Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksekten düştüm, %37 rapor aldım. Emekli olabilir miyim?

Gözyaşi2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim yüzde 37 engelim vardı şu an ise 5.kattan düştüm 76 yerde kırık vardı ameliyat oldum pilatin vida cıvı ne varsa taktılar omirilik sinir sistemimde birşey yok 98 de kasimda sigorta baslangicim var 1982 liyim 1300 günüm ve 2000 . 2007. 2008 üc cocuk annesiyim benim sorum şu malulen emekli olurmuyum ve hangi prosödürü izlemem gerek herkese çok geçmiş olsun selamlar

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Son düzenlemelere göre malulen emekli olabilmek için iş gücü kaybının en az yüzde 60 oranında olması gerekir. 1300 gününüzün olduğunu yazmışsınız. Malulen emeklilik şartlarında diğer bir husus ise 1800 günün aranmasıdır.

Cocuklardan birini dogum borclanmasi yap parayi yatir sonra malulen emekli icin basvur...100de 100 olursun ama pirimi 1800 e cikart once

Bu arda cok gecmisolsun verilmis sadakaniz varmid...uzuldum

Gözyaşi

Malulen emekli olabilmek için çok ciddi bir hareket kısıtlılığı olması gerek. Maluliyet cetveli temel alınır. Primler (doğum borçlanması vb. tümünün toplamı) 1800 olduğunda malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Maluliyet tespit edilirse malulen emekliliğiniz onaylanır

Üst Alt