Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksekten düşme sonucu yaralandım. Emekli olmak istiyorum..?

istpendik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2007 yılında yüksekten düştüm ve belim kırıldı 4 tane platin koydular omuriliğin çevresine ve sağlığıma kavuştum.
Ama sürekli ağrılarım var.

Sigorta başlangıç tarihim 2005 yaklaşık 10 yıldır sigortalı çalışıyorum
o zaman hiç rapor felan almadım ameliyat oldum hastanede 15 yün yattım bir sene evde yattım öyle geçti.
Şimdi ben rapor alabilir miyim bu durumuma rapor verilir mi?
erken emekli olabilirmiyim ?

bu durum hakkında birileri bana yardımcı olabilir mi? şimdiden teşekkür ederim . şu an 32 yaşındayım.

erken yaşlılıktan gün ve prim yetmiyor malulen emekliliğe başvurabilirsiniz 10 yıl 1800 prim yetiyor ama en az tek hastalıktan %60 ve üzeri almalısınız doktorunuzla görüşün %60 ve üzeri rapor verirse malulen emekliliğe başvurursunuz

Peki erken emekli olabilmem için ne kadar çalışmam lazım? ve ne kadar rapor almam lazım? peki doktor bu duruma ne kadar rapor verir? şimdiden teşekkür ederim taner bey.

istpendik

erken emeklilik için; % 40 ve üzeri rapor, 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 gün ödenmiş prim.

çok teşekkür ederim. peki doktor bu duruma yüzde kaç rapor verir??

istpendik

Malen emeklilik zaten mümkün değil, çünkü maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmazsınız.

Erken Yaşlılık emekliliği için engelli statüsünde sayılacak %40 ve üzeri rapor almanız da mümkün değil maalesef.

Üst Alt