Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

YKS başarı sırası ve engelli olarak ek puanlı sıralama..?

vkt571

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar arkadaşlar,
Uygun bir yer bulamadığım için konuyu buraya açtım.

Bu sene yks ye girdim, ve y-sayısal sıralamam 340 bin
ek puanlı sıralamam ise 7300 ,

İki türlü ek puanım var, Birincisi meslek lisesi bilişim çıkışlı olduğum için eklenen puan
ikincisi ise engelli olduğum için verilen ek puan (yani ben öyle bir çıkarım yaptım) %90 görme engelliyim bu arada

Sorum şu;
bildiğiniz üzere mühendislikte 240 bin barajı var,
Şimdi ben bu sıralamalarla barajı geçmiş sayılır mıyım?
Bilgisayar mühendislikleri yazıp şansımı deneyeyim mi

Okuldan aldıığm ek puan bilgisayar mühendisliği tercihinde işe yaramıyor onu biliyorum fakat
engellilikten dolayı aldığım ek puanın bilgisayar mühendisliğinde sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum.

ÖSYM ye sordum net bir cevap alamadım.
Bu konuda bilgisi olan var mı?

engelli olduğunuz için verilen ek puan hangisi oluyo bende engelliyim sağlık durumum falan osymde güncel fakat öyle bir ek puan yok

240 bin içerisinde değilsen Bilgisayar mühendisliğini tercih edemezsin.
Yani eskden MF puanıydı şimdi Sayısal puanı olarak sıralamanız 240 binin altında olmak zorunda

ek puan olarak fazladan puan görünmüyor,
Ancak ek puanıyla 258 puanı olan kardeşim, ek puana göre sırasında 30.000
benim ek puanla 252 oluyor ,benim ek puanla yerleştirme sıram 7 bin
Sınav sonuç belgesinin altında da "Sınav değerlendirme işleminiz, engel türünüz ve engel dereceniz dikkate alınarak yapılmıştır ve ek puanınız YKS puanlarınıza yansıtılmıştır." yazıyor

Puan artmıyor , yalnız sıra değişiyor.

Tabi burda engel oranı ve engel durumuda etkili olacaktır.

ODDp33

https://hizliresim.com/ODDp33

sözel okumadığım halde, sözel de ek puan var

Bu şekilde bilgisayar mühendisliğini tercih et eğer sistem kabul ederse yerleştirmede hangi puanın baz alındığı önemli
eğer ek yerleştirme puanı baz alınırsa sorun yok diğeri alnırsa yerleşemezsin

eyvallah ama bi araştırıp emin olmak istiyorum.

yks de engelli ek puanı hakkında bilgisi olanlar var mı yazabilir misiniz arkadaslar?

Gülcin Togay

https://hizliresim.com/ODDp33
burda detaylar

puan olarak eklenen bir puan görünmüyor,
ama ek puan alanların içindeki sıralamanı veriyor
Benim EA da ek puan almamam gerekiyor, ama ek puanlı sıralama veriyor
Ordan ek puan var diye bir tahmin yürüttüm

Arkadaşlar, engelli ek puan bu sene sanırım 10 üzerinden değerlendirmişler. Herhalde en yüksek oranlı rapora sahip engelli öğrencilere 10 puan vermişlerdir. %93 raporum var. Sanırım 8 puan vermişler bana. 2016'da ise 20-25 arası bir puan almıştım. Rapor oranım %89 idi o zaman.

Sistem değiştiği içindir puanı bu kadar düşürmüşler. Ama ek puanlı yerleştirme alanı bende boştu onu anlamış değilim.

bu yeni sistem baya kafa karıştırdı yeni sistemle alakalı olabilir ösym
ararsanız bilgi verebilirler belki

Sistemi yapanları Allah ıslah etsin. Alanım eşit ağırlık diye sözele dokunmadım. Sonra bakıyorum sözeli yapanlar yüz binler fark atmış bana. TYT netlerim hemen hemen aynı olmasına rağmen.

haklısınız evet öyle oldu tam açıklama olmayınca karıştı herşey bende sorun yasadım o konuda

Son düzenleme:
Valla geçen sene ben girdiğimde hiç ek puan falan da yazmıyordu
Bu konular hakkında hiçbir bilgi yok,
ÖSYM'yi aradım net bilgi veremiyorlar
Gerçekten can sıkan bi mesele

@vkt571 doğrudur. Ney bir bilgi vermiyorlar. Bakalım artık. Gelecek sene girecek arkadaşlar inşaAllah farkında olurlar.

Merhaba bilgisayar mühendisliği geldimi tercih yaptın mı. Sınava girmeye çalışan bir engelli olarak yol göstermesi için soruyorum

Tercih yaptım ama mühendislik yazmadım.
İktisat yazdım , geldi,
Bilgisayar mühendisliğine dgs ile geçecem inş. Sayısalda 1200
çok büyük bir aksilik olmazsa mühendisliğe böyle devam ececem

İNŞALLAH peki hangi üniversitenin iktisat bölümünü yazdın. Sormamın nedeni ÖSYM'nin engellilere ne kadar yardım sağladığı kabataslak kafam da tasarlamak

Bende bu yıl sinava girecegim %94 bedensel engelliyim sıralamada ne kadar degisiklik oldu ve hangi siralamayla yerlestiniz ek siralama ile mi? Bilgisi olan yazabilir mi lutfen

vkt571 merhaba engel türünüz nedir? Birde engel oranınız kaç acaba?

Bu sene engelli olarak sınava giren var nı arkadaşlar bazı sorularım olacak

Sfd21

Sadece tyt ek puan vermiş. Halbuki ayt ihtiyacım var herneyse sana verdi mi

Üst Alt