Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Youtube kanalımız için Vergi mükellefiyeti bildirirsek, Engelli Aylığı kesilir mi?

VAAS

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
2
Vergi Dairesine Youtube için mükellefiyet bildirirsek otomatik olarak adımıza Bağkur açılıyormuş. Bundan dolayı, Engelli Aylığımız kesilir mi ? Şuan bu kanaldan bir kazancımız yok, niye kazancı olmayan birine Bağkur açıyorlar, bu da ayrı bir konu tabi... Konuda bilgisi olan var mı ?

VAAS

Kesilir. Aman böylesi bir riske girmeyin. Başkası adına olsun...

VAAS

İçerik üreticisi bir YouTuber olarak hesabınızın bir sosyal medya ajansı tarafından yönetilmesi halinde mükellefiyet kaydı açtırmayabilirsiniz.

Şöyle ki; ürettiğiniz içerikleri profesyonel bir sosyal medya ajansı şirketi ile anlaşarak ilgili şirketten “telif hakkı ödemesi” olarak alınması halinde Bu şekilde elde edilen gelir artık reklam ya da sponsorluk geliri değil, gelirin 7 unsurundan serbest meslek kazancı olarak değerlendirilecektir.
Gelir Vergisi Kanunu madde 18’de yer alan hükme göre “…film, video band, radyo televizyon senaryo ve oyunu gibi eserlerin… internet ortamında yayınlama… hakkını satmak” telif hakkı satışı olarak değerlendirilmiş ve serbest meslek kazancı istisnası olarak açıklanmıştır. Yani telif ödemesi alan YouTuber için gelir vergisi mükellefiyeti açılması gerekmeyecektir.

Ama yinede uzun zamandır sistemin içinde olmadığım için değişmiş olabilecek prosedürlere karşı bir avukata danışmanızı tavsiye ederim

YouTube senin değil de kardeşinin falan üstüne olsun.Sen yine içeriğini çek, uğraşma çetrefilli şeylerle. Çözüm bu kadar basit

Hesabınızdaki bilgilerde banka hesabınızı vermeyin.
Google çeki için adresinizi vermeyin kabul etmeyin
Kanalınızın para kazanma bölümünü de aktif etmeyin kapatın, işte önlemler.

Google size herhangi bir ödeme yapmıyorsa rahat olun devlet tarafından mükellef sayılmazsınız

yeniengelli
Artık gerekiyormuş ve sizi otomatik olarak Bağkurlu yapıyorlar. Zaten sıkıntı olacağını düşündüğüm şey de Bağkur kaydının açılmasıdır. Youtube kanalından gelirim olursa tamam vergisini öderiz, milyarlar kazanırsak maaşımızı da kessinler sorun olmaz ama kanaldan hiç geliri olmayan birini Bağkurlu yapıp, her ay Bağkur primi ödemesini istemek ayrı bir saçmalık oluyor. Üstüne bir de 3-5 kuruş kazanayım yasal yollarla da vergisini vereyim diyen engelli bir insanın maaşını bu yüzden kesmek büyük bir saçmalık olur. Hükumet, engelliye destek olması gerekirken, her yerde önümüze engel çıkarıyor. Aksine böyle bir girişimde bulunan engellinin maaşını kesmek yerine Bağkurdan muaf tutması gerekir ve hatta bu girişime destek ödemesi yaparak, bu engelliyi bu işten para kazanabilecek seviyeye getirmesi gerekir. Bu saçma sapan yasalar yüzünden engellilerin çoğu mağdur ediliyor, maaşımız gidecek korkusuyla 3 kuruşa mahkum yaşıyoruz. Aman şunu yapma maaşını keseriz yoksa aman bu kadar hane gelirini aşma yoksa maaşını keseriz, aman sigortalı işe girme yoksa maaşını keseriz diye diye engellilerin topluma kazandırılmasına engel oluyorlar !

-sungate
Biz bu 193 nolu Mükerrer 20/B vergi istisnasına başvuru yaparken Bağkur kaydı açıldığından haberimiz yoktu. Vergi dairesine, banka hesabı bildirmezsek, Bağkur kaydı açmıyorlar mı ?

Youtube hesabınızda biriken paraları çekmek için Google'ye banka hesabınızı vermezseniz para girişi olmaz.
Kazanç orada durur devlet vergiye tabi tutamaz vergi istisnasına da gerek kalmaz.

Pasif Gelir elde ettiğin için sıkıntı yok vergi numaranı prosedür için ister youtube adense hesabı ve banka transferi için korkma belli bir miktarın altında ki kazançlar Pasif Gelir olarak geçer Türkiye de zaten öyle uçuk izlenme ücreti alamazsın her ay eline düzenli para dahi geçmez youtube tan 4 ayda bir 300 lira yaparsan öp başına koy

İzmirli78

Sorun çıkaracaklarını düşündüğüm şey gelirim değil zaten Bağkur kaydı açıyormuşlar. Bu benim için sıkıntı olur, hem bağkur ödeyecek durumum yok hem de gelirim olmadığı halde Bağkurlu göründüğüm için maaşımı keserler.

Bağkur falan yok zaten engelli raporun varsa vergi dairesinde bellidir senin vergi mükellef durumun korkma ben daha önce kanal açtım youtube ta benden de istedi youtube kanal para kazanmaya uygundur diyerek engelli youtube kanalı sahibi çok insan var sen diyelim 500 tl kazandın banka hesapını tanımladın youtube yatırdı paranı o zaten gelir sayılmaz sen ödemezsin belli bir miktar üzerini yeni sistemde banka otomatik para yatar yatmaz devlete ödeyecek

İzmirli78

Galiba olaylardan sizin haberiniz yok, yazdıklarımı iyice okudunuz mu ? Biz, vergi dairesine, vergi istisnası için kayıt yaptırdık ve otomatik olarak adıma Bağkur açmışlar. Sorun yaşamamak için mükellefiyetimi iptal ettirmek zorunda kaldım. Sizin o dediğiniz, kanal sahipleri yasa dışı illegal kazanç elde etmiş oluyorlar ve tespit edildiğinde ceza ödüyorsunuz. Biz de illegal iş yapmayalım diye vergimizi ödeyelim dedik bu seferde hiç bir bilgi vermeden adımıza Bağkur açmışlar. Yeni sistemde banka, vergiyi otomatik devlete ödeyecek demişsiniz. Bu dediğinize bir kanıtınız var mı ? varsa ilgili yasayı veya haberin linkini yazar mısınız ?

İzmirli78

Gönderdiğiniz linkte benim dediğim olaydan bahsediyor işte Bağkur yapılmayacak diye bir şey demiyor. İnternetten para kazanmak istiyorsanız, mükellef olmak zorundasınız diyor. Tabi mükellef olduğunuzda da direk sizi Bağkurlu yapıyorlar...

Bulundugun yerdeki vergi dairesine git istisna belgesi istiyorum de o belge ile git bankaya esnaf hesabı açtır Bagkur dan istisna yok onun için sadece genç girişimci formülü var onuda kimlere yaparlar yaş sınırı var mı bilmiyorum Bagkur olayı ilk haftalarda yok gibi duruyordu bu gün bir kaç arkadaşla görüştüm prim borcu çıkmış onlara çok saçma bir durum Sadece vergiden istisna ediyor

Son düzenleme:
İzmirli78

Bende size farklı bir şey demedim ki zaten işlemlerin nasıl yapıldığını biliyorum. Benim sorum engelli maaşının kesilip kesilmeyeceği ile alakalıydı...

Konu ile alakalı bir avukatın videosunu paylaşıyorum, bilgi edinmek isteyenler izleyebilir;

https://www.youtube.com/watch?v=BcqZbXGIi90

Az önce apar topar Adense hesabımı kapattım zaten para kazanmıyordu kanal adense sıfırlanmış olsun dedim yinede kapatayım yanlışlıkla 3 kuruş para kazanırız zengin falan oluruz neme lazım tüm videoları da sildim kanal bitti

Son düzenleme:
Üst Alt