Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksekokulda sınıfta kalmama rağmen yetim aylığım kesilir mi?

bus11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar
2 yıllık yüksekokul öğrencisiyim
2. yılımda bir kaç sebepten dolayı okulumu uzattım
3. yılımda da tam derslerimi verecekken babama akciğer kanseri teşhisi konuldu 2. dönem vize & final sınavlarıma giremedim ve okulum 1 yıl daha uzamış oldu
şu an 4. yılımdayım ve babamın 10 gün sonra kontrolleri var , 10 gün sonrada benim vize sınavlarım başlıyor şehir dışına çıkacağımız ve kontrollerin uzun süreceğinden dolayı vize sınavlarıma yetişebileceğimi sanmıyorum
finaller içinde benzer şeyler olabilir ve benim okulum %99 ihtimalle 5. yıla uzayacak

aylığımda her dönem kesiliyor öğrenci belgesi yollamak zorunda kalıyorum , yolluyorum yollamasına da sonuçlanması en az 3 ay sürüyor :/ bununla ilgili bir çözüm var mı acaba?
birde her ne olursa olsun 25 yaşına kadar öğrenciliğim devam ettiği müddetçe maaşımı almam gerekiyor değil mi ? sınıfta kalsam da kalmasam da ?

şimdiden teşekkür ediyorum iyi forumlar

edit : bu arada açık öğretim fakültesi okuyanlara yetim aylığı veriliyor mu?

Aktif öğrenciligimiz devam ettiği takdirde maaşını alırsın sıkıntı olmaz

Icewizard

sınıfta kalmama rağmen mi? eğer öyleyse neden öğrenci belgemi vs yollamama rağmen 3 ay boyunca okulumla öğrenciliğim hakkında konuşuyorlar ? :/

Dediğim gibi edevlette aktif olarak gözüküyorsa öğrenciliğin sıkıntı olmaz sınıfta kalman yani dönem uzatmak sorun teşkil etmiyor

Aöf öğrencileri burs alamaz.
ÖĞRENİM KREDİSİNİN KESİLME SEBEPLERİ

Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski okulunda bir yıldan fazla başarısız olması ya da öğretimine bir yıl ara vermesi,
Öğretim kurumunun kapatılması,
Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
Kesin hükümle mahkum olması
hallerinde öğrencilerin öğrenim kredisi kesilmektedir.
BURSUN KESİLME SEBEPLERİ

Başarısız olması,
Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
Öğretim kurumunun kapatılması,
Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
Kesin hükümle mahkum olması
hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

ERKEK ÇOCUĞUN YETİM AYLIĞI NE ZAMAN KESİLİR?

Kendisine yetim aylığı bağlanan erkek çocuğun maaşı ise aşağıdaki hallerde kesilir:

– Çalışmaya başladıklarında
Herhangi bir aylık almaya başladıklarında (Malul aylığı, yaşlılık aylığı vb.)
– Eğitim hayatına devam etmeyen çocuk 18 yaşını doldurduğunda
– Ortaokul ya da liseye giden çocuk 20 yaşını doldurduğunda
– Yüksek öğrenim gören çocuk 25 yaşını doldurduğunda
– Eğitime devam ettiği için 20 ya da 25 yaşına kadar maaş bağlananların okullarıyla ilişikleri kesilirse
– Okulu ile ilişiği kesildiği için aylığı kesilen yetim tekrar okula başlarsa, maaş da tekrar bağlanmaktadır.
– Erkek çocuğun evlenmesi, aylığının kesilmesine neden olmaz.

Nurtan
yanlış anladınız sanırım ben annemden yetim maaşı alıyordum :) burs değil

Icewizard
anladım çok teşekkür ederim :)

Nurtan

eheheh sonradan düzenlediniz sanırım ben yazarken yetim maaşıyla ilgili bir şey yoktu :)

benim aklım hala evrakları yollamama rağmen emekli sandığının 3-4 ay boyunca okulumla öğrenciliğim hakkımda yazışmasına takılıyor :/
3-4 aylık süreçte e-devlette 3-4 tane ayrı evrak oluşturuluyor hepsinde de öğrencilik durumu soruldu , öğrencilik durumu soruldu diye yazıyor :D
en sonuncusunda da ödemeler daire başkanlığına gönderiliyor ve maaşım tekrardan bağlanıyor

internette yaptığım araştırmalarla sizin yazdıklarınız aşağı yukarı aynı ama yine de 3-4 ay boyunca öğrenciliğimi sorguluyorlar çok garip bir durum :/ okuldaki bir görevliye bu durumu sorduğumda da öğrencinin derslerini , sınıfı geçip & geçemeyeceklerini vs sorduklarını söylemişti

Okulu yarıda bırakmaman dışında devamsızlık vs. gibi durumlarda kesileceğini sanmam okulun öğrencisi olup olmadığınızın ispatı için evrak istemeleri normal.

Üst Alt