Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek tansiyon ve şeker hastasıyım. Emeklilik şartlarımı öğrenmek istiyorum?

Nurettin YILDIZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Oturan Boğa forumlarda çok güzel açıklamaların var .Benimde bir derdim var. Yardımcı olursan sevinirim.

1988 yılından beri sigortalıyım. Prim toplam gün sayım 6472 dir.
Yaklaşık 16 yıldır Esansiyel Hipertansiyon hastasıyım .Hap kullanmadığım zaman tansiyonum Büyük:24, Küçük 16 çıkıyor. Son iki yıldır da şeker hastalığına yakalandım. Şekerin olduğunu şu şekilde öğrendim. Evde 2 defa bayıldım. Önemsemedim. Fakat iş yerimde de bayılınca beni fabrika doktorlarım acile kaldırdı ve ölçüm sonuçlarında 487 düzeyinde şekerim çıktı. 10 gün hastanede yattım. Şu an her sabah insülin vurunarak ve tansiyon haplarımı içerek işe gidiyorum. Yalnız son zamanlarda vücudumda aşırı yorgunluk ve halsizliklerim başladı.
Kısaca ben malulen emekli olmak için başvursam emekli olabilir miyim? Şartları nedir? Şu an aldığım aylıktan bir farkı olur mu?
Bu konuda bana yardımcı ve destek olursan sana çok minnettar olacağım.

Şimdiden ilgin ve alakan için çok Teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ndeki hastalıklardan/sakatlıklardan birinden dolayı malul sayılmanız gerek. Sizin sağlık koşullarınızın bu düzeyde kabul edileceğini sanmıyorum.

Yalnız, sakatlık oranı cetveli'ne göre iki hastalıktan toplam %40 ve üzeri alabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu ihtimal varsa, sakatlık indirimi almak için defterdarlığa başvurun (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html). Sizi hastaneye sevk ederler. %40 ve üzeri işgücü kaybı tespit edilir ve en az 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz, hemen erken yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.
Tek yapmanız hereken vergi indirim hakkı elde ettikten sonra emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmaktır. prim ve sigortalılık süreniz fazlasıyla yeterli.

Emekli olanlar tekrar heyet raporu almak zorundalar mı?

İyi günler Bülent Bey, % 42 oranla,(şeker,yüksek tansiyon,nöroloji ve göz rahatsızlıkları) sürekli özür oranına sahibim.
28.01.2011 tarihinde de 6842 iş günü ile ssk'lı olarak emekli oldum.

Raporumda ve herhangi sgk belgelerimde 1 yıl sonra tekrar heyete girip kontrol olacağım ile ilgili bir yazı yoktur. İçime bir şüphe düştü. Özür raporu olup ve emekli olanlar tekrar
heyet raporu almak zorundalar mı? Yoksa sgk veya maliyenin belirlediği kişi ve hastalıklar için mi geçerli?

Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

Sizin raporunuzda her hangi bir ibare (Kontrol)yok ise rahat olun tekrardan rapor istenmez.Ama teorik olarak kurum her zaman kontrol muayenesi isteyebilir.

Üst Alt