Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yolda sokakta engelliye yardımcı olmaya çalışan insanlara karşı tavrımız nasıl olmalı

PURHAPS

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Yolda sokakta engelliye yardımcı olmaya çalışan insanlara karşı tavrımız nasıl olmalı ?

teşekür edip geçebiliriz bu kadar eve yatıya çağıracak halimiz yok ya

Tabiki teşekkür ederiz. Ancak arabasıyla yanında durup gideceğin yere bırakmak isteyen, çantanı taşımak isteyen insanlar oluyor bazen. Bu insanlar i tanımadığınız için yardım tekliflerini kabul etme konusunda tereddüt yaşamıyoruz mutlaka. Reddettiginiz zaman belkide gerçekten yardım sever bir insandı kabalik mi ettim diye çelişki de kalmak mümkün. Diğer taraftan toplumsal bir değerlendirme yaparsak istismara uğrayan engelli sayısında çok fazla

duruma-zamana-mekana-şartlara göre tavır değişebilir...

Teşekkür edip geçmekte fayda var. Kişiyi tanımıyorsan, ne amaçladığınıda bilemezsin :)

• kibarlığı elden bırakmamalı tabi :) sonuçta ben çok zararlarını görmedim iyi niyerli %90 nı

Yardım istemeyen birine yardım etmeye kalmak kibarlık değil,kabalık aslında.Bir insan ister engelli olsun ister olmasın,bir işi kendisi yapamıyorsa yardım istemesini bilir elbette.Reddettiğim halde bile ille yardım edeceğim diye yapışması tacize uğramış hissi uyandırıyor insanda.Normalde kaba davranmak istemem ve kibarca redderim ama bazen sinirleniyorum ve bu gibi kişileri tersliyorum.İnsanlar nerde ne zaman yardım etmeleri gerektiğini bilmeliler.

Melike çok haklısın. Yardım istemeden veya yardıma ihtiyacın olmadığını söylediğin an ısrar edilmemesi gerekir. Keşke insanların hepsi iyi niyetli olsa da hiç kimse bu tür olasılıkları düşünmek zorunda kalmasak. Organ mafyası var, sapığı var hırsızı var arsizi var malesef. Allah korusun cümlemizi

İyi bişey yardım etmeleri ama ben şahsen insanların bize acıdığı için yardım etmelerini istemiyorum o acıma bakışı beni deli ediyor

Acimamalari da deli edici gölge etmesinler başka ihsan istemem şahsen

İstanbul'da bir hipermarketten çıkıp arabama binmiştim. Kapıda kucağında bir torba kömürle ayakta zar zor duran iki büklüm yaşlı bir kadın gördüm.
Bir torba kömürle durduğuna göre evi yürüme mesafesinde olmalıydı, çekip gidemedim. Arabana inerek yaşlı kadının yanına gittim.
-- Teyzeciğim yardım edebilir miyim, evinize bırakabilirim dedim.
-- Sağol evladım Allah razı olsun çok iyi olur dedi.
Ben kucağındaki o bir torbaya sarılacakken önüme düşüp beni en az 10 torba olan bir kömür yığınının yanına götürdü.
Önce bir şaşkınlıktan sonra artık yok denemeyeceğinin farkındalığıyla yapıştım kömür çuvallarına :)
Allahtan aracın bagajı genişti, hepsini taşıdıktan sonra teyzeyi de ön yolcu koltuğuna oturttum evi göstersin diye.
Git git aha geldik demez kadın, yürüme mesafesi derken kesin bir 10 km lik yolculuktan sonra evine ulaştık.
Bi de ne göreyim evde hiç kimse yok, iş başa düştü.
O kömürleri tekrar arabadan teyzenin gösterdiği yere taşıyıp istifledim, bi Allah razı olsunu alıp arabaya bindim.
Pişman mıyım, elbette hayır, ama şöyle düşündüm;
O kadar torba kömürü o kadar mesafeye zaten bu yaşlı kadın taşımayacaktı bu imkansızdı, mutlaka birileri ya da güvendiği bir yer vardı. Bu düşünceyle birazcık enayi gibi hissettim kendimi o kadar. Yoksa gerçek bir yardım olacaksa akşama kadar emrinde çalışabilirdim öyle iki büklüm bir teyzenin.
Yorgunluğuma, kömür tozu karışımı ter içinde kalmış madenci suratıma mı yansam, üstümün başımın arabanın bagajının kömür karasına mı bilemedim :) :) :)

Ufukalp :) şanssızlık, iyi niyet kurbanı olmuşsunuz. Bugünlerde bende bu konuda çok muzdarip im. Malesef yapılan hiç bir iyilik cezasız kalmıyor. Ve kimse yaptığınız kadarıyla yetinmeyip daha fazlasını istiyor. ..

sokakta kaza geçirdiniz, kimse yardım etmesin mi... Bence bunun engellilikle alaksı yok insanlıkla alakası var. engelliye yardım-engelsize yardım diye bir şey yok yardım var, iyilik var, salih amel var.....

kötüye kullananlar çıkabilir diye insanlığımızdan vaz mı geçelim yaaani.

Elbette engelli-engelsiz farketmez, yardıma ihtiyacı olması yeterli.
Birkaç kez enayi yerine konmak da yüreği güzel insanları beklentisiz vermenin zevkinden mahrum bırakamaz.
İyilik yap denize at, balık bilmezse Halık bilir demiş atalarımız.

İyilik karşılık beklemeden yapılmalı zaten . Kıymeti bilinmemesini göze alarak. Öbür türlüsü pazarlık olur, alışveriş olur

Yardım etmişliğim kadar olmasa da yardım almışlığım da çoktur.
Bu konularda bugüne kadar en küçük bir sorun yaşamadım.
İnşallah bundan sonra da ne yaşarım (bilmeden de olsa) ne de yaşatırım.

Umarim hiç kimse Yaşamaz. ..güzel yürekli Humanist insanlarla karşılaşırız :)

UnFeeLinq, keşke bizler abartiyor olmuş olsaydık. ... Engelli bireylere , zihinsel engellilerde dahil , cinsel istismar yapıldığı vakaların bizim ülkemizde dünya ülkelerinin çoğundan daha fazla rastlanmaktadır ki , iyi ki müslüman bir ulkeyiz diye insanın şükredesi geliyor? ?? Dawn sendromlu bir Ergen'in komşusu tarafından istismara uğrayıp ailesine soyleyemedigi için gebe kalıp , çocuk dünyaya getirdiğini duyduktan sonra ben iyi niyetimi kaybettim açıkçası

Engelli yada engelsiz yardıma ihtiyacı olan kişilere elimizden geliyorsa yardım etmeliyiz bence bu sadece kişilik ve insanlık meselesi

Cok güzel bir konuya değinilmiş belkide tartışma konusu bile olabilir bu esnada bütün arkadaşlarımın farklı farklı yorumlarına katılıyorum ve sonderece saygıduyuyorum, tartışma olacak bir konu deyildiki diyenlerimiz olmuştur bence, herneyse nezaketen yoruma katılacağım, bir insana ôzelikle hata götürmüyen engelli arkadaşlarıma yardım edebilmek azda olsa bir ciddiyet ve profosyenellik gerektirir
kanısındayım, tabiki yardımlaşmak yüce dinimizin enbüyük emir ve isteklerinden, fakat engellileri okadar cok sômürüyorlarki adeta bir engelliye ölüymüş gibi davranıyorlar, bu cok can sıkıcı bir durum, kendisine bakamıyan insan nasıl bir engelliye yardım edebilir, yolda düşse bile bir engelli ilk önce cevreme bakar varsa görevli veya gözüm ileşirse cüsseli güvene bilecegim birine ondan yardım isterim

Bir Çok Defa İhtiyacım Olmadığı Halde Yoldan Karşıdan Karşıya Geçmişliğim Vardır. Bilirim ki Bana Ettiği Yardım Yüzünden Gece Mışıl Mışıl Uyuyacak. Hayallerini Yıkmak İstemem. O Gittikten Sonra Tekrar Karşıya Geçmek Zorunda da Olmasam...

Üst Alt