Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yoklama sonrası hipertansiyon ortaya çıktı. Ne yapmalıyım?

Goktann13

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum,
Geçen yıl kilodan erteleme almıştım. Bu yıl Ekim ayında kilo verdiğim için sağlık ocağı elverişli raporu verdi. İşlemlerim bitti.
Aralık ayında rahatsizlandim esansiyel hipertansiyon tanısı kondu ve raporlu ilaca başladım. Holter ortalamam 14/9 en yüksek 20/12 görünüyor.
Askerlik şubesi askerlik yerin belli olunca hastaneye sevk yapabiliriz dedi, sizce uğraşmama değer mi ? Şuanda hastaneye sevk yapamıyorlar. Askere gitmeden sevk alsam erteleme veya muafiyet alabilir miyim?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Goktann13

Acemi birliğine gittiğinde mutlaka hastaneye sevk al kardeşim. Hipertansiyon kontrol altında tutulması gereken bir hastalıktır. İlaç başlar, az efor sarf eder, düzelmezse, risk oluşturacak düzeye ulaşırsa, muaf olursun.

OturanBoğa Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam.
İlaca başladım benim merak ettiğim teslim olmadan sevk alsam sonuç alabilir miyim? Askerde hava degisimlileriyle uzamasından endişe ediyorum.

Teorik olarak mümkün görünebilir, ama gerçekte çok çok zor

Tekrardan merhabalar Askerlik yerim belli oldu hastaneye sevk aldım, ilaç raporu ve 6 aydır kullandığım ilaçlar olduğu için doktor birşey sormadı. 42 b 1 sağlık kurulu yazdı bakalım sonuç ne olacak. 42 B1 ve 42 d ne anlama geliyor?

OturanBoğa Hocam merhabalar sevk öncesi hastaneye sevk istedim 42b1 bir yıl sevk geciktirme aldım. Gelecek sene muafiyet verirler mi?

Üst Alt