Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışı borçlanma ile emeklilik hakkında..?

Rookie

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Babam için Yurtdışı borçlanma ile SSK Emkliliğini araştırıyorum ve kafamda bağzı soru işaretleri var.

Babam 1958 doğumlu ve yurt dışında 1975de çalısmaya başlamış ve 1993de malullük emekliliği almaya başlamıştır. Dolayısıyla Türkiyede hiç SSKya prim ödememis ve çalışmışlığıda bulunmuyor zaten.
Şimdik ilk sorum SSKda kaydı olmadan nasıl yurtdışı borclanması ile SSK emeklisi olunabiliniyor?
Bütün yurtdışı borclanma işlemleri nerde ve nasıl yapılmalı? Bir avukata gerek varmı acaba?(çoğu zaman mahkemede dava açılması lazım diye okuyorumda )
Yurtdışı borçlanma hakkı kaldırılacağını okudum. Bu ne kadar doğru? Ileride bu hakdan yararlanabilmek için dosya açılmasını tafsiye ediliyor. Bu nasıl olur ve işe yararmı?
Çoğu zaman asgari primler ödendiğinde 1000-1100TL emeklilik maaşi alınabilindiği yaziyor. Peki mesela 1500TL yada 2000 TL maaş alabilmek için ne kadar ödeme yapılmasi gerekir ve bu ayrıntılı olarak nasıl hesaplanabilinir?

Biliyorum cok soru sordum, ama yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Saygılarımla

Rookie

Üst Alt