Murat Kızılırmak
merhaba sırayla cevaplayacaktım ama ...
neyse
klinik psikolog olamazsınız diye biliyorum ancak yurtdışında belki mümkün olabilr. tıp fakültesinde (temel tıp bilimleri) tezli yl den ayrılıyorum.
ordan biliyorum yeni baştan okumanız lazım diye biliyorum ben.
Tomris_Hatunn
bilgisayar mühendisliği /tezli alana geçmem ihtimal dahilinde ama tümden bırakmak da planlarım arasında benim tezliydim temel tıp bilimlerinde.
neyse, tezli olması lazım diye biliyorum ek ders ücretinin alınabilmesi için ama bundan emin değilim. tezsizin bi nebze olanak tanıdığı doğru ancak zaten tezlide ders dönemi bitirip tezinizi savunamazsanız yani başarsıız olursanız size tzsiz yl diploması verilir ve ilişiğiniz kesilir.
şu bilgi önemli
tezsiz ile doktoraya başlayamazsınız.
hafsa
gerçekçi olmak gerekirse
EĞER;
*yaşınız sizin için herhangi bir olumsuzluk teşkil etmemekteyse
* araştırmayı seven ve sürekli çalışan bir yapınız varsa
o zaman zor değildir. kolay da denebilir ancak dediğim gibi birde uzun süre maaşsız çalışma gerektirmesi ihtimali var buna kabul müsünüz mesela
klinik alanlarda genelde tübitak projesi olan hocalar sizi projelerine dahil eder ve burs alabilirsiniz ama buda heryerde olmaz. yinede tıbbi bilimlerde işler daha kolay gibi..
yine de ek bilgi olarak hatırlatmada bulunmak istiyorum
EĞER:
dürüst insanlarla karşılaşmazsanız siz YETENEKLİ VE KALİTELİ olsanız dahi muhtemelen olmayacaktır hele ki türkiye koşullarını gözönüne alırsanız ..
malesef ülkemizde eğitimli olmak tek başına bir değer arzetmiyor