Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yönetmeliğin 8. maddesinin 2. fıkrasına göre sürücü olamaz kararına karşı ne yapabilirim?

Eray ZNGR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Eray ben, 2003 yılında geçirdiğim trafik kazası sonucu sol kolumu dirsek üstünden kaybettim. %57 sürekli engelli raporum mevcut. H sınıfı ehliyet alabilir - Özel tertibatlı araç kullanabilir mevcut.

23.07.2009 tarihinde müracaat edilen ve Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezin den alınan 10.08.2009 tarih ve 569 numaralı Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda belirtilen H sınıfı ehliyet alabilir; Özel tertibatlı araç kullanabilir, Rapor Geçerlilik Süresi Süreklidir ve Süreklidir ibaresi Evet olarak tanımlanan rapor tarafıma verilmişti.

Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezin den alınan 10.08.2009 tarih ve 569 nolu Özürlü Sağlık Kurulu Raporuna istinaden 19.04.2011 tarihinde 272239 numaralı Özel Tertibat Oto – Otomatik Vites Araç İbareli H sınıfı Sürücü Belgesi alınmıştı.

Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezin den alınan rapor ve H sınıfı sürücü belgesine istinaden;

* 28.06.2011 tarihinde 33 EZ 975 plakalı 2011 model Opel - Astra HB Classic 1.3 CTDİ araç Sakat Aracı – Hususi olarak alınmış ve 16.08.2016 tarihinde 5 yıl kullanılarak satılmıştır.

* 31.10.2016 tarihinde 33 EZ 849 plakalı 2016 model Opel - New Astra 1.6 EXCELLENCE 136 H araç Engelli Aracı – Hususi olarak alınmış ve 01.04.2024 tarihinde 8 yıl kullanılarak satılmıştır.

* 30.04.2024 tarihinde 33 AUD 084 plakalı 2024 model Chery Omoda EXCELLENT GRİ araç Engelli Araç Otomatik Vites – Hususi olarak alınmış ve hala kullanılmaktayım. Araç ile ilgili araç faturası, Ruhsat Bilgileri ,Proje Çizimi, TSE Belgesi, mevcuttur.

01.08.2024 tarihinde Mersin Mezitli 7 Nolu Aile Hekimliği Birimine ehliyet yenileme başvurusunda bulunulmuş ve Ortopedi ve travmatoloji branşlarındaki uzman/hekimlerce muayene edilmesi yönünde karar verilmiştir. 01.08.2024 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Mersin Şehir Hastanesi Uzman Hekim / Hekimler Tarafından Yapılan Muayene Sonucu Komisyona sevk kararı verilmiş ve 18.09.2024 tarihinde yapılan Komisyon Kararına göre “ Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine dair yönetmeliğin 8. Maddesinin 2. Fıkrasının b) bendine istinaden Sürücü Olamaz” kararı verilmiş,

20.09.2024 tarihinde Mersin Sağlık İl Müdürlüğüne dilekçe verilerek, 18.09.2024 tarih ve 2024104142933431D24fb numaralı rapora itiraz edilmiştir.

04.10.2024 tarihinde Adana Yüreğir Devlet Hastanesinde Komisyon Kararına yapılan 1. itiraz sonucuna göre “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine dair yönetmeliğin 8. Maddesinin 2. Fıkrasının b) bendine istinaden Sürücü Olamaz” kararı verilmiş olup T.C. Sağlık Bakanlığı Mersin Şehir Hastanesi Komisyon kararının aynısıdı.

(( Üzüldüğüm nokta itiraz için gitmiş oldum mercide dinlenilmemiş yapmış olduğum dosyayayı dahi görmek istememişlerdir. Ülkemizin sorunu olan derdini anlatamama ifade edememe ile karşı karşıya kaldım. dinlenmedim güzellik yarışması gibi bir kapıdan girip bir sandalyeye oturtulup tamam çıkabilirsin sözü ile kurumdan çıkartıldım max 10 sn ))

Ancak, Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezin den alınan 10.08.2009 tarih ve 569 numaralı Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda belirtilen bulgular 2024 yılı içinde değişmeden devam etmektedir. Ne uzvumda bir değişiklik olmuş nede vücut fonksiyonlarımda bir değişiklik olmuştur. 13 yıldır sahip olduğum H sınıfı Sürücü Belgemle aktif olarak kullandığım Özel Tertibatlı - Otomatik vites aracımı kullanma hakkım, 04.10.2024 tarihli rapora göre “doktor kanaatiyle” elimden almıştır.

Bahse konu doktor kanaatiyle verilen karara ilişkin madde aşağıdaki gibidir. “ Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine dair yönetmeliğin 8. Maddesinin 2. Fıkrasının b) bendi;

” b) Üst ekstremitenin dışında ekstremite noksanlığının (doğuştan veya sonradan) olması halinde ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Üst ekstremitenin tek taraflı noksanlığında da ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının kanaatiyle, birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesisınıfları ile iki tekerleklimotorlu araçlar kullanılamaz.” Denilmektedir.

Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezin den alınan 10.08.2009 tarih ve 569 numaralı Özürlü Sağlık Kurulu Raporuna istinaden, 19.04.2011 tarihinde almış olduğum 272239 numaralı Özel Tertibat Oto – Otomatik Vites Araç ibareli H sınıfı Sürücü Belgesi ile hak kazandığım, sürücülük hakkımın geri verilmesi talep etmek için başka bir yol var mı? idare mahkemeleri bu işi çözebiliyormu konu ile emsal karar var mı bu konuda yardımlarınızı talep ediyorum arkadaşlar.

ne olursa olsun 2 yıl bekleyeceksiniz. Mahkemeye verin zaten oda 2 yıl sürer.

Son düzenleme:
Merhaba;Sağlık müdürlüğü itiraz hakkınız yok diyorsa ,sağlık bakanlığını mahkemeye ayrıca size hiç şekilde konuşmanıza fırsat vermeden dinlemeden karar veren hekimi ve kurumunu Kamu denetçiliği kurumuna şikayet edebilirsiniz.Size kısa sürede hem telefon hemde yazılı olarak döneceklerdir.

@Eray ZNGR, mrb Eray bey.ben de sol kolumu kullanamıyorum.vebende Mersin'de şehir hastanesinde aynı muameleyle karşilastim.itiraz edip Adana'ya gidicem.ama orda da aynı şey olacak.bi iletişim numarası bırakabilirsiniz.beraber hareket edelim bu konuda.bildiklerimizi paylasalim

kardeşim Benimde sağ kolum ampute,2017 yılında afyonda sürücü olamaz verildi ben bu yıl içerisinde ıspartadan sürücü olur raporu alarak ehliyetimi yeniledim.Suan mahkeme harici yapabileceğin bişey yok yakın illerde 2 yıl sonunda başka ilden tekrardan girmelisin

Üst Alt