Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek ve tehlikeli işlerde çalışamaz ifadesine nasıl itiraz edebilirim?

gonkalay47

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar Allah hepimizin yardımcısı olsun..

benim sorunum yada sorum şu bir yere iş başvurusu yaptim iş yeri beni anlaşmalı olduğu özel bir hastaneye ad vermeyeyim yönlendirdi hastaney gittim rapor parası olarak 120 tl verdim ve başladık .. Dahileye doktoru sırasında glikozum 283 çıkmtı sonra aynı kanda Hba1c testi yaptırdı oradali değer de 8.5 çikti ve bana şeker hastası olduğumu söyledi sana rapor yazıyor denildi bana glifor 1000 mg sabah akşam ve şeker ölçüm çubukları verdi .. raporda
07.02.1
E11.9
07.02.1.4
E13-E14

E11.9
Tanı Başlangıç Bitiş
07.02.1 - Diabetes Mellitus(E10-E14)
E11.9 İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, KOMPLİKASYONLARI OLMAYAN

30/03/2018 28/03/2020
07.02.1.4 - Sadace oral antidiyabetik kullanan Diabetus Mellitusda strip kullanim (E11-E13-E14)

30/03/2018 28/03/2020

neyse sonra benim rapor kısmına yüksek ve tehliklei işlerde çalişamaz yazdı hafif ve tehlikesiz işlerde calışabilir yazdı
iş yeri bu raporla çalışmazsın denildi kapi dişari edildik ..

şimdi size sormak istediğim bilgi almak istediğim dahiliye uzmanı böyle yazabilirmi hakkı var mı yada ben nasıl itiraz edebilirim hakkımı nasıl araybilirim yardım edebilirseniz çok sevinirim..

şu an şekerim ilaç kullanmadan 135 ..

iyi günler eğer yeri bura değilse konuyu yönetici taşırsa çok memnun ourum..

mrb bir hastalığınız var sonuçta doktor etik olarak gereği yapmış çünkü 126 mg/dl den fazla ise artık kesin olarak şeker hastalığı teşhisi koyulur. Açlık kan şekerinin 110-140 mg/dl arasında olması ise tıpta "gizli şeker" olarak tanımlanır. sizler önceden hasta olduğunuzu biliyor muydunuz Sık idrara çıkma, sürekli açlık hissetme ve aşırı susama var mı .. şekeriniz çok yüksek değil istese işe alırlar diyorum ki acaba kendi aralarında anlaşmalı olabilirler mi

engelli rapor çıkartırsanız Tip I diabetes mellitus % 30 oran verirler komplikasyon yapmış ise %40

HOŞCAKAL

bilgi için teşekkür ederim daha önce hasta olduğumu yani şeker hastalığım olduğunu bilmiyordum sık idrar bende yok tu ağiz kuruluğu yoktu hatta üç ay önce kan bile verdim kan gurubum arh+ bilseydim tedavi için sağlık kurulusuna başvururdum . yalnız öğrendiğim günden beri hayatım alt üst oldu araba sürüyoruz arkadaşalr sen in biz süreriz pikniğe gidiyoruz hepsinin gözü üzerimde evde deseniz eşim sürekli elinde şeker ölçümü yapalım akıl sağlım bozulacak diyette başladım kilo veriyorum yalnız benim huzurum kalmadi o rapor cidi şekilde moralimi bozuyor ..

yorumuz ve desteğiniz için teşk ederim...

işyerinde oncall plus ile işyeri hekimi sonuç aldı 135 çikti beni kontrol etti yükseklik korkum yok baş dönmem yok tansiyon normal sonra bana dedi dahileycin yazdiğini yazacam dedi sonra isege eğitimi için gittim orada arkadaş seni çaliştiramayiz dedi insan kaynakları da size göre bir iş bulursak arayacaz dedi tam bir ay oldu ailede şeker hastasi yok bilmiyorum ..

peki bu saaten sonra ne yapayim hastaneye başvursam ne için diyecem bana bir fikir ve bir yol gösterin lütfen..

çok tşk ederm...

gonkalay47 ya kardeş niye moralini bozuyorsun.senin sağlığın herşeyden önemli. insanlar seni sevdiği için sana dikkat ediyor. aynı şeyleri ben 15 yıl önce yaşadım. askere almadılar çürük raporu verdiler. millet askerlik yapmayana kız vermeyiz diyen bile oldu bana. hiç takmıyorum böyle şeyleri. gün geçtikçe umarım sen de böyle yaparsın. sen iyi ol yeter kim ne derse desin

anrlka0101

hocam haklısınız teşekkür ederim bundan sonra ne yapayim sizce heyet için bir devlet hastanesine gideyim mi ?

anrlka0101

yaş 37 hocam bilmiyorum tehşis kodlarını gireyim..

255543725 3323 30/03/2018 28/03/2020 Elektronik Rapor 07.02.1 - Diabetes Mellitus(E10-E14)
255543725 3323 30/03/2018 28/03/2020 Elektronik Rapor 07.02.1.4 - Sadace oral antidiyabetik kullanan Diabetus Mellitusda strip kullanim (E11-E13-E14)

KAN ŞEKER ÖLÇÜM ÇUBUĞU 4X1 NOT:HASTA KENDİ KENDİNE KAN ŞEKERİ ÖLÇME YETENEĞİNDEDİR. ŞEKER ÖLÇME CİHAZI 1X1 30/03/2018 11:57

Tanı Bilgileri
Tanı Başlangıç Bitiş
07.02.1 - Diabetes Mellitus(E10-E14)

30/03/2018 28/03/2020
07.02.1.4 - Sadace oral antidiyabetik kullanan Diabetus Mellitusda strip kullanim (E11-E13-E14)

30/03/2018 28/03/2020

Rapor Etkin Madde Bilgileri
Kodu Adı Form Tedavi Şema Adet / Miktar İçerik Mik. Eklenme Zamanı
SGKFDG METFORMIN Ağızdan katı 12 Saatte 2 x 1.0 Adet 30/03/2018 11:57
SGKFOA SEKER OLCUM CİHAZ ve CUBUKLARI 6 Saatte 4 x 1.0 Adet 30/03/2018 11:57

gonkalay47 yaşıtmışız kardeşim bu arada. benimki 21-22 yaşlarımda çıkmıştı. ben insülin kullanıyorum. sana sadece oral antidiyabetik yazdığına göre seninki tip2 diyabet. bunun için heyete girsen bile sana %20 engel verirler. haa başka bir rahatsızlığın varsa onu da ekleyebilirsin raporuna. ama sadece şekerle %40 raporuna ulaşman için herhangi bir organında tahribat yaratmış olması lazım. o da hemen olmaz.yıllar sonra atıyorum böbreğine vurur.o zaman yüzde 40 alabilirsin.

@anrlka0101

birde sağ gözde %25 miyop var şu an bu bir de idrar tahlili yaptım protein ve keton yok kardeşim su an olan bunlar yalniz ünsilin kullanmıyorum sadece glifor 1000 mg ..

su ahlde heyet başvurmayacam ...

peki rapor için birşeyler yapabilirmi şu ibare için yüksek ve tehlikeli işler de çalışamaz ibaresi kaldırmak için birşeyler yapabilirmiyim...

@gonkalay47 ya kardeşim bence zaten bırak yaptırma. o ibareyi kaldırma yani. çünkü senin artık yeri gelecek şekerin düşecek. ben çok bayıldım kaldım yolda giderken. gözümü açtığımda ambulanstaydım. yani doktor senin hayatın için iyilik yapmış bence. tehlikeli işlerde zaten çalışma artık.

mesela ben 2006'da Musul'a gittim tercümanlık yapmak için. amerikalılar beni geri gönderdi bu adam burda yapamaz diye. anladın mı yani sağlığın için bazı şeyleri yapmayacaksın kardeşim. tabi yine de sen bilirsin

anladım kardeşim kafani şişirdim bilgi için teşekkür ederim sence heyet raporu için başvurmam benim için iyi olur mu yorumun benim için önemli...

günaydınlar sabah şekeri ölçtüm ilçe hastanesin de 148 çikti...

gonkalay47 ya şimdi normal hastalığı olmayan insandan kendini eksik görme kardeşim. her işi yapabilirsin. ama tabi onlardan fazla mola vereceksin. çünkü 12de yemek arası verdikten 2-3 saat sonra sen ara öğün yapmalısın. ara öğünde bir meyve falan yemezsen şekerin düşer işine devam edemezsin. tabi yine de uzun yol şoförlüğü, yüksekte çalışma bu tarz işler bize gelmez. yine de doktoruna danış bu konuda bilgi al derim ben.

doktor bey özel de çalişiyor tam havalı bir tip laftan anlamıyor iş yeride başka hastane kabul etmiyor ne yapacam şaşırdım ..

bana doktor şöyle demişti seni işte çalılştırmyacam dedi o dahiliye doktorunu araştırdım kendisini daha önce bir hasta yakını dövmüş...o kadar cins biri bana denk geldi hayatımı batırdı...

Üst Alt