Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek lisans yapmak istiyorum. Önerilerinizi yazar mısınız?

Konular
16
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlarım, eğitim fakültesi mezunuyum. Yüksek lisans için önerebileceğiniz devlet/özel üniversite önerilerinizi bekliyorum. Uzaktan eğitim önceliğim ve tezsiz düşünüyorum. Ahmet Yesevi Üniversitesi'ni araştırdım engellilere engeli kadar indirim yapıyormuş bunun gibi başka üniversiteler var mı? Ahmet Yesevi'den YL yapan arkadaşlar var mı? Onlarla irtibata geçmek istiyorum. Okuması kolay mı artı ve eksileriyle. Amacım kendime vizyon katmak ve kadroda bana artı vermesi YL'nin. Teşekkür ederim 😊💐

tezsiz yl nin kadroda size herhangi bir artısı olmaz. amacınız akademisyen olmak veya doktora yapmaksa tezli yapmanız gerekmektedir. tezli yl ve doktora ücretsizdir. ama kolay değil tabi. başka sorunuz varsa yanıtlayabilirim sanıyorum.

ahmet22

Devlet memuruna yükselme ve maaş aşamasında bir tık katıyor. Devlet üniversitelerinde yl ve doktoranın ücretsiz olduğunu ve şartlarını biliyorum. Araştırma yapıyorum süreç içindeyim yani sadece fiili olarak yl yapanlarla konuşabilmek . Tezsiz düşünüyorum şu aşamada . özellerde yl yapıp aynı Zamanda çalışan kesimle değerlendirme yapmak istedim

benim bildiğim tezli yaparsanız kademe ilerleme ve maaşta farklılık oluyor . ben tezli yüksek lisans yapıyorum. okumayı ve araştırmayı seviyorsanız yapın yoksa zorlanırsınız. lisans eğitimi gibi düşünmeyin. burada birşeyler öğrenebilmek ve ortaya koybilmek için sizin çabalamanız gerekmekte

hafsa
Merhaba,

Siz yüksek lisansinizi hangi alanda yapıyorsunuz acaba?

merhaba ben din psikolojisi alanında yapıyorum

hafsa

Merhaba Hafsa, lisans eğitimde de araştıran sorgulayan bir öğrenciydim , üstüne iki üniversite daha okudum ikisi de beğenerek isteyerek okuduğum bölüm oldu. Ama bunu bir tık yukarı çıkarmak istiyorum . Bu başlığı memurlar nete taşısam daha uygun olur . Öğretmenlerde ek derslere yansıyor tezli /tezsiz YL . Tesekkurler

Tomris_Hatunn
o zaman kesinlikle yapın derim. bende öğretmenim ek ders için değil ama öğrenme sürecim dırmasın diye ve aynı zamanda kendimi geliştirmek için başladım. iyiki başladım diyorum. ve bu düşüncedeyseniz inşaallah yaparsınız. ilk seferde olmasa bile sakın pes etmeyin

hafsa
Merhaba Hafsa, araştırma aşamasında olduğum için hızlı bir karar vermeyim dogru bir Zamanı bekleyim diyorum. Sizin gibi düşünen ve beni de tanıyan arkadaslar biraz daha araştır demişti. Tahminimce dogru Zamanda tezli ve alalede değil istediğim bir bölüm olsun isterim. Tesekkur ederim

Murat Kızılırmak
Üniversitelerin yl yayımlarını takip edin. Bazı bölümler kendi bölüm haricini veya belli bölümler haricini almazken -ancak bilimsel hazırlık var buna hazırlanırsan alırlar bu da ekstra bir yıl diye biliyorum- bazı bölümler ise lisans mezunu olmak kafi geliyor. Bildiğim kadarı ile siz sosyal hizmetlerde de yapabiliyorsunuz bazı unıler bilimsel hazırlık istemiyor araştırın iyi gunler

Murat Kızılırmak
Psikoloji talep edilen bir alan , çoğu yerde yabanci dil şartı istenebilir ve bilimsel hazırlık programına dahil olmanız lazım. Psikolojinin Klinik alt dalı ise ayrı bir uzmanlık gerektiren bir alan, sınırlama durumunu bilmiyorum . Ama bu alandan tezli yl yaparsanız ve doktorayı da tamamlarsanız uzman psikolog unv alıyor terapi yapabiliyorsunuz amacımız buysa

Not : doktoranızda yine bu alanda olmalı, maliyetli bir bölüm özelde yaparsanız. Devlette ise ales+dil Yüksek tutulmalı, zira kontenjan sınırlı ve bu kontenjanlara da alan sınırlaması koyuyorlar. özel ünilerde ise daha esneklik var fakat dediğim gibi maliyetli zor özellikle klinik ..

Murat Kızılırmak
merhaba sırayla cevaplayacaktım ama ...

neyse

klinik psikolog olamazsınız diye biliyorum ancak yurtdışında belki mümkün olabilr. tıp fakültesinde (temel tıp bilimleri) tezli yl den ayrılıyorum.

ordan biliyorum yeni baştan okumanız lazım diye biliyorum ben.

Tomris_Hatunn
bilgisayar mühendisliği /tezli alana geçmem ihtimal dahilinde ama tümden bırakmak da planlarım arasında benim tezliydim temel tıp bilimlerinde.

neyse, tezli olması lazım diye biliyorum ek ders ücretinin alınabilmesi için ama bundan emin değilim. tezsizin bi nebze olanak tanıdığı doğru ancak zaten tezlide ders dönemi bitirip tezinizi savunamazsanız yani başarsıız olursanız size tzsiz yl diploması verilir ve ilişiğiniz kesilir.

şu bilgi önemli

tezsiz ile doktoraya başlayamazsınız.

hafsa
gerçekçi olmak gerekirse

EĞER;

*yaşınız sizin için herhangi bir olumsuzluk teşkil etmemekteyse
* araştırmayı seven ve sürekli çalışan bir yapınız varsa

o zaman zor değildir. kolay da denebilir ancak dediğim gibi birde uzun süre maaşsız çalışma gerektirmesi ihtimali var buna kabul müsünüz mesela

klinik alanlarda genelde tübitak projesi olan hocalar sizi projelerine dahil eder ve burs alabilirsiniz ama buda heryerde olmaz. yinede tıbbi bilimlerde işler daha kolay gibi..

yine de ek bilgi olarak hatırlatmada bulunmak istiyorum

EĞER:

dürüst insanlarla karşılaşmazsanız siz YETENEKLİ VE KALİTELİ olsanız dahi muhtemelen olmayacaktır hele ki türkiye koşullarını gözönüne alırsanız ..

malesef ülkemizde eğitimli olmak tek başına bir değer arzetmiyor

@ahmet22

Çoğu bildiğim bilgilerdi, tesekkur ederim. Akademik camiaya çok uzak sayılmam game of academic maruz kalmışlığım oldu geçmiş zamanlarda�� YL Yapan kişiler üstünden gidip isteklerim ile karşılaştırma yapmaktı benim şuanki durumum , tekrar teşekkürler. Klinik psikoloji girdiği üniversitede bölüm Başkanı tanıdığı varsa olabilir , gecen yıl bir özel üniversitede bu durum yaşandı açık öğretim fakültesi işletme mezunu 40 yaş üstü eğitimine uzun bir ara vermiş bir kişi beslenme ve diyetetik alanında YL başladı bir ünide,bunu protesto eden bazı hocalar derslere girmedi hatta . Neler neler bunun gibi ...

Benim kendime ve cevreme güvenim olmadıgı için erteledim ama bazı fobilerimi yenmem lazım artık ,o da işlerimi düzene koyunca olur ve ne istediğim o vakit netleşir . Forumu yoruma kapatma oluyorsa kapatabiliriz çok tesekkurler

Tomris_Hatunn

toefl - yökdil -yds ,ales (tabi gre ama bu heryerde zorunlu değil ondan..) durumunuz nedir bilmiyorum. bu anlattığınız vakayı ilk defa duydum ama buranın türkiye olduğunu yeniden farkettirdi ve hissettirdi bana :) ne var mış ki o olayda anlamadım ?! bizim ülkemizdede psikoloji ve psikiyatri denince "a canım psikiyatrist olanlar iyidir çünkü onlar tıp okumuşlardır ve ilaç yazabilirler,psikologlar pek kaliteli değildirler , pek eğitim aldıkları da yoktur aslında" geliyor insanın aklına :) türkiyedeyseniz bunlar normal.

ben makalemi bir dergiye ilettim ,ama okumamış cahil kalmış aileme göre boş işler bunlar ...

ne aradığınızı tam olarak anlıyamadım ama kalsın (diğer üstteki şeyleri de biliyor muşsunuz madem :) ) benim muhtemelen son yorumum

byes :)

Ben Ahmet Yesevi Üniversitesinde Yönetim organizasyon bölümü tezsiz yüksek lisans yaptım,

Benim yaptığım zaman ales puanı istiyordu, 3 dönemdi ve diplomada uzaktan ibaresi yoktu.
Şuan 2 dönemde dersleri tamamlamanız gerekiyor, ales istemiyorlar ve diplomada uzaktan eğitim ibaresi var.

Dersleri internetten takip ediyorsunuz ve vizeler de yine internetten giriliyor ama yıl sonu puana etkisi %30 yani esas dersi geçebilmek için sınav merkezlerindeki final sınavlarını başarmak gerek. Öyle girerim laylay lom geçerim düşünceniz varsa çok denemenizi tavsiye etmem, bizim tüm hocalar Gazi Üniversitesi hocalarıydı ve sorular çalışmadan geçemeyeceğiniz kadar zordu.

Tezsiz olsa da dönem projesi denilen bitirme ödevi şekil yönünden biraz zorlayıcı olabilir. Ama bu yola çıkılıyorsa sorunsuz bitirilebilir.

merhaba memur olarak işe başladığımızda yüksek lisans yapabilir miyiz derslere sınavlara gitmek için izin hakkımız var mı

tkahveci86
merhaba , yaptığınız göreve (memuriyet türüne göre) değişir. öğretenlikse işiniz kolay diyebilirim genellkle idarece haftanın 2 günü felan boşaltılır ve derslere katılırsınız diğer memuriyet türlrinde nasıl olur bilmiyorum

Üst Alt