Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek lisansta kayıt dondurma hakkım var mı?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar yüksek lisans 1.sınıf öğrencisiyim.Ruhsal hastalıklardan dolayı engelliyim ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum.Bu yüzden kaydımı dondurmak istiyorum.Böyle bir hakkım var mı?Kayıt donduran birileri var mı aranızda?

Yüksek lisans programlarında da öğrencilere tıpkı üniversite eğitiminde olduğu gibi kayıt dondurma imkanı var. Sağlık, iş, askerlik, bayanlar için doğum, ailevi sebepler, şehir veya yurt dışı nedenlerinden dolayı yüksek lisans programına ara vermek, dondurmak istersen öncelikle üniversite yönetimine bir dilekçe vermelisin. dilekçenin ekinde yönetime bir de mazeret bildir. Üniversite yönetimi gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra dondurma talebine bir yanıt verir Yönetimin mazeretinizi kabul edip dondurma talebinize olumlu yanıt vermesi halinde yüksek lisans programına kaydınız belirlenen tarihten itibaren dondurulur.Ama kaç yıl olur bilmiyorum üniversitene telefon etmelisin görüş için ayrıca

merhaba, bu kuralların halen gecerli lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğine dair bu hususta bir değişiklik içermediğini düşünüyorum. tabi daha sağlıklı bilgiyi öğrenci işlerinden alabilirsiniz.

şöyle ki : akademik takvimde belirtilen zaman dilimi aralıklarında mazeretinizle birlikte kayıt dondurma hakkınız var olup bu hak 2 yarıyıl ile sınırlıdır.

ilgili enstitü öğrenci işleri ile irtibata geçiniz

Kayıt dondurabilirsiniz. Önemli olan üniversiteyi ikna etmek. Geçerli sebeplerde donduruyorlar.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Gidip öğrenci işleriyle iletisime geçecem..

Üst Alt