Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıpranma payı borçlanmak ssk (4a) emekliliğinde nasıl bir etki yapar?

yüksel69

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
02.05.1969 doğumluyum (erkek) 4/a lı olarak işe girişim meslek liseli olarak 01.10.1988 pirim günüm 2948 gözüküyor
astsubay olarak 15.12.1994 de 4/c girişim var 3600 günüm var
daha sonra 2002 nin 12. ayında istifa ettim ve ssk lı olarak çalışmaya devam ettim.
askeri okuldayken olan askerliğimi borçlanıp ödemiştim zaten.

şimdi ben kaç yaşında emekli olurum ve yıpranma benim yaşımdan düşermi .İstifa ettikten sonra sgk lı olarak çalıştığım için yıpranma payı kimi düşer kimi düşmez diyor.

yardıncı olurmusunuz lütfen

yüksel69

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alamıyorsunuz sanırım. Yani engelli statüsünde değilsiniz... Buradaki arkadaşlar engelli mevzuatına dair bilgi sahibi. Bu yüzden sorunuza burada cevap bulmanız çok mümkün değil maalesef.

OturanBoğa Sayın yönetmenim % 56 raporum vardı ama vergi indirimi almak istedim emekli olmak için raporum düşürüldü malesef haklarımı bilmediğim içinde itiraz hakkımı geçirdim:(.

Daha sonra tekrar almak istedim rapor bu seferde raporum düştü %26 ya (sürekli raporum)Tek kulağım hiç duymuyor çünkü.Tekrardan rapor yükseltmek için rapor almak istedim.Didim de oturuyorum Sökedeki devlet hastanesi yetkili olduğu için oraya gittim sürekli raporum olduğu için Didim devlet hastanesindeki bir doktoradan hastalığında ilerleme vardır yada artma vardır diye yazı getirirsem ancak verebileceklerini söylediler.Yada aydına gidip önceki rapora itiraz edecekmişim.

İlki daha kolay geldi bana Dahiliye ye gidip doktora söyleyeceğim bakalım nasıl oluyor bilemiyorum.Benim merak ettiğim daha önce obezite sorunum yoktu şimdi bunuda dahil etmek istiyorum 1.72 boy ve 123 kiloyum ve senelerdir yüksek tansiyon hastasıyım ondanda raporum var bu durumda raporumun sonucundan ümitliyim sizce ?Bu arada sürekli raporumu inşallah heyete tekrar sokturabilirim :(

yüksel69

Yıpranma payı dediğiniz FHZ(Fiili Hizmet Zammı) oluyor sanırım.
4C den yaklaşık olarak 900 günüm vardı, 225 gün FHZ verdi ve toplam 4C m 1125 gün olarak gerçekleşti.

Şuan SSK (4A) lı olarak çalışmaktayım. Engelli emekliliğinde ve malülen emeklilikte FHZ süreleri geçerli oluyor. Normal emeklilikte geçerli olurmu orasını bilmiyorum.

Üst Alt