Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışı hakkında bilgi alabilir miyim?

MuratAlp

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi günler, bir sorum olacak.

Yurt dışı'da yaşamak istiyorum neler yapmam lazım yardımcı olur musunuz??

-Türkiye 4 yıl önce lise bitirdim iş bulmaya çalıştım.

-Türkiye'de 4 yıl önce lise bitirdim iş bulmaya çaliştim sonra 4 yıl işsiz kaldım.

- Yazılım biliyorum
- Web Geliştirme, Yapay Zeka, Mobil Uygulama

-işitme engelim var konuşma eğitimi alıyorum, konuşabiliyorum yani. Çift kulağımda kullandığım işitme cihazı var.
Yurt dışı engelli nasıl yardımlarda bulunuyor???

Nasıl oturum izni ve İş garanti ve Vatandaşlığı almak için kolay. College mı yoksa Üniversitesi mi Hangi bölüm okuyarak kararsızım iş imkanın varsa hangi bölüm?

Nasıl Oturma izni ve İş garanti ve Vatandaşlığı almak için kolay. Kurs mu? College mı yoksa Üniversitesi mi hangi?

- Hangisinde iş alım oranı daha yüksek, iş yerleri okuduğun okula dikkat ediyorlar mı? Kurs ve College ya da devlet üniversitesine herhangi bir ayrımcılık yapılıyor mu, hangisinde iş alımı daha etkilidir???

Kabul edebilmem için neler yapmam lazım hocam? Yardımlarınız için teşekkürler...

Kardesim senin ingilizcen varmi orta yada iyi duzeyde ondan hic bahsetmemissin?bence en onemli kriter yabanci dil,yabanci dilin yoksa cok cok zor hatta imkansiza yakin diyebilirim.

1. Paranız yoksa yurtdışına gidemezsiniz
2. Mesleğiniz yoksa yurtdışına gidemezsiniz
3. İş ayarlamadan yurtdışına gidemezsiniz.
4. Öğrenci değilseniz yurtdışına gidemezsiniz.

İş bulmadan gitmek isteyenler için en kolay yol öğrenci olarak gitmektir. Onun için ülkesine göre değişmekle beraber en az 8-10 bin Euro paranız olduğunu kanıtlamanız, artı okul parasını ödeyecek ve okul bitene kadar ayda en az 1000 euro harcayabilecek imkanınız olmalı.

İş bulmadan gitmek isteyenler için en kolay yol öğrenci olarak gitmektir. Onun için ülkesine göre değişmekle beraber en az 8-10 bin Euro paranız olduğunu kanıtlamanız, artı okul parasını ödeyecek ve okul bitene kadar ayda en az 1000 euro harcayabilecek imkanınız olmalı.

Ufak bir ekleme ben yapayım, gideceğiniz ülkenin dilini ileri düzeyde bilmiyorsanız veya o ülkede dil eğitimi için bulunmuyorsanız kalıcı ikamet anlamazsınız. Bizzat çocukluk arkadaşımdan biliyorum, Avusturya'da 6 ayda bir dil kursu belgesini sunması gerekiyordu.

.. seni anliyorum hayaller kuruyosun yurt dışına qider de zenqin olurum falan diye ama qurbette perişan olabilirsin walla bak yabanci dilin falan da yok qaliba... qalirsin walla ortada yanı memleket hasreti de olucak bi taraftan psikolojin hepten qider walla 🤭🤭....memleketinde çalış bence ...

Son düzenleme:
Bir olasılık daha var düşük de olsa eğer Uluslararası bir firmada çalışmaya başlarsanız görevlendirme ile farklı bir ülkede çalışma olasılığınız bulunuyor. Dil tabi ki şart.

doga biraz dobradir:)
isitme engelli
bilhassa koklear implant kullanacak kadar ileri
ustelik konusmayi ogrenmeden once galiba kaybiniz, konusma programlarina katildiginizi soyluyorsunuz.
kii turkcede bile zorlaniyorsunuz sirasinda benim gibi:(
tam duymadan yabanci dil kendini ifade ederken bile zordur ileri kayipta:(
ustelik elle tutulur bir meskek soylemiyorsunuz

bu halde yurtdisi cok ama cok zor olur.
yasamak gezmek icin hadi diyelim
ama ekmek parasida lazim gurbette.
yerinizde olsam ulkemizde yasam kosullarina uyarak calismanin daha iyi oldugunu dusunurum bir koklear implantzede olarak:(

darilmayin, alinmayin:)
size bir kaderdas olarak tavsiyem...

doğaevrim ben hayaller mı kuruyorum? kardeş dalga mı geçiyon?

yurt dışına qitmek qidinceye kadar senin için hayal tabi...sen de bunu qerceqe donusturmeye calisiyosun alla alla millet dalqa qeciyo bence bizim aklimizla way canina...😭😭😭😭yaww paran yok sanırım yeterince orda yasamak icin yabanci dil de yok o acıdan iyilik yapmak için dedim de senin için kötü bence ...😭😭😭😭😭aayyy çık qit madem banane yaaa milletin içi kötü walla ...😭😭😭😭😭

dogaaa, arkadas sagir ben gibi. o kadar kalayi haketmiyor. sen nazik, hassas bir kizsin. ozur dile arkadastan.

ayy şukufe yanlış anlaşıldı benim konusmalarim yaa öyle kalaylicak biri deilim kimseyi şaka katarak yazıyorum yanlış anlasiliyo...

Son düzenleme:

1. maddeden elendik🤣

doğaevrim beni dalga geçecekmış sandım yanlış oldu, bilmiyorum tekrar kusura bakma
bu arada nerelisin? azerbeycanmısın?

sen de kusura bakma lütfen ben kötü anlamda demedim qercekten biraz şakayla karişik yazıyorum o da dalqa mi qeciyo hawasi weriyo konuşmama...

Son düzenleme:
Arkadaşlar yanlış anlama olmuş sanırm yurt dışında paran olmadan eğitim dil ol adan paran olmadan yaşamakta qitmekte zor maalesef doğaevrim sanırm bunu anlatmaya çalışmış ☺️☺️
İnşallah sizde hayallerinize hedeflerinize ulaşırsınız bir an önce ☺️
MeTePe hocam ve merdoli bey de açıklamayı yapmış zaten ☺️☺️ doğaevrim ve GRAHAM BELL qonşualrrr hadinn bizeee qelin size kafee yapımmm☺️😍

Yurtdisi denen yer Isvicreyse, yolda döşenenecek tramvay raylarınin yaratacağı yukseltiden dolayı referanduma giden bir memleket. Ve tahmin edersiniz ki engelli için hayat cennet. Yurtdisi temelli bir şirkete girip fırsatları kovalamak en akıllı yol. Dil zaten öyle yada böyle öğrenilir.

Saydıklarının hemen hemen hepsini orda yapan bulabilirsin.Şu an mesela Bilişim Güvenliği ve Etik Hacker dedikleri olaylar daha güncel.Eğer altyapın varsa başvuru yapabilirsin.

https://www.expatica.com/ch/moving/visas/switzerland-work-visa-102462/ bak burda az buçuk bilgi var.

Avrupa ve İsviçre gibi ülkelerin ilk önce alımı kendi vatandaşı,sonra AB üyeleri sonra dışardan alım yapıyorlar.Ayrıca genelde kalifiyeli eleman alımı olur.Elektrikçi,tesisatçı vb. gibi şeyler mesela daha revaçta.

Son olarak;Almanya'nın alıp almadığı konusunda bilgim yok fakat İsviçre'ye iltica başvurusu yapabilirsin.

Son düzenleme:
Ankara anlaşması ile gidebilirsiniz. Sadece meslek sahibi olacaksın. Yanlış hatırlamıyorsam Yurt dışına çalışmak için ilk giden kişi ayakkabı boyacisi diye aklımda kalmış.
Boyacı, dogalgaz veya klima ustası, pasta ustası vb. meslekleri alıyorlar.

Üst Alt