Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek Lisans yapmak istiyorum, ama aklımda bir çok soru var..?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
2012 yılında Fizik Bölümünden mezun oldum ve önceki gün izlediğim bir video sonrasında 4 yıl aradan sonra uzay bilimleri ve teknolojileri bölümünde yüksek lisans yapmaya karar verdim fakat bir takım endişelerim var. Lisans eğitimimi bitireli 4 yıl oldu ve bu bir sorun olur mu ? Öğrencilikle iş hayatı bir arada yürütülür mü ? (MEB'de memurum) Bu durumu yaşamış arkadaşlar varsa tecrübelerini öğrenmek istiyor ve teşekkür ediyorum.

Lisans bitirdikten sonra ara verilirse başvurulamaz gibi bir şey duymadım hiç, bir sorun olmaz sanırım.
Öğrencilikle iş hayatı saati vs uygunsa yürütülebilir biraz yorucu olur kendinizi biraz sıkmanı gerekir ama yapabilirsiniz sanırım.

Since1905OnLyGS
Ara vermeniz yüksek lisans yapmanıza engel değil, ilgili okul+bölümün yüksek lisans giriş kriterlerini sağlıyorsanız, başvurursunuz, sonrasında lisans genel not ortalamanız+ALES+YDS+mülakat süreçlerinde elde edeceğiniz puana göre başarılı olup olmadığınız belirlenir.
Çalışırken özellikle tezli yüksel lisans her zaman sıkıntılıdır, dersler gündüz olduğu için iş yerinden izin almak özellikle. İş verene bağlı kısacası. Tezsiz yüksek lisans tezliye göre ders saatleri konusunda daha uygun. Ayrıca tez için hazırlanmanız ve ilgili makaleleri araştırmanız da tabi ki çalışırken zor oluyor. İş dışındaki zamanınızdan artık belli zevklerden/eğlencelerden feragat etmeniz gerekecek. Kısacası cefa olmadan sefa olmuyor :)
Başarılar dilerim şimdiden.

Çok teşekkür ederim, kolay olmayacağını biliyordum ama bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum zira lisans bilgilerimin tamamına yakınını unutmuş olduğumu farkettim. Onları yeniden öğrenmek veya hatırlamak için epeyi bir gayret sarfetmem gerekecek.

Üst Alt