Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yoklama kaçağı diye ceza kesildi, oysa ben askerlikten muaf tutuldum..?

yoklama

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

benim sorunum yoklama kaçağı olduğumu bilmeden polis çevirmesinde yakalanmamla başladı. Üzerinde yakalandığıma dair 15 gün içinde herhangi bir şubeye gitmezsem hakkımda yakalama emri çıkaracaklarını yazan bir kağıda imza atmak zorunda kaldım.
Daha sonra askerlik şubesine gittim benim çocukluktan kalma 9 yıldır tedavi gördüğüm bir rahatsızlığım var ve bunu söyledim sorun olmaz mı askerlikte diye.
Beni ankara etimesgut askeri hastanesine yönlendirdiler Oradan da 1 haftalık git gelin ardından askerliğe elverişli değildir diyerek çürük raporu verdiler yani şu anda akerlikten muaf durumdayım.

Benim sorum şu polis yakaladığında imzaladığım kağıtta ve yeni çıkan yasalar gereği belli bir ceza ödemem gerekiyordu ama şu anda muaf durumda olduğum için acaba hala bu cezayı ödemek durumunda mıyım?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum çok aradım ve bulamadım bir cevabını son çare olarak burada bir konu açmak durumunda kaldım

şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

bu arada 1988 doğumluyum .adanadayım ve bu bahsettiğim olan ocak 2014 te başıma geldi sonuçlanma tarihi ocak sonudur.

ceza ödememen gerek:) Zaten rahatsızmışsın. Muaf da tutulmuşsun. Ceza veremezler. Ama yine de bu konuyla ilgili askerlik birimini ara ve nereye başvuracagını sor:) Yani asker kaçaklarını takip eden hangi kurumsa oraya git muafiyet raporunu gster borçtan kurtul:) askeri birimler takip ediyorsa zaten muaf oldugundan habedarlardır ve borç takipi yapmazlar:)
ama emin olmak açısından askeriyeyi ara asker kaçaklarını takip eden kurumu ogren ve kendin bilgi ver yanında tapu gibi muafiyet belgeni goster:)
Muafiyet almakla borçtan da kurtulmuş oldun:)

muaf tutuldugunu sandığını bu işlemleri bilmediğini soyle:)

Hastalığın psikolojik ise ödemezsin.

Mental ise ödemezsin. Yoksa diğerleri ise ödersiniz.

hocam polis çevirmesinden sonra muafiyet aldığın için ödetebilirler. çünkü banada hastalığımı söylediğimde bize bildirmediğiniz için tecil süreniz dolduğu gün ceza işler demişlerdi. en sağlıklı bilgiyi genelkurmay yada savunma bakanlığından alabilirsin yada asal danışmadan.

İlgilendiğiniz ve yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler arkadaşlar bilgi alınca haber veririm ki başkaları da bilgi alabilsin sağolun

Bana cezayı kestiler, ödedim. Elverişsiz olduğunuzu zamanında belgeleyip, resmi olarak muaf olmanız gerekmekteydi, ama burası Türkiye, hiçbir konuda tutarlılık olmadığı için bu konuda da farklılık olabilir, geçmiş olsun..

Ben olsam raporlarımla birlikte valiliğe gider ve cezanın iptalini talep ederdim. Eğer ödemişsem, geri almak için dilekçe verirdim. Konuya insani açıdan bakınca ceza anlamsız geliyor...

Uğur kardeşim şu an tıp a tıp aynı durumdayız.Bende geçen sene Gata'dan Askerliğe elverişli değildir aldım fakat şu an 2bin tl gecikme cezası istiyorlar.Hakkımda arama çıkarmışlar .Siz ne yaptınız bu parayı ödediniz mi yada kanuni ne gibi bir bilgiye ulaştınız.Sağlıcakla kalın teşekkür ederim.

Bana da bugün aynı şekilde bir olay oldu.
Ben askerlikten muaf raporu aldım. Bir iki ay sonra valilikten 2 aylık yoklama kaçağı olduğum için 356 TL idari para cezası geldi.
Ben de vergi dairesine ödedim . Eğer valilikten itiraf edip iadesini sağlayabiliyorsak iyi olurdu.

Muaf raporu aldığınız zaman muaf oluncaya kadar ki cezayı odersiniz yani asker kaçağı olup ceza yiyen birisi askere gittiğinde de oduyo o parayı itirazı ve geri ödemesi yok

Merhaba
Ceza geldi korkusu ile cezayı boşuna hemen ödemeyin. Ben de işlemleri yaptırmadığım için yoklama kaçağı olarak 5.000 TL ceza yedim ilgili kaymakamlıktan fakat, ceza size tebliğ edildiğinden itibaren, 15 gün süre içerisinde raporlarınızla birlikte ve güzel bir dilekçe ile idari para cezası için dava açarsanız aslanlar gibi kazanır, cezayı sildirirsiniz. Test edilip, denendi.
Ben dilekçeyi kendim yazmıştım ama , dilekçeyi güzel yazmak lazım, nolur nolmaz.
Gerekirse yardım alın dilekçe konusunda.
Ben de yardımcı olabilirim, kopyası var nasılsa

Merhaba bende 8 yıldır kaçak görünüyorum bu hafta muaf aldım.. 13 bin ceza çıkmış kağıt geldiğin de itiraz için nereye başvurmam gerekiyor acaba acil lütfen..
Ayrıca polis kontrolü imza atma gibi olayım hiç olmadı kendi isteğim ile teslim oldum

Şubeden net bilgi almıştım çocukluk hastalığı ise raporlar felan kanıtlandı ise ceza hiç bir şey ödemesin

bu ceza başka ceza arkadaş yaşın dolmuş yoklama olarak kendin askerlik şubesine gitmen gerek. Birde polisler tarafından uyarılmışsındır. yolda trafikte veya başka bi yerde otelde falan kalmışsan ismin sisteme düşer polsiler genelde sabah saatlerinde gelir tutuklamaya değil durumunu bildirmeye sana söylerler 15 gün içinde şubeye gitmen gerek hastayım raporluyum dersen zaten yine der şubeye git bildir askeri hastaneye sevk edilirsin.

Bu para cezası şöyle geliyor polisin sana tanıdığı 15 gün müddet içinde gitmeyince çıkıyor siz şubeye geç gitmişsiniz uyarıya rağmen yani sağlık raporla hastalıkla ilgisi yok bunun engelilerde hata yapar :)

Benimde üzerimde ceza vardı gecikmeden dolayı 15 günlük bildirimde dolayı falan falan. cezalardan sonra engelli durumuna geldim. Şubeye gidip muafiyet işlemlerini yaptırdım cezalar da kalktı uzerimden ekstra bir işlem yapmadim

Ceza gelince bir avukat vasıtası ile (kelimeleri çok güzel seçiyorlar) dilekçe yazın ve Sulh Mahkemesine başvuru yapın ilk duruşmada ceza iptal edilir muhtemelen. Benimde aynısı olmuştu elverişli değildir raporu aldım ancak bakaya kaldığım sürelere ceza geldi. Mahkeme kanalıyla iptal ettirdim ancak mahkeme kararı çıktıktan sonra vergi dairesinden borcu mutlaka sildirin yoksa gün olur karşınıza çıkar ve uğraşmak zorunda kalırsınız.

İyi günler. Askerlikle ilgili sıkıntı yaşamış bir engelli olarak yardımcı olabilecek bilgiler sunmak istiyorum.
Bilindiği üzere engelli bireyler olmak üzere 19 yaşını tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti erkek vatandaşları askerlik yoklamasına tabi tutulmaktalar. Mevzunun civcivli tarafına şimdi başlıyoruz. Bana yoklama kağıdı geldiğinde tam 3 hafta boyunca Ailemle birlikte tabiri caizse Ankara daki hastane ve askerlik şubelerinde adeta süründük.

Artık sabır ve maddiyatımızın son raddesinde Albay rütbeli bir kişi bize yardımcı oldu ve Askerliğe elverişsizdir yazısını alabildik. Şimdi sizlere örnek olması gereken noktalara değinmek istiyorum.
Ankara ya yakın olmayabilirsiniz. Maddiyatınız (ulaşım yemek yatak) ve sağlığınız bu işlemlere yeterli olmayabilir; ki olsa bile zamanınızı ben ve bir çok engelli gibi harcamanızı istemiyorum.
Peki izlenecek yol nedir?

Yoklama kağıdınız geldi ise en yakın Askerlik şubesine gidin veya telefon ile engelli olduğunuzu askerliğe uygun olmadığınızı bildirin.

Bu bildirimden sonra yoklama kağıdınız hep yanınızda olsun. Çevirmede ceza mı yediniz? Alın makbuzu yoklama kağıdına zımbalayın yanınızda olsun ama ödemeyin. Kaçak durumuna düştüğünüzde ise yine askerlik şubesine gidin ve asker kaçağıyım diyin. Şimdi herkes şunu soracaktır. Ya askere alırlarsa? Alamazlar efendim. Sağlık kontrolü var 3 tane. Seve seve size elverişsizdir yazısı verecekler.

Bu noktada şunuda belirtelim. Askerlik şubesi sizi Gata yada bir başka ildeki hastaneye sevk edecek gitmeyin. Maddi gücüm yok aracım yok şeklinde belirtin. Gelsin inzibatlar girsinler kolunuza götürsünler. Paşa paşa işlemlerinizi yapacaklar ve elverişsizdir raporunuzu verecekler. Ne kendiniz ne aileniz yıpranmayacaksınız. Elverişsizdir yazınızı aldıktan sonra da Valiliğe elverişsizdir yazınızı, yoklama kağıdınızı ve ceza tutanağınızın birer örneğini dilekçe ile gönderin. Cezanızda iptal edilir.

Örnek var mı denilirse var. Arkadaşıma yoklama geldiğinde benim yaşadıklarımı anlattım ve size yazdıklarımı harfiyen uygulamasını söyledim. 2 gün içerisinde işlemleri yapıldı. Yazısını aldı aldıkları gibi eve getirdiler. Malesef bende benden öncekiler gibi bunları bilmiyordum ve o belgeyi almak için resmen süründüm. Unutmayın. Askeriyede belirli kalıplar vardır ve dışına çıkılamaz. Kurallar esnemez. Yapamayacak durumunuz tıbbi olarak kanıtlanması yeterlidir.
Umarım bu yazım size bir ışık tutar.
Sevgilerle.

halitakin slm bende yeni muaf oldum ama 10 yıllık bakaya olduğum için para cezası gelecek dediler..benim piskolojik sorunlarım vardı..nasıl itiraz edebilirim..yani nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim..

Şizo34

Ceza gelince bir avukat vasıtası ile (kelimeleri çok güzel seçiyorlar) dilekçe yazın ve Sulh Mahkemesine başvuru yapın ilk duruşmada ceza iptal edilir muhtemelen. Benimde aynısı olmuştu elverişli değildir raporu aldım ancak bakaya kaldığım sürelere ceza geldi. Mahkeme kanalıyla iptal ettirdim ancak mahkeme kararı çıktıktan sonra vergi dairesinden borcu mutlaka sildirin yoksa gün olur karşınıza çıkar ve uğraşmak zorunda kalırsınız.

2011 yılında bende yaklaşık 1 senelik kaçak durumdaydım, o zamanlar hatta engelli raporum bile yoktu, sonra kendim gittim şubeye GATA ya sevk ettiler ceza çıkabilirde çıkmayabilirde dediler, 2-3 hafta gidip geldikten sonra heyete girdim ve muaf raporumu aldım bana ceza falan çıkmamıştı.

Askerlik yoklama kaçağı gözüktüğü için idari para cezası kesildi!?

İyi günler, 6 7 ay önce telefonuma ve e devletime yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız, en yakın askerlik şubesine başvurun diye bir mesaj geldi. Meğerse ben 2018 den beri yoklama kaçağı olarak görünüyormuşum, şok oldum. 98 liyim fakat açık öğretimde okuduğum için ve bir tane bile mesaj gelmediği için kendi kendine ertelendiğini falan düşündüm. Hemen e devletten aile hekimine randevu aldım, sedef hastalığından ve düz tabandan ilgili hastaneye yönlendirildim, tabi araya pandemi girdi vesayre 6 7 ayı buldu.

Sonuç 1 yıl erteleme, 2 yıl daha ertelenme alıcam ve muaf sayılıcam büyük ihtimalle. Şimdi gelelim cezaya şubeyi aradım bana 2 yol var dedi, ya itiraz ediceksin dava açarak mahkeme yoluyla ya da 15 gün içinde ödeyeceksin %25 indirim yapacaklar dedi. İşin komik tarafı karar verilme tarihi 20 ağustos elime ulaştığı tarih 7 eylül.

Bilgisi olan lütfen yol göstersin çalışamıyorum zaten bir de bu çıktı. İlgilenenlere teşekkürler

Üst Alt