Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

YLSY Bursluluk Sınavına giren veya kazanan engelli var mı?

GencecikMen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, forumda yada başka bağlantılar ile bildiğiniz herhangi bir engelli arkadaşın "YLSY" bursu kazandığını duydunuz mu? Ben kazanan hiç engelli bulamadım. Bu burs MEB tarafından verilen ve yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmaya yarayan çok iyi bir burs.

merhaba engelli benim de bildiğim kimse yok fakat bu programı biliyorum.
ve ben tavsiye etmem. çünkü senet imzalatıyorlar değişmediyse.
bir problem çıkması durumunda size harcadıklarınızı ödetecekler.

yani aslında ama bu eski bir program olduğundan isterseniz alan diğer arkadaslardan bilgi alın problem yaşamış olanlar var mı vs.
ben şahsen riskli bir işe girme konusunda istekli olmadığım için..

Senet olayını biliyorum ama bursun sağladığı imkanları düşününce normal geliyor bana. Benim merak ettiğim engelli olduğu halde burstan faydalanan var mı yada sözlü mülakata giren. Türkiye burası engelli olduğu için, burs verilmeme ihtimalinden korkuyorum.

her ne kadar ben sizin gibi düşünmesem de (çünkü risk gerçekten potansiyel bir tehdittir. Ancak bir para sizin elinizde ise ve onu kazanarak elde etmişseniz o siizindir istediğiniz zaman harcarsınız ve elbette yabancı bir ülkeye de gidersiniz) siz bilirsiniz, madem risk almak istiyorsunuz yolunuz açık olsun. konu dahilinde ("engellilik durumunun" progaram kurallarına/kriterlerine aykırı olup olmadığını öğrenmek için kılavuzu okuyun isterseniz. birde gideceğiniz okulun ve ülkenin şartlarına bakınız. bazı yurtdışındaki üniversiteler evet bu tarz ibareler koyuyorlar. Hatta bence ylsy ile ilgili iletişim seçenekleri ile gideceğiniz ülkedeki ilgili okulun öğrenci işlerine vs contact kurun , o kadar zor değil bu. rahatlıkla öğreneilirsiniz.

ve evet bazı okullar "being in good health" şartı koyabiliyorlar.

Geçen yıl "YLSY" mülakatına girdim, mülakatt tek başına yurt dışında nasıl okuyacaksın tarzı sorularla muhattap oldum, o yüzden soruyorum. Yoksa yabancı üniversitelerle ilgili problem yok.

Üst Alt