Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek lisansın memuriyete etkisi nedir?

Konular
8
Reaksiyonlar
1
Merak ettiğim bir konu var düz memur olduğunda yüksek lisans diplomanın faydaları var mı ne gibi faydası olur acaba ya da kendi bölümümüzden atanırsak faydası olur mu??

memuriyet başladığında yüksek lisans yapmaya izin veriliyor mu ben de bu konuyu merak ediyorum.

bazi kurumlar memuriyette yuksek lisans icin izin veriyorlar tabi
kuzenim merkez bankasinda calisirken yuksek lisansini yapti

yuksek lisans calisirken becerebilen icin cok iyi birseydir ama is hayati ile beraber yurutebilenler azinlikta
yuksek lisans yaparken dersleri becermek kolay degildir
helede tezli yuksek lisasn yapicaksaniz
tezsiz olanini yapip bitirebilenler cogunlikta olsada is teze gelince calisirken cok ogrenci beceremedigini iyi biliyorum

GRAHAM BELL

teşekkürler peki tezsiz ile tezli yüksek lisanslar ile ayn şeyleri mi elde ediyoruz memuriyet açısından.

Bir derece memuriyette ilerliyorsun öğretmenlikte uzman oluyorsun

e26b04
peki tezsiz yüksek lisans için de bu bir derece ilerleme kısmı geçerli mi?

Benim fikrim maaşa da 500-1000 ₺ arasında etki yapar fazla yapacağını düşünmüyorum

Yüksek lisans derece atlatır. Dolayısıyla maaşta da çok cüzi bir miktar etkisi olur.

Ancak mesleki yükselme, atama vs açısından yararlı olabilir.

MeTePe

LİSE MEZUN...: 10 a 3 tü.
ÖNLİSANS......: 8 e 2 olmuştu DERECE/KADEME.

Oakdz
tezli yuksek lisans akademisyen olacaksaniz yaniakademik kariyer icin gereklidir
calisma hayatina devam edecekseniz akademisyenlik gayeniz yoksa tezsiz lisans isinizi gorur
calisma hayatinda tezli mecbur degildir kariyerinize katkisi tezli tezsiz arasinda fark yok gibidir
ama kariyeriniz icin iyi bir seydir yuksek lisans

GRAHAM BELL
Teşekkür ederim. Doktora için de tezli gerekiyormuş. Doktora da kariyere katkı sağlıyormuş memuriyette yanlış bilmiyorsam.

Oakdz
tabii
doktorayi daha cok universitede kalmak akademisyenlik icin istenir
uzuun ogrenim hayati herkesin harci degil:)
merakiniz varsa cok iyi birsey doktora akademisyenlik

Yüksek lisans yapacak memurlara gerekli kolaylık sağlanır deniyor yönetmeliklerde

byilmaz21

Ben yazacaktım sadece bir kademe alırsınız başka etkisi yok normal memur için.

Ağzına sağlık

Bir yan kademe ilerlemesi alabiliyorsun Yüksek Lisans diploması ile. Bunun dışında, görevde yükselme sınavlarında, açılan kadro sayısı için sınava girecekler arasında puan sıralaması yapılıyor. Puanlamada faydası oluyor. (+2 puan diye biliyorum)

Doktora 2 kademe ilerletir. Doktora yapmak için yüksek lisans yapmış olmak lazım dolaysıyla oradan 1 kademe zaten verilmiş olur. Yani Yüksek lisanstan sonra doktora için 2 kademe alır.

Yüksek lisans yapmış memura kademe olarak 1 yan veriliyor. Bu yüksek lisansta memuriyette öyle ahım şahım bir şey yok. Olsada özel sektörde oluyor.

Üst Alt