Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yorucu bir işim var. Çalışmaya devam edeyim mi, bilemiyorum?

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar ben bir markette kasiyer olarak calışmaktayım ortalama aylık elime gecen miktar 900-950 tl civarı ve ben bu işten cok sıkıldım artı cok yorucu 9 bucuk saat calışıyorum bulundugum ilde engelli adına iş imkanı oldukca var sizce ben kalıyımmı yoksa kendıme işmi bulayım yorumlarınızı bekliyorum sayın arkadaslarım hayırlı gunler

dogru söyleyeni 9 köyden kovarlar . ben yinede dogruyu söylüm mü sana eziyet etmiyolarsa biraz disini sıka biliyorsan cıkma cünkü cıkarsan bir daha 9b köyüde gezsen iş bulamasın . diyelim ki 17 köyde iş buldun :) allah bilir onunne gibi eziyetleri olacagını bilmiyosun bu günlerini ararsin demedi deme :)

Eziyet etmiyolar ama cok yorucu basımı kasımaya vaktım yok nasıl olacak bilmiyorum

archive;

ben çıkma taraftarın degilim ama bu arada kendine daha az yorulacın bir iş bulabilirsin bu arada nankörlük degil bence sen 760 tl ye çalışıyorsan o senin sorunun demekki o kadar verim veriyorsundur

Şuanki işimden önceki işim de çalışanlar asker emeklisi ve doktor sağlıkcı çalışanlardı,senin aldığın şuanki maaşını ben 3 sene sonra almayı hak kazandım ve çalışma saatim 14 saatti.Telefonlara bakacam diye işe alındım haftada 2 gün gece kalıyordum bütün odaları topluyordum,çöpleri boşaltıyorum,masaları siliyorum,wc leri temizliyorum,yerleri süpürüyorum pas paslıyorum çalışma yerimiz baraka olduğu için etrafın temizliğini yapıyordum en son sabah çaylarını demliyordum kahvaltılarını hazırlıyordum akşam 18:00 de iş alıyordum sabah 08:00 de teslim edip çıkıyordum.Hele o wc temizlerken miğdem kalkıp kalkıp oturuyordu hayvan yapmazdı o yaptıklarını hele o bayanlar wc si yokmuydu pedlerini çıkardığı gibi atardı çöpe o çöp poşetini alırken o kokudan bayılmamak mümkün değil.Cumartesi pazarın yok izin yaptığın gün belli değil senelik izine çıkardım diğer arkadaşın acil işi olurdu beni senelik izinden çağırırlardı.

Gündüz çalıştığım zaman sabah kahvaltılarını kaldırıyorum bulaşıklarını yıkıyorum çay dağıtıyordum bardakları ulu orta buldukları yerlere bırakırlar ortalıktan bardak toplardım,öğlen yemeği zamanı yemeklerini dağıt geri bulaşıklarını topla misafir gelir çay getir kahve getir telefonları gelir o sırada telefon çalar bağladığın kişi telefona bakmaz görüşmem lazım acil der telefondaki kişi koş aradığı kişiyi bul o sırada çay kahve ne oldu diye ararlar.Öteki laf sokar yemeği kendim aldım yemeğin sonunu yedim ben bu işleri yaparken yedikleri yemek tabaklarını öyle bi bırakırlar ki kafayı yememek mümkün değil,bu sırada çay biter farketmezsin çay getir derler olmadı bütün bunlar yetmezmiş gibi başka bölgelerden göreve gelirlerdi çay varmı derler yemek kaldımı derler birisi gelir wc de tuvalet kağıdı bitmiş der ötekisi gelir havlu kağıt bitmiş der ötekisi daha ben bulaşıkları yıkamadan yemek kaplarını kaldırmadan acıktım diye dolaptan yiyecek ne var diye ortalığı karıştırmaya gelenler anlayacağın götümden ter akardı öyleykende memnun kalmazlar şikayet ederlerdi,

Evinde karısına söz geçiremeyen lavuklar masanın tozunu almadınmı yerlere pas pas yapmadınmı wc ler temizlenmemiş,sabah yumurtayı çok haşlamışsın benim yumurtam az pişsin rafadan olsun benim peynirimi kesmeden yıka benim zeytinime pul biberi atma benim zeytinim kekikli olsun çayı kaç bardak attın demli olmuş çayı kaçta demledin acımış zehir gibi olmuş...

Daha saymadığım yazmakla bitmeyen onca işkencelere rağmen hiç başka bir iş aramadım hep şükrettim hep daha iyisini yapmaya çalıştım işimden kendimi soğutmadım taaaaki özel yaşantımla ilgili bir sorun yaşayana kadar.Tam iş arayışına başlamışken çok sevdiğim bir abim resmi bir kurumda iş ayarladı ameliyat olacaktım ameliyatı felan herşeyi iptal ettim,şükürler olsun sabah geldiğim saatim belli akşam çıktığım saat belli cumartesi pazarım var resmi tatilim var,diğer işimde bayram nedir bilmezdim hepte benim nöbetime denk gelirdi yılbaşı bayram tatilleri aile yaşantım yoktu resmen.

Uzun oldu bilmem okuyup birşeyler anlarmısın kendine pay biçermisin... ömer arkadaşada soruyorum ben nekadarlık verim veriyormuştumda bu işkenceyi çileyi çektim ???

archive;

neye karşı nankörlük bunu diyince bende dedimki acaba işveren bizi çalıştırıyor diye ona köle olmamız gerek,hıı sen eger 900-950 tl ye evli kirada oturan biri olursan açlık sınırında nasıl geçinirsinki fazla almış oluyorsun

caqla1907;

dogru sölüyosun kardeşim ama hep şunu düşünüyorum ya yapamassam pirince giderken evdeki bulgurdan olmuyayım sonra acıkcası cok korkuyorum ama denemeden korkunu yenemessin deyimi

Markette çalışmak ağırdır anlayabiliyorum ama şükretmelisin ki bir işin var.Dışarıda iş arayan,bulamayan,bulsada çalışamayan birçok insan var.
"Emek olmadan,yemek olmaz" demişler atalarımız.Sen o işte çalışmaya devam ederken bir taraftanda kendine uygun işler aramaya devam edebilirsin.Ama iş bulmadan işinden olma derim ben.Evde yatmakla,gezmekle kimse kimseye para verip,sigortasını ödemiyor.Biz engelliler için paradan daha önemli olan sigorta ve emeklilik... Ve emekli olurken boşta gezdiğin 1 günü bile arıyorsun.

Sen sen ol işinde sebat et ve işine sahip çık.İnsanoğlu doyumsuzdur hep fazlasını ister... İşsizsindir ne iş olursa yaparım dersin,iş bulursun beğenmezsin.Yani azla yetinmeyen,çoğu hiç bulamaz...

archive;

ben bi kurumsal şirkette kasiyerim cok yoruluyorum artı tek calışıyorum fakat ordkilerede soruyorum bazı arkadaslar hiç durma bazılarıda ayrılma diyor kararsızım bilmiyorum

bence sabit kalmamak iyidir elinedaha iyi fırsat gecerse degerlendr derim

öncelıkle engellılere yaptıralan işler denetlenmelı çalışma saatlerı denetlenmelı bunu denetlıyecek mercıhlerın olması lazım sana iş buldum ne halın varsa gör demenın mantıgıyla olmaz bu işler

archive
kardeşim cok dogru sölüyosun katılıyorum fakat iş bulmadan kesinlikle cıkmam bide antalya gibi buyuk bir kenteyım engelliler adına iş olanagı oldukca iyi neden bi yere baglı kalayım deyılmi üstelik mutsuz yorucu giriş çıkiş saadtleri belirsiz bir işte dogru deyılmi koca markette tek başıma kasiyerlik yapıyorum üstelik en kötüsü fazlam cıktıgında markete acıgım cıktıgında maasşımdan kesiliyor öle işte sizde benim yerimde olsaydınız napardınız

Bu devirde iş bulmak zor. Hele de engelli iseniz ve diğer adaylara göre pozitif özellikleriniz yoksa (üniversite, iyi bir yerde iş tecrübesi, yabancı dil, sertifika vs) mevcut işinizin şartlarından daha iyi şartlarda bir iş zor bulursunuz.
Şu bir gerçek; iş ilanı bulursunuz, işkur ilanları dolup taşıyor. Ancak firmalar ya sizin niteliklerinizi beğenmiyor ya da çalışma şartlarını bahane edip sizin talebinizi reddediyorlar. Birnevi mevcut halde "engelli çalıştırma zorunluluğu" yasasının açığından faydalanıp hem sizi hem de devleti kadro açtım diye oyalıyorlar.
En güzel örnek ise kendimi gösterebilirim: özel bir kargo şirketinde çalışıyordum, ayrıldım. 7 aydır işsizim :) Tabi geçerli nedenlerim vardı ayrılmak için orası ayrı mesele, umutlar yarınlara...

bulent kardesım ıssız kalırsan maasını benden ıstemeceksen cık ısden ya ulkemızde nerde rahat huzurlu calısma hayatı 9 saat dıyorsun zamanı geldı 15 saat calıstık sıkıldım da nedemek baska ısyerını gıdeceksın orda senı pasalar gıbımı karsılıcaklar sen orda rahat edemedın bızde huzurmu var dıyecekler kardes senın aldıgın maası 12 saat calısıpda alamayanlar var her ısyerı bırbırınden farklıdır ama ınsanlar aynı egoıst bencıl menfaatcıler

bülent kardeşim.
ben de üniversite mezunu olmama rağmen istediğim işi bulamadığım için istemediğim bir işte zorla çalışıyorum. ayrılmak kolay. bugün veririm dilekçemi ayrılırım ama peki ya sonra? eminim şu an yaşadığım sıkıntıların fazlasını yaşayacağım yeni bir iş bulana kadar.
her gün olmasa kimi zaman şikayet ede ede çalışıyorum. sonra farkettim ki şikayet etmek beni rahatlatıyor. sonra bi olay oldu ve işi kaybetmekten korktuğumu anladım.
maaşımı alınca kendime ödüller alıyorum, şımartıyorum kendimi. sevdiğim bir yemek ısmarlıyorum kendime. ya da eğleneceğim bir şey alıyorum. tadını çıkarıyorum. "hakettin sen bunu" diyorum. çalıştığım zaman yaşadığım zorluklar malum. bi de çalışmamam halinde mahrum olacağın şeylerin listesini yapıyorum. elime geçmeyecek maaşımı düşünüyorum mesela ve diğer şeyleri. bu bana ertesi gün yine azimle çalışma gücü veriyor. işimden de kaytarmam asla. çalıştığım şeyin de hakkını veririm ha.

hayat zor muhakkak ama onu kolaylaştıracak bakış açıları yakalamak bizim elimizde.

nicsiz;
Aynen katılıyorum bu şekilde yaparsanız aile ve çevrenizdende tepki görmeden işi bitirmiş olursunuz.

archive;
İşkura başvurup kaydınızı yaptırdığınızda onlar buluyor zaten sizin aramanıza gerek yok sonra size açık bulunan yerler arasından sizin seçtiğiniz istediğiniz biryer için mektup veriliyor ve görüşmeye gidiyorsunuz çokta kolay oluyor.

ya bimiyrum evliyim cocuklarım var masraflarım var kira veriyorum bilmiyorum 2-3 iş teklifi aldım şartlar hemen hemen aynı ama kasiyerlik deyıl tek ı yonu bu ama gitmedım korktum ya basaramassam yani birince gıderken evdeki bulgurdan olmaktan korktum ama denemesemde olmaz bilmiyorum nasıl yapsam off off

bülent kardeşim ?
daha iyi bir iş bolmadan sakın olaki çıkma... yazılanları okudumda sanırım konulara en iyi temas eden serkan arkadaş olmuş. iş yerlerini kesinlikle denetlemeleri lazım. mesela ben 10 saat çalışıyorum ve asgari ücret alıyorum. kesinlikle mesai ücreti yok. ikincisi çalıştığım bölümde 7 kişiyiz ve sizi ALLAH inandırsın bu 7 kişinin içinde işi enzor olan benim. anlayacağınız o kişiliksizlere göre 3 kişilik iş yapıyorum ve bu beni inanılmaz yoruyor.. işimin zor olduğunu hatırlatığımda ise bir üst şefe az çalışıyor deyip ispiyonluyorlar... şefte beni haftalarca takip etikten sonra anladıki en çok çalışan benim. ama hala onları koruyor. ya bunların dini imanı yok.. bende iş arıyorum daha iyi bir iş bulursam kesinlikle hemen çıkacam... sertan arkadaşın dediği gibi iş yerleriniş ve yaptıkları işleri denetlemeleri lazım... bulunduğum ilde işkurda sürekli aynı firmaların ilanı var. giren iki gün dayanmayıp çıkıyor. bir tane delikenlıda çıkıp arkadaş hayırdır sen ne iş yaptıruyorsun bunlara ki kimse dayanmıyor demiyor, üstüne çıkan engeli arkadaşları iş beğenmedikleri için azarlıyor. aburda kısa kesim anlayacağınız ALLAH yardımcımız olsun işimizx çokmu çok zor.....

Kendine güvenip iş bulmadan çıkan çok insan var, sonuç hüsran! :)
O yüzden yapabileceğin bir iş bulmadan sakın çıkma, sık dişini taş kırdıtmıyorlar ya sana. (taş olayını yanlış anlama)

gönülyarası;

valla arkadaşım benm bu yazıyı okuyunca bikeredaha allahıma şükür ettim halimize ,çok zormuş bu şartlar ne kadar eziyet yav ,çekilir gibi deyil..ama sizi tebrik ediyorum çalışma azminizi bravo gerçekten ,insanın nafakası için çalışmasıda ibadettir ayrıca o işyerindeki şımarıklarıda çok kınıyorum ,kul hakkına girmişler resmen ,insan dedigin yedigi tabagı kaldırır demi yani ya tuvaletler ,benimde midem kalktı ,afedersiniz hayvan bile pisligini örterken bu ne rezalet benim kedilerim vardı bahçede tuvaletini yapınca toprakla örter ,koklar kokuyorsa bidaha örterdi , sanırım bu kadar yeterli ....

şem_i;
Daha yazdıklarım çeyrek sıkıntılardı daha neler yaşadım neler gördüm bir döksem içimdekileri dersin bunlar insan değiller,ve bu pislikleri yapanların hepside sözde okumuş kültürlü insanlar ama toplum içinde öyleler gösteriş amaçlı içine girince ne mal olduklarını öğreniyorsun.Neyse ben işimi görevimi yaptım alnımın teriyle hakkımla aldım maaşımı...

gönülyarası;

insanlık okumayla olmuyor işte ...

venom kardeşim
haklısın daha i bir iş bulmadan cıkmam sayın arkadaşlar bu denetleme filan hiyaye bence ne var yani devlet yılda kac bin öyretmen vs memur alıyor bi yılda agırlıgını engellilere koysa ortada engelli kalmaz sabır sabır elden bu gelir anca (BEKLENEN GÜN GELECEKSE CEKİLEN CİLE KUTSALDIR)

Üst Alt