Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek sağlık kurulu maluliyeti reddetti!?

askin_edirneli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yüksek sağilik kurulu maliyet isteğimi reddetti.Dava açtım.Adli tıp tekrar sft istedi,değerlerim
FVC. 48%
FEV1. 23%
FEV1/FVC. 50%
Bu degerlerle malul sayılırmıyım

Kardeşim evvelden vergi indiriminden faydalandığın rapor varmıydı varsa ne zaman aldın kaç yıllık sigortan var rapor yüzde kaç durumun nedir

2015 yılından bu yana 60% engelli raporum ve vergi indirimim var,ancak erken emeklilik icin yeterince sigorta günüm yok.
Tek şansım sadece malulen emeklilik
Genel durumum,sürünmek

askin_edirneli

Kardeş, SFT test sonucları malülyet için tek başına belirliyici değildir 1. En büyük iki FVC arasındaki
fark 0.15L’nin altında olmalıdır
2. En büyük iki FEV1 arasındaki fark 0.15L’nin altında olmalıdır
3. Bu iki kriter yoksa, test tekrarlanmalıdır

 Maluliyet oranlarıyla PaCO2 ve FEV1 arasında güçlü bir ilişki var
 PaCO2 ve FEV1 maluliyet oranlarını belirlemede en önemli parametreler
 PaCO2 artışı yüksek solunumsal maluliyet oranında belirleyici

Diffüzyon kapasitesi
 Dispnenin nedeni astım değilse ya da SFT tek başına ağır bozulma göstermiyorsa, diffüzyon testi yapılmalıdır
 DLco < % 50 belirgin bozulmayı gösterir, SFT normalse egzersiz testi yapılmalıdır
 DLco % 50-70 arasında ise, bozulmayı belirlemek için egsersiz testi yapılmalıdır

KOAH’da AKG ölçümü
 FEV1<40% ise, Veya;
 Solunum yetmezliği, sağ kalp yetmezliği klinik bulguları(santral siyanoz, PTÖ, BVD) varsa bakılmalı
 KOAH’da FVC, FEV1, DLCO Evre 3 ile uyumlu, ancak PaO2 Evre 2 ile uyumlu ise, hasta Evre 2 olarak değerlendirilmelidir
 Solunum yetmezliği;
 PaO2 < 60 mm Hg ve/veya
 PaCO2 > 45 mm Hg

Ben malülüm demekle olmuyor gördüğün gibi malüliyeti belirlemede bunlar sadece bazılarıdır. maluliyet cetveli'ne göre malul olmak lazım

askin_edirneli

Nihat arkadaşımızın ( algaNihat ) altını çizdiği detaylara göre malul sayılmanız gerektiğini düşünüyorsanız itiraz ve dava hakkınız var tabii.

Bizim davamiz 2 yildir devam ediyor ,covid nedeniyle muhtemelen yeni adli yıla tehir olacağını düşünüyorum.
Eğer maddi geliriniz yoksa bu adli süreç sizi hastaliğiniz yaninda ekstra yıpratacaktir.

Dava ile ilgili gelişmeleri paylaşın lütfen.

Üst Alt