Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek Lisans'ta engellilere yönelik bir muafiyet bulunmakta mıdır?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Y L. Programlarına Kayıt İçin Engellilere Yönelik Harç Muafiyeti yada indirim vb bir pozitif hak var mı? Arkadaşlar

Ben 2. Üniversite, 3. Bölüm okuyorum, Anadolu Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri...

3. sınıfa geçtim. Herhangi bir ücret ödemiyorum. Yüksek Lisans içinde ödeyeceğinizi sanmam.

//Talep etmedim ama engelliye uygun giriş katında özel sınıf gibi imkanlarda sağlanabiliyor. (Engelinize ve talebinize göre.)

Sosyal Bilimler Enstitüsü nezdinde Lojistik Yönetimi Tezsiz Y.L. programına başvurmak ve en azından şansını denemiş olmak istiyorum. Cevabınız için teşekkür ederim StratoS

GuemuessBurak

Benim fikrimi soracak olursanız, Tezsiz programların sadece iş hayatında kartvizit anlamında faydası var. Yapabiliyorsanız Tezli yapın derim.

Ben 2012 yılında Tezsiz İşletme Yönetimi - MBA yaptım. O dönemde Tezli 2. öğretim yoktu. Sonra Tezsiz programların Doktora için sayılmayacağını öğrendiğimde yıkılmıştım. Ama bir yönetmelik ile 2013 yılından önce Tezsiz Yüksek Lisans'a başlayan öğrencilerin mezuniyetlerini Tezli Y.Lisans programına denk sayarak, Doktora'ya dahil ettiler.

Yönetim Bilişim Sistemleri biter bitmez, Doktora'ya başlamayı planlıyorum. Belki ilerde sizde akademisyenliği düşünebilirsiniz.

StratoS

merhaba,

ben de yönetim bilişim sistemleri alanında yüksek lisans yapmak istiyorum ama derslerin zorluğu nasıl acaba? işletme lisansı okudum.

Yüksek lisanstan sonra doktora düşünüyorsanız ve lisans ortalamanız yüksekse bütünleşik doktora tavsiye ederim.

Arkadaşlar merhaba.Geçtiğimiz yıl ben bu konuyu araştırdım.Maalesef bana açık öğretim sisteminde yüksek lisansta engellilere yönelik bir pozitif ayrımcılık olmadığı söylendi.Siz isterseniz rektörlüğü arayıp bilgi alın.Belki bu sene farklıdır,belki benim görüştügüm memur bana yanlış bilgi vermiştir.

Benim tanıdığım yüksek lisans öğrenimine devam eden sanırım bir yada iki kör arkadaşım var. metodolojik anlamda ve ders içerikleri, proje / sunum hazırlık konularında okullarının ve hocaların / danışmanların desteklerinin arkalarında olduğundan eminim ama; öğretim bedeli vb. İdari konularda artık engelliler olarak ne mutlu ki bu alanda da var olabildiğimize göre pozitif hak talep etmeliyiz diye düşünüyorum ne dersiniz?

Suret

Devam zorunluluğu var mı?
Öğrenci; derslerde, uzaktan öğretim faaliyetlerinin (canlı ders, forum, ödev, proje, sunum, uygulama, rapor, laboratuvar vb.) en az yarısını (%50) yerine getirmesi durumunda derse devam koşulunu sağlamış olur.

https://tezsizyl.anadolu.edu.tr/index.php?r=site%2Fsss

Özgürumut ve GuemuessBurak

Emin olamıyorsak, mevzuata bakarız.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/07/20180707-1.pdf

Benim anladığım kadarıyla Lisans (Açıköğretim ve Örgün) harç ücreti alınmıyor. Ama Yüksek Lisans ve Dokyora gibi Yüksek öğrenim programlarına engellilik oranı kadar indirim uygulanıyor. (Madde 1 - 5. Fıkra)

Davlumbaz

Evet, yüksek lisansa takılmadan daha fazla ders sorumluluğu ile bütünleşik doktora yapılabiliyor ama:

=>Akademisyenlik düşünenler yani gelecekten akademisyen olarak çalışmak isteyenler için bütünleşik doktora yapanların değelendirilmesi daha düşük oluyor ve hocalar tarafından tavsiye edilmiyor.
=>Daha fazla ders aldığınız için çok daha yorucu ve uzun sürüyor.
=>Özellikle Devlet okullarının bütünleşik doktora kontenjanları ya çok az ya da hiç yok. Ağırlıklı kontenjan yüksek lisans dan doktoraya ayrılıyor.

Doktora açık öğretim ya da lisans gibi değil. Notlarınız yüksek olacak, ales ve yds notlarınız yüksek olacak, kontenjana gireceksiniz ve sözlü mülakatta karşınızdaki insanlara kendinizi kabul ettirmeniz lazım. Yani hadi doktora yapayım bari gibi bir durum yok. Bu yüzden ne kadar kontenjan fazla ise o kadar iyidir.

Anadolu Üniversitesinde bir indirim yok. Her üniversite kendi yönetmelikleri ile yönetilir. Ahmet yesevi üniversitesinde güzel uzaktan tezsiz engellilere uygun tezsiz eğitimler var...
Bir lisans 3 önlisans bitirdim...artık sıkıldım ben okumadım siz okuyun :D

Salim G.

Açık öğretimde Yönetmelikte indirim yapılır yazıyor, paylaşmıştım. Arkadaşlar gidip ilk elden sorarak net bilgiye ulaşırlar.

StratoS

Arkadaş yüksek lisans programları için sorusunu sormuş.
Senin 1. madde 5. fıkra dediğin yüksek öğrenim programları.... diye başlıyor. Bende ondan yararlanarak ücretsiz okudum.

Yeni bir kanun çıktımı bilmiyorum ancak daha önceki araştırmamda Y.L. AÖF de indirim görememiştim.

StratoS

Benim bildiğim kadarıyla değil. :) Lise, Önlisans, Lisans, Lisansüstü :)

arkadaşlar yüksek lisans içi AÖF u aradım herhangi bir indirim söz konusu değil öyle söyledi aöf öğrenci temsilcisi .

Üst Alt