Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek Lisans Bursu alırsam engelli aylığım kesilir mi?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
1
Yüksek lisans için geri ödemeli burs alırsam engelli aylığım kesilir mi??

Ayrıca geri ödeme yaparken engellilere bir kolaylık sağlanıyor mu?

Kalem ablam , kardeşimin alacağı burs 2022 maaşını etkiler mi :confused: Şu an lisans üstü okumak istiyor ama burs konusunda tedirgin .

gerı odemelı bursa hıc yaklasma derım.gelecegını borc odemek ıcınmı yasıcan. bosver. nasısa baska burs bulursun. bulamazsanda asıstanlık bulursun yuksek lısansta okurken.
al engellı maasını okumana devam et. anadan babadan ne gelırse afıyetle yemeye devam et gelecekte borc odemek zor ıs.

Engelli maaşım sayesinde biraz olsun geçinebiliyoruz okul masrafları her zaman çok olduğu için bu durumu düşündüm.Geri ödemesiz çıksa engelli aylığım kesilir ayrıca.Sizin söylediğiniz de doğru borç ödemek de istemem zaten işe girip giremeyeceğim bile belli değil.Ekpss'ye umut bağladım onda da hiçbir şey belli değil.Ne yapacağımı bilmiyorum.Düşünmekten kafayı yiyecem iyice..

Dünyanın en zor (!)sorusunu sordum sanırım..

Sanırım kyk kredisinden bahsediyorsunuz. 2022 aylığı alıp kyk'dan geri ödemesiz burs alan tanıdığım var. Geri ödemelinin sorun olacağını sanmam. Veya bu hanede kişi başına düşen gelir hesaplamasına dahil olabilir onu bilen biri size anlatmalı.

cezalet

Evet kyk kredisinden söz ediyorum.Geri ödemesiz kyk bursu lisans 500 yüksek lisans 1000 tl olacak bu yüzden geri ödemeli düşünüyorum..

@plüfovil93
2022 de her ne ad adı altında olursa olsun tüm gelirler dahil edilir.ödemelı ödemesız fark yapmaz burslarda gelrıe dahıl edılır.
Soru 58: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait şnt yardımları ve burslar muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?
Evet dikkate alınmaktadır.
Soru 59: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar ve vakıflardan alınan nakdi yardımlar muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?
Evet, dâhil edilmektedir.

Üst Alt