Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek lisans ve memurluk aynı anda sürdürülebilir mi?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar geçen ay yüksek lisansı kazandım ve Allah nasip ederse Eylül ya da Ekim'de eğitimime başlayacam. Fakat bir yandan da Ekpss atamalarını bekliyorum. Eğer atanabirsem hem yüksek lisansı hem memurluğu bir arada yürütebilir miyim? Böyle bir hakkımız var mı?

plüfovil93 evet, sürdürebilirsiniz. Kanuni olarak hiçbir engel yok. Yalnız yüksek lisans yapacağınız yer derse devam mecburiyeti arıyorsa izin konusunda biraz sıkıntı çıkabilir. Bir gün için veriyorlar, iki gün yarım yarım verebiliyorlar ama iki gün tam izin vermeyebiliyorlar bazen. Ben öğretmenim, geçen yıl yüksek lisansa başladım. Okuldan az ders verdiler, sıkıntı çıkmadı. Normal memur olan arkadaşlar da vardı onlara iki gün öğleden sonra izin vermişler, sabahtan olan bir derse gelmeyip kaldılar, bu yıl tez yazarken alacaklar. Bir dersten kalınca sene uzamıyor. Tamamen çalışacağın yerle alakalı. Bir de eskisi gibi yüksek lisans yaptığın yere özür grubu tayini yapmıyorlar.

Üst Alt