Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksekten düşme sonrası L2-L3 zedelenmesi ve iyileşme süreci..?

Ahmt_0634

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kız kardeşim 15 yaşında 4metre yükseklikten düşme sonucu omuriliğinde 2kırık olup çökme sonucu damarı zedeledi belden aşağı tutmuyor ve hissetmiyor tuvaletinide hissetmiyor düştüğü gün ameliyata alındı 1aydır hiçbir gelişme olmadı yeni oldu fiziğe başlıyacağız ama doktorlar zor diyorlar. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı.

Ahmt_0634

Çok geçmiş olsun. L seviyesindeki yaralanmalarda üst gövde kontrolü zaten çok çok iyi olur. Bacaklara da his ve az da olsa hareket yüzde yüz gelir. Tabii omuriliğin ne kadar zedelendiği önemli...
Henüz çok çok erken bir dönem. Hiç panik yapmayın, sakin olun, moralinizi bozmayın. Zaman her şeyin ilacıdır. Bu forumda bu konuda çok fazla deneyim yazılı. Hepsini okuyun önce. Sonra da sormak istediğiniz somut şeyler varsa, ne olursa olsun, sorun.
Klasik fizik tedaviye başlayın bir an önce. Hatta 4-5 ay rehabilitasyon merkezinde kalmak da iyi gelecektir.

Gelişmeleri paylaşın lütfen.

Çok geçmiş olsun bülent abi gerekeni yazmış ekstra söyleyebileceğim tek şey fizik tedavi gördüğüm zamanlarda L seviye kırığı olanların baya gelişme gösterdiği idi. Tabi her hasta kendi içinde farklı ve özel ama L kırığı olupta gelişme göstermeyeni en azından ben görmedim Rabbim şifa versin

Sayın abilerim öncellikle yorumunuz için teşekkürler. Fizik'te Her hafta hiss seviye kontrolü yapılmaktadır. hissin 2-3cm aşağı inmesi var. Örneğin eskiden göbek bağını hissetmiyordu. Şuan hissediyor. Ve ayaklarında bazen sanki kaynar su dökülme, uyuşma, yanma, iğnelenme gibi hisslerinden gelip gitmesi var. Ayrıca fizikte düşük voltta verilen elektriği hergün hissetmesede hafifçe diyor benim ayaklarımda sanki elektrik gelip gidiyor. Fakat tuvalet hissinde herhangi bir gelişme yok. Olay tarihi: 12/02/2019 yani 50gun falan. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Birde bu konuda önereceğiniz bir ilaç, doktor, hareket gibi önerdiğiniz birşey varmı?

Sabır, fizik tadavi, yüksek moral

Allah şifa versin

OturanBoğa
Abi yaklaşık 3ay oldu herhangi bir his yok 15gundur Ankara fizik tedavi hastanesine aldık sadece geçen hafta 2kere ayağıni oynattı sanki frene basar gibi doktorlar da kas kıpırdamasından oluyor diyor

Omurilik zedelenmesi raporlarını gören Almanya'daki doktorlar düzelir dediler

merhaba bayramınız kutlu olsun.
15yaşinda bi kız kardeşim var. 4ay önce yaklaşık 4metre yükseklikten düşme sonucu omurilikte zedelenme var. Bel altı his yok. Tuvalet hisside yok. Biz cd emar rapor falan hepsini Almanyaya gönderdik oradakiler yürür dediler platinin vidaları fazla sıkı veya gevşek olmuş olabilir dedi fakat. Antep'te 3profesore gösterdim öyle birşey yok dediler ve zor dediler bir profesör de ameliyatının incelenmesi lazım dedi fakat yüzde 10 umutla 3aydir fizik görüyor herhangi bir gelişme yok.
Ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu konu hakkında bildiğiniz en iyi tedavi yöntemi nedir sizce iyileşme durumu varmıdır.

Ahmet kardeşim geçmiş olsun öncelikle. Omurilik den milyonlarca sinir geçmekte ve hangisinin hasarlı hangisinin sağlıklı olduğunu gösteren bir cihaz yok henuz. Hareket ve his gedikce siz göreceksiniz hasar boyutunu. Ama benim göruşum omurilik şoku atlatmıştır ve eğer hasar az olsaydı şimdiye his ve hareket gelirdi. Tabi şok bazen 6 ay kadar surebiliyor. İlk 6-8 ayda ki gelişmeler uzun vade için size yol gösterecektir. Evet L seviyelere daha olumlu bakılır ama tamamen hasarla alakalı bir durumdur bu. Hasar azsa korkmayın. Fazla ise fizik tedaviyle gelen hareketleri guçlendirin. Zor ve uzun bir sureç. Zor olsada moral iyi olmalı

https://youtu.be/FXdtO5n05yw
Bu arada bu videoyuda seyredin. Bu tedavi yöntemi ulkemizdede uygulanmaya başladı. İlk sonuçlar guzel. Ancak her hastaya henuz uygulanmıyor. Umit kesmeyelim. Teklonoji hergeçen gun katlanarak gelişiyor. Tedavi olan hastalar şu an kontrol aşamasında. Bu nedenle yaygara henuz koparmadılar. Ama yakında TV lerde görebiliriz. Tedavi masrafı eğer testlerden sonra uygulanabilir olduğunuz kanaati oluşursa 40 ila 55 bin dolar aralığında

Üst Alt