Şuanki işimden önceki işim de çalışanlar asker emeklisi ve doktor sağlıkcı çalışanlardı,senin aldığın şuanki maaşını ben 3 sene sonra almayı hak kazandım ve çalışma saatim 14 saatti.Telefonlara bakacam diye işe alındım haftada 2 gün gece kalıyordum bütün odaları topluyordum,çöpleri boşaltıyorum,masaları siliyorum,wc leri temizliyorum,yerleri süpürüyorum pas paslıyorum çalışma yerimiz baraka olduğu için etrafın temizliğini yapıyordum en son sabah çaylarını demliyordum kahvaltılarını hazırlıyordum akşam 18:00 de iş alıyordum sabah 08:00 de teslim edip çıkıyordum.Hele o wc temizlerken miğdem kalkıp kalkıp oturuyordu hayvan yapmazdı o yaptıklarını hele o bayanlar wc si yokmuydu pedlerini çıkardığı gibi atardı çöpe o çöp poşetini alırken o kokudan bayılmamak mümkün değil.Cumartesi pazarın yok izin yaptığın gün belli değil senelik izine çıkardım diğer arkadaşın acil işi olurdu beni senelik izinden çağırırlardı.
Gündüz çalıştığım zaman sabah kahvaltılarını kaldırıyorum bulaşıklarını yıkıyorum çay dağıtıyordum bardakları ulu orta buldukları yerlere bırakırlar ortalıktan bardak toplardım,öğlen yemeği zamanı yemeklerini dağıt geri bulaşıklarını topla misafir gelir çay getir kahve getir telefonları gelir o sırada telefon çalar bağladığın kişi telefona bakmaz görüşmem lazım acil der telefondaki kişi koş aradığı kişiyi bul o sırada çay kahve ne oldu diye ararlar.Öteki laf sokar yemeği kendim aldım yemeğin sonunu yedim ben bu işleri yaparken yedikleri yemek tabaklarını öyle bi bırakırlar ki kafayı yememek mümkün değil,bu sırada çay biter farketmezsin çay getir derler olmadı bütün bunlar yetmezmiş gibi başka bölgelerden göreve gelirlerdi çay varmı derler yemek kaldımı derler birisi gelir wc de tuvalet kağıdı bitmiş der ötekisi gelir havlu kağıt bitmiş der ötekisi daha ben bulaşıkları yıkamadan yemek kaplarını kaldırmadan acıktım diye dolaptan yiyecek ne var diye ortalığı karıştırmaya gelenler anlayacağın götümden ter akardı öyleykende memnun kalmazlar şikayet ederlerdi,
Evinde karısına söz geçiremeyen lavuklar masanın tozunu almadınmı yerlere pas pas yapmadınmı wc ler temizlenmemiş,sabah yumurtayı çok haşlamışsın benim yumurtam az pişsin rafadan olsun benim peynirimi kesmeden yıka benim zeytinime pul biberi atma benim zeytinim kekikli olsun çayı kaç bardak attın demli olmuş çayı kaçta demledin acımış zehir gibi olmuş...
Daha saymadığım yazmakla bitmeyen onca işkencelere rağmen hiç başka bir iş aramadım hep şükrettim hep daha iyisini yapmaya çalıştım işimden kendimi soğutmadım taaaaki özel yaşantımla ilgili bir sorun yaşayana kadar.Tam iş arayışına başlamışken çok sevdiğim bir abim resmi bir kurumda iş ayarladı ameliyat olacaktım ameliyatı felan herşeyi iptal ettim,şükürler olsun sabah geldiğim saatim belli akşam çıktığım saat belli cumartesi pazarım var resmi tatilim var,diğer işimde bayram nedir bilmezdim hepte benim nöbetime denk gelirdi yılbaşı bayram tatilleri aile yaşantım yoktu resmen.
Uzun oldu bilmem okuyup birşeyler anlarmısın kendine pay biçermisin... ömer arkadaşada soruyorum ben nekadarlık verim veriyormuştumda bu işkenceyi çileyi çektim ???