hak etmişsin zaten kullandırmak zorunda resmi yazı göster belliki bilmiyor yada bilmemezlikten geliyor. ElifD

ben adayım ama bir yılımı tamamlamadan kullandım

ElifD Kurum amiriniz adaylığınızın kalkması için form doldurup il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne göndermişse ve milli eğitim de sizin adaylığınızı kaldırmışsa kişisel mebbisiniz üzerinden adaylığınızı kalktığını görebilirsiniz, sisteme işlendiği an 20 gün yıllık izin hakkınız olur.

Life tamda şuan konuya güncelleme yazıyordum. Bu formun bir ay önceden hazırlanması gerekiyormuş ve bizim müdürün bundan haberi yok. 15 dakika önce aceleyle doldurdu ve şuan il milli eğitime gitti. bir de azarı yiyen ben oldum hatırlatmadığım için.

ElifD Bilgisiz kurum amirleri yüzünden maalesef personeller mağdur ediliyor, 1 aya gerek yok 1-1,5 hafta önce hazırlayıp üst yazı ille milli eğitime gönderilecek hepsi buydu, zaten sonraki aşama milli eğitimin sorumluluğunda onlarda puan verip mebbise giriş yapacaklar adaylık kalkmış olacaktı.

Life Peki yıllık izin alabilmek için bu işlem gerekli miydi? Çünkü MEM Özlük bürosu mazeret izni al dedi.

@ElifD Adaylığınızın kalkması ve yıllık izninizin sisteme tanımlanabilmesi yani sizin yıllık izin hakkına sahip olabilmeniz için bu işlem gerekliydi, mazaret izin hakkınız 10 gündür alabilirsiniz. Mazeret izni için aşağıdaki dilekçe örneğini kendinize göre düzenleyerek kuruma verebilirsiniz.

Kanunda Belirtilmeyen Mazeretler İçin Dilekçe Örneği

1- Mazeret izni verilebilmesi için yıllık iznin olmaması gerektiği yönündeki bazı uygulamalar doğru değildir. 657 sayılı Kanunun 104. maddesi bu şekilde bir sınırlama öngörmemiştir.

2- Mazeret izni, a ilde vali, ilçede kaymakam onayıyla verilir. Vali veya kaymakam bu izni verirken, memurun çalıştığı birim amirinin onayını alır. Bir okul müdürünün veya bir şube müdürünün, tek başına bu izni vermesi mümkün değildir.

3- 10 güne kadar olan mazeret izninin verilebilmesi için gerekli durumlar tek tek sayılmamıştır. Bu durumlar, amirin takdirine bırakılmıştır. Dolaysıyla memurun vereceği dilekçede göstereceği mazerete binaen izin verilip verilmeyeceği amirin takdirindedir. Örneğin memur, evlilik öncesi hazırlıkları için 2 günlük mazeret izni talep ettiğinde bu talebe göre mazeret izni verilip verilmemesinde amirin takdir yetkisi bulunmaktadır.

4- Memura, 10 güne kadar mazeret izni verilebilir. Bu izni kullanan memura yine mazeret durumlarında kullanılmak üzere 10 gün daha izin verilebilir. Ama bu halde ikinci 10 günlük izin, yıllık izinden düşülecektir. İkinci 10 günlük mazeret izni uygulaması, öğretmenlerde uygulanmamaktadır.

Life Çok teşekkür ederim. Biraz önce mazeret izin dilekçesi ve resmi yazı düzenleyip müdüre imzalattım ve Milli Eğitime gitti. Sanırım problem kalmadı.

Yıllık izin hakkı 1 yıl dolduğunda hak edilir, valilik onayına gerek yoktur. İdareciler genelde aday memuru bilgisiz görürler ve hep adaylığı öne atarlar bahane olarak ama sen haklarını öğren/bil.
Hatta 657 devlet kanunlarından yıllık izinle alakalı bölümün çıktısını al, fosforlu kalemle çiz ve yıllık izin talebinde bulun

657 sayılı yasanın 102 maddesi yıllık izinleri dzenlemiştir.

Üst Alt