Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek kalça çıkıklığından Protez ameliyatı oldum. İyileşme süreci..?

emine fatma

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaslar ben 2 ay once yuksek kalca cikikligindan (6.5) cm kalca protezi ayni zamanda uzatma ameliyati oldum ameliyatin 2. Gunu ayaga kalktim yurutecle yurumeye basladim bir sure once doktora gittim 3. Ayda yuruteci birakacagimi soyledi 18 yasindayim ameliyatin ilk 15 gumunde agrim oldu daha sonra agrim olmadi bu ameliyat sonrasi yuruyus tamamen duzeliyormu bilgisi olan varmi

emine fatma, Ben de sizinle aynı durumdaydım, benim de 6,5 cm kısalığım vardı. Ancak ben sadece protez ameliyatı oldum, uzatma ameliyatı olmadım. Ameliyat sonrasında doktorum bacak boylarını eşitlediğini söyledi ve aksamamın zamanla geçeceğini söyledi. Ameliyatın üzerinden 17 ay geçti. Şu anda hafif bir aksamam devam ediyor. Benim gözlemim 1-2 cm kısalık hala var gibi görünüyor. Ancak vücut kendisi 2 cm'e kadar olan kısalıkları kendisi adapte olarak kapatıyormuş. Benim de zaman geçtikçe yürüyüşüm daha da düzeliyor. En önemli husus bacak kaslarını tamamen güçlendirmekten geçiyor. Sanıyorum bu konuda ben biraz ihmalkar davranıyorum. Eğer sizin de uzatma ameliyatı sonrasında bacak boylarınız eşitlendiyse yürümeniz zamanla düzelecektir, merak etmeyin. Çok genç yaşta ameliyat olmuşsunuz. Ben şu an 43 yaşındayım. Sizin yaşlarınızda doktora gittiğimde bana uzatma ameliyatı dahil 1 yıl yatmayı göze almam gerektiği söylenmişti. Tabii ki sonrasında teknoloji ve malzeme gelişimi çok ilerledi. Umarım tamamen iyileşirsiniz. Yaşınız çok genç olduğu için, protezin ömrünü de düşünerek hareketlerinize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Çok geçmiş olsun dileklerimle sağlıcakla kalın...

Üst Alt