Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

YKS için ÖSYM aday işlemlerine raporumu yükletirsem nelerden faydalanırım?

Konular
45
Reaksiyonlar
75
Arkadaşlar liseden kaynaştırma yani (BEP) öğrencisi olarak Büro Yönetimi bölümünden mezun oldum çocukken sağlık kuruluna başvurmadığım için. Konuyu açmamdaki amacım raporumu YKS başvuru zamanında sisteme yüklettiğimde istediğim herhangi bir bölüm için ek puandan faydalanabilecek miyim? Son olarakta raporumu sisteme yüklettiğimde sınavda bana herhangi bir ek süre tanınır mı? Yardımcı olabilirseniz şimdiden çok sevinirim.

Engel durumlarım:

1) Bipolar Bozukluk %40
2) Otizm %80
3) DEHB
4) Artikülasyon Bozukluğu
5) Sol gözden verilen %1 engel.

Rapor oranım: %88

Engel türleri: Ruhsal ve Duygusal son olarakta Zihinsel

dreamfail

Peki istediğim herhangi bir bölümden ek puan alabilecek miyim? Yoksa sadece okuduğum bölümün kendi benzer bölümlerinin üniversitelerine giriş için mi ek puandan faydalanacağım normal öğrenci gibi?

MadResister
bi 15 dakikamı ne ek süre veriliyor bide puanına engel türüne ve oranına göre ösym belirlemekle birlikte ek puan veriliyor ama ne kadar verileceğine dediğim gibi onlar karar veriyo diye biliyorum

MadResister
yazmışsınız da ben tam ne kadar veriliyor onu bilmiyorum dediğim gibi ama ek puan verildiğine eminim
Engelli ek puanlı yerleştirme yazar hatta tercihleri yaptıktan sonraki sonuç belgenizde

Kevser er

O zaman en fazla 180 puanı TYT'de ek puansız zorlayabilirsem fazlasıyla istediğim yere ve bölüme başarıyla yerleşirim.

MadResister
O kadar çok vereceklerini sanmam hem sınava milyonlarca kişi giriyor geçen sene barajda yoktu mesela çok daha fazla kişi girdi yerleşmeyen çok oldu ama siz el puan veriliyormu dediniz ben onu cevapladım yani

Kevser er

Engelli raporu yokken meslek lisesi mezunuyum yani meslek lisesi çıkışlı olduğum için mezunluk konusunda diploma puanım 72,30 olduğu için 65.07 ek puan veriyor okuduğum bölümü üniversitede okumak istersem eğer.

Üst Alt