Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıllık izni bayram tatilini katmadan kullanabilir miyim?

Konular
62
Reaksiyonlar
0
2014 yılına ait 18 günlükk iznimin 13 gününü kurban bayramı ve haftasonlarını dahil etmeden aralıksız 5+5+3 olarak kullanabilirmiyiz ara vermeden ayrı izin formu düzenleyerek

Öyle izin düzenleyecek personelci var mı?
Var sada onu imzalayacak amir var mı?

o isverene veya vekiline kalmış bir konu değildir. İş kanununa göre sadece çalışma günleri yıllık izinlerden düşülür resmi ve dini bayramlara denk gelen gunler izinden düşülemez.

Memurda hafta sonları izinden sayılır sadece bayram günleri sayılmaz

Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz. İs kanunu 56. madde

Hüseyin kardeşim
İşçi için öyledir. Ben memur için söyledim
Memurlar iş kanununa değil 657 sayılı DMK kanuna tabidir.

peki 3 ekimi tüm gün tatil yaptılar 29 eylül-02 ekim arası yıllık izinli(4) gün olsam 3 ekimde göreve başlasam 8 ekimdede tekrar izne ayrılabilirmiyim.

Normalde izin dönüşü hiç çalışmadan izin verme durumu acil durumlarda olur. Teammüller dahilinde izin dönüşü çalışmadan izin verilmiyor. Benim çalıştığım her yerde bu böyleydi. Fakat amir isterse verir. Bunun kanunu hiç bir sakıncası yoktur.
Memursanız Bir takvim yılı içinde 7 güne kadar rapor alabilirsiniz ve maaşınızdan hiç bir kesinti yapılmaz. 7 günden sonraki raporlarda zam ve tazminatlardan %25 oranında kesinti yapılır. Yine bir takvim yılı içinde 40 günden fazla tek hekimden rapor alamazsınız. bu konuda da bilginiz olsun

iznin çok olsa bir ihtimal ama sizinde izniniz az olduğu için olanaksız siz izinden gelin 3-5 gün çalışın tekrardan izne çıkın olması mümkün değil çünkü mesai arkadaşlarındanda ogün çıkmak isteyenler izinlerini ogüne ayarlamış ve plan yapmış olabilirler o yüzden ümitlenme haa bu işverene göre değişebilir ama dediğim gibi ümitlenme

Amirin takdirinde,
İzin için çok mu sıkıntı çıkartıyorlar. Hangi kurumdasınız bilmiyorum ama bazı kurumlar hariç genelde izin konusunda çok sıkı bir durum yoktur kamu için

Devlet memurluğunu bilmiyorum ama ben özel şirkette çalışıyorum. Mesela 18 günlük izninizi 29.09.2014 - 23.10.2014 tarihleri arası yazarsınız. Şuan yıllık izinleri hazırlıyorum. Bayram tatili ve pazarı otomatik düşüyoruz zaten. İnsan kaynakları yada personel işlerine bakan birine danışabilirsiniz. Ayrı ayrı yıllık izin kağıdı hazırlamanıza gerek yok.

Pardon 13 gününü demişsiniz, ben 18 gün olarak hesapladım. 29.09.2014 - 18.10.2014 tarihleri yazılabilir. Tekrarlıyorum, kamunun işleyişini bilmiyorum ama şuan çalıştığım şirkette böyle hazırlıyoruz. Ayrıca arife gün de tam gün tatil bizim iş yeri yönetmeliğinde.

Üst Alt