Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yönetmelikten çıkan Akondroplazi için nereye itiraz edebiliriz?

KOKO1968

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar
Sağlık yüksek kurulunun kullanmış olduğu yönetmelikden nedenini bulamadığım bir nedenden dolayı AKONDROPLAZİ engelli sınıfından çıkartılmış.
Tekrar yönetmeliğe girmesi için nasıl bir yol uygulamam gereklidir.

Bu konuda desteklerinizi beklemekteyim.

Saygılarımla

korkut

Bundan önceki yönetmelikte hangi adla vardı?

Sayın Oturan Boğa
akondroplazi kısmı cücelik.
bu bilgiyi yüksek sağlık kurulu başkanında bizzat görüşerek aldım.

Saygılarımla

Akondroplazi yi biliyorum da, merak ettiğim, daha önce hangi cetvelde hangi adla oran öngörülmüştü? Onu öğrenirsek, sağlık bakanlığına yazıp daha doğru bilgi edinebiliriz diye düşünüyorum

inanın bende alıyorum endokrin hipofiz gibi başlıklardan bahs ettilerdi.

orada sağlık bakanlığına tekrar yönetmeliğe girmesi için dilekçe yazdırdılar. ama 2006 da değişen hızlı yönetmelikde dışarıda bırakılan gruplar arasında olduğunu vurguladılar. Ayrıca vermiş oldukları 30 itirazdan sonra 37 ye çıkardılar. bunu sözlü söylediler yazılı evrak şu anda elimde yok.

Sayın Boğa bundan sonra gerçekten sizin bilgi ve önerilerinize çok ihtiyacım olacak yardımcı olurmusunuz.
Çünkü yönetmeliğe sokarsam bir çok arkadaşımızda yararlanacak.
Saygılarımla

Sağlık Bakanlığı'na yazılı dilekçe göndermek en iyi yol bu gibi geliyor... Ne kadar çok kişi yazarsa, o kadar iyi. Konuyu anlatan iki satırlık bi dilekçe yeter... Ben de yazacağım ilk fırsatta

T.C. Sağlık Bakanlığı
Mithatpaşa Cad. No : 3 06434 Sıhhıye / ANKARA

Sayın Oturan boğa

Tüm engelli arkadaşalarımızdan akondroplazinin yönetmeliğe girmesi için yazı talebinde bulunma düşüncesindeyim.
Bu konu için Sizin onayınızı almak istiyorum.
Site için herhangi bir sakıncası yoksa böyle bir talepte bulunabilir miyim.

Teşekkürlerimle

Korkut

Tabii ki; sormaya bile gerek yok...

Hatta, aşağıdaki dilekçenin yer aldığı yeni bir konu başlığı açın buraya, ben onu Güncel forumuna taşıyayım ve böylece çok sayıda kişinin bu talebi dile getirmesini sağlayalım...

Kalıtsal bir cücelik tipi olan Akondroplazi'ye Özür Oranları Cetvelinde yer verilmiyor. Bu nedenle Akondroplazi'si bulunan kişiler sağlık kurulu raporu alırken mağdur oluyor. Akondroplazinin Özür Oranları Cetveline eklenmesi gerekmektedir...

Sizlerden ilgili e-mail adreslerine aşağıdaki metni göndererek bu talebimize destek olmanızı, ilgili kişi ve kurumlardan da taleplerimize karşılık vermelerini bekliyoruz...

Gönderilecek metin: Akondroplazi Özür Oranları Cetveline eklenmeli

İlgili Makama,

Kalıtsal bir cücelik tipi olan Akondroplazi'nin, 16 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin ekindeki EK-2 Özür Oranları Cetvelinde yer almamasından dolayı, Akondroplazi'si bulunan kişiler sağlık kurulu raporu alırken mağduriyet yaşamaktadır.

Mağduriyetimizin önlenmesi adına Akondroplazi'si bulunan kişilere verilecek özür oranlarının ilgili cetvele eklenmesini arz ve talep ederim.

ad soyad

E-mail gönderilecek kişiler: bimer@basbakanlik.gov.tr, bilgiedinme@ozida.gov.tr, info@saglik.gov.tr, recep.akdag@saglik.gov.tr

Üst Alt