Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Youtube'dan gelecek herhangi bir kazanç bakım maaşına etki eder mi?

glp

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar. Konuyu nereye açacağımı bilemedim bende buraya açtım yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Şuan 19 yaşındayım, engelliyim. Youtuberlığa başlamayı planlıyorum. Hem biraz uğraş olur benim için hemde az da olsa biraz bir şeyler kazanmak istiyorum. Ancak bu konuda aklıma takılan bir şey var. Annemin aldığı bakım maaşına sıkıntı çıkartır mı bu durum. Oradan biraz gelir kazanmaya başlarsam annemin aldığı maaş için sıkıntı olmasından korkuyorum. Herhangi bir vergi vs vermeme gerek olacak mı? Araştırdım bazı yerlerde şu kadar yıldır vergi vermiyorum, tanıdığım şu kadar yıldır vergi vermiyor ama bir sıkıntı olmadı diyorlar. Bazı yerlerde ise veriliyor diyorlar. Yani net bir karar alamadım. Eğer Youtube işine girişirsem ve oradan gelecek herhangi bir kazançta bakım maaşı kesilebilir mi? Aydınlatırsanız mutlu olurum. Teşekkürler.

Yok ya
Kimin ruhu duyar

Gerçekten bir sorun çıkmaz mı?

Kimliğin belli mi
Burada bile belli değil
Kimsin 😀

Hayır sadece sponsorluk vs için hakkında kısmında e mail adresim olacak ve belki videoların başında sadece ismimi söyleyebilirim.
:D

glp
evdekı kişi sayısı artar yada azalırsa evin geliri artarsa bunu bildirmekle mükellefsıniz.öyle haberleri olmaz demeyın oldugu zaman başınız ağrır.gelirlerdeki her artışı bildireceksınız.mecbursunuz bildirmezsenız gelırden dolayı evde bakım gelir sınırını geçtıgınızde maaş kesılmekle kalmaz yasal faiziyle geri alırlar bilginiz olsun

youtubeden gelen para aile geliri için belirtmenize gerek yok

keyfinize bakın

her şeyi gidip söylersen verdikleri üç kuruş parayı vermemek için bahane vermiş olursun ellerine

zaten youtubeden güzel paralar kazanmaya başladığın zaman istesen de kendin almazsın engelli parasını

keyfine bak hocam

bakıcının imzalayıp kabul ettiği şartlara göre "her ne ad adı altında olursa olsun" haneye giren tüm gelirleri beyan etmekle sorumlu bakıcı. sınırı geçerse, bakıcı her kimse sonra başı ağrıyabilir ve arkadaşın belirttiği gibi yasal faiziyle geri ödemeye tabi tutulur.

mka, -musti- teşekkürler yani bildirmeden iş yaparsak sonra problem olabilir diyorsunuz. Tekrardan teşekkürler cevaplar için.

Skolyoz23 Hocam gayet iyi para var gibi. İki sene önce bu maaş kesilmesin diye bıraktığım kanalımda 92 abone, 12 ayda 350 saat izlenme ve toplam 31.332 görüntülenme var. 15 TL birikmişti para havuzunda o zaman 150 TL olunca çekilebiliyordu. Ama dediğim gibi bu maaş kesilmesin diye bırakmak zorunda kaldım. Tekrar video isteği doluşmuş devam etmek, para kazanmak istiyorum ama artık vazgeçmem gerek sanırım. Henüz başlangıçta 200,300 kazanmak için o maaştan vazgeçmek olmaz maalesef. Sonra da yasal faizle geri almaya kalkarlarsa hiç iyi olmaz. Sanırım bu hayalim de burada son buldu...

annen sana baktığı içinmi bakım maaşı alıyor. devlet fark etmediği sürece bir sorun çıkmaz.

Üst Alt